Τρίτο Μάτι

Νέα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.
Γράφει ο Στάθης Φουρλάνος

*Ο άνθρωπος που καθιέρωσε και επέβαλε το ελληνικό οικονομικό μνημόνιο που ομολόγησε, ότι έκανε λάθος στους συντελεστές εφαρμογής, ο επικεφαλής της τρόϊκας και των θεσμών, ο κ. Πωλ Τόμσεν συνταξιοδοτήθηκε για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Κανένας έλληνας πολιτικός, καμία κυβέρνηση δεν τον έσυρε στα δικαστήρια για τη φτωχοποιηση και από δικά του λάθη, του ελληνικού λαού και τις πάμπολλες αυτοκτονίες ελλήνων πολιτών, με την κατηγορία του ηθικού αυτουργού, της κρίσης και των δεινών ενός ολόκληρου λαού.

*Τα πρόσφατα γεγονότα στη Λέσβο με την εξέγερση των λαθρομεταναστών στο ακριτικό μας νησί, δημιουργούν νέα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Όταν οι λαθρομετανάστες έχουν κατακλύσει τα νησιά, υπερτερούν του ντόπιου πληθυσμού, έχουν εγκλωβιστεί παρά τη θέλησή τους, έχουν έλθει παράνομα στη χώρα μας, μέσα από κυκλώματα διακίνησης με πακτωλούς χρημάτων να διακινούνται σε διακινητές και σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, χωρίς να γνωρίζουν οι ελληνικές αρχές, ποιοι είναι, από που έρχονται, χωρίς στοιχεία για ταυτοποίηση, σε συνδυασμό με τους ρυθμούς χελώνας απόδοσης ασύλου και επιστροφής των υπολοίπων στην Τουρκία και στις χώρες καταγωγής τους είναι απολύτως και με μαθηματική ακρίβεια βέβαιο, ότι, θα ζήσουμε πρωτόγνωρα γεγονότα στη χώρα μας, ίσως και αιματηρές καταστάσεις.

*Κάποιοι κυβερνητικοί φωστήρες σκέφθηκαν με κόστος πάνω 500.000 ευρώ τη δημιουργία ενός θαλάσσια φράκτη 2.500 μ. για να ανακόψουν τις εισσροές λαθρομεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας προς τη χώρα μας.

Οταν τα θαλάσσια σύνορά μας στο ανατολικό Αιγαίο είναι χιλιάδες μίλια, τι νόημα μπορεί να έχει ο θαλάσσιος φράχτης  των 2,5 χιλιομέτρων;

Πόσο ανόητους, οι πολιτικά ανόητοι, θεωρούν τους διακινητές, ώστε να φοβηθούν ένα φράχτη, μία κουκίδα στα θαλάσσια σύνορά μας;

Για λόγους συμβολικούς ισχυρίζονται οι εμπνευστές του φράχτη.

Λυπάμαι κύριοι, εμείς θάλουμε αποτρεπτικές ενέργειες, εν τω συνόλω, για την εξάλειψη των λαθρομεταναστευτικών ροών.

Εσείς κύριοι της κυβέρνησης προεκλογικά πείσατε τον ελληνικό λαό ότι έχετε λύσεις για το μεταναστευτικό και επί παντός επιστητού και υποκλέπτοντας την ψήφο του λαού με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, αναλάβατε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Εδώ δεν ισχύει το “όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια” που λέει ο λαός μας, γιατί απλά, καθαρά και ξάστερα, οι κυβερνώντες μπορεί να έχουν τα γένια, το μάρμαρο από τα χτένια το επιβάλουν και το πληρώνει, με τις χίλιες αποχρώσεις του γκρι, η ελληνική κοινωνία.

*Η νέα κυβερνητική καραμέλα είναι η καταγραφή των Μ.Κ.Ο. που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και όχι τ’ αποτελέσματα των ενεργειών τους και ο πακτωλός χρημάτων που διακινείται.

Μου θυμίζει τον κυνηγό που ζητούσε από τους κατοίκους ενός χωριού “πατημασιές λιονταριού” και όταν εκείνοι του είπαν ότι εμείς γνωρίζουμε και τη φωλιά του λιονταριού, ο κυνηγός απογοητευμένος επέμενε μόνο “στις πατημασιές του λιονταριού”.

Το ίδιο σκεπτικό έχουν πολιτικά και οι κυβερνώντες.

Θέλουν την καταγραφή των ΜΚΟ (τις πατημασιές του λιονταριού) και όχι το βιο και την πολιτεία τους (τη φωλιά του λιονταριού).

Η Ελλάδα χάνεται, έχουμε μεταβληθεί σε καλά φυλαγμένη αποθήκη ψυχών, διακυβεύεται και η εθνική μας ασφάλεια από τις συνεχιζόμενες εισσροές λαθρομεταναστών μουσουλμάνων, αγνώστων στοιχείων και η κυβέρνηση ρίχνει τον κ. Μηταράκη σε βαθιά και αχαρτογράφητα νερά, σφυρίζει αδιάφορα και επικοινωνιακά βλέπει επενδυτικούς πακτωλούς και καλύτερες μέρες για το φτωχοποιημένο έλληνα πολίτη και για τη νεολαία μας που άρον – άρον, όποιος μπορεί, φεύγει για αναζήτηση της τύχης του στο εξωτερικό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button