Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εμπορικό κέντρο της Ξάνθης

Πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2007, μετά από πρόσκληση του Νομάρχη Ξάνθης κ. Γεώργιου Παυλίδη, δημόσια διαβούλευση στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης με θέμα ” Λήψη μέτρων ανακούφισης της κυκλοφορίας στο εμπορικό κέντρο της πόλεως Ξάνθης στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης “.

Πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2007, μετά από πρόσκληση του Νομάρχη Ξάνθης κ. Γεώργιου Παυλίδη, δημόσια διαβούλευση στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης με θέμα ” Λήψη μέτρων ανακούφισης της κυκλοφορίας στο εμπορικό κέντρο της πόλεως Ξάνθης στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης “.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Κωνσταντινίδης Λεωνίδας, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Υπεραστικών Ξάνθης, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αστικών Ξάνθης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ξάνθης, ο Πρόεδρος του Σωματείου ιδιοκτητών ταξί, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ παραρτήματος Ξάνθης, ο εκπρόσωπος του τμήματος  Τροχαίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες της  Ν.Α. Ξάνθης.


Εκ μέρους του Νομάρχη Ξάνθης ετέθησαν προς συζήτηση προτάσεις, στα πλαίσια των περιορισμένων αρμοδιοτήτων του:


1. Τα μέτρα τα οποία ισχύουν κάθε Σάββατο και κατά την ημέρα της λαϊκής αγοράς για την Κεντρική Πλατεία να ισχύσουν καθόλες τις ημέρες και κατά τις ώρες λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, όπως κάθε φορά αποφασίζονται.


2. Η κυκλοφορία των μεγάλων φορτηγών στο εμπορικό κέντρο για φόρτωση και εκφόρτωση εμπορευμάτων και για τον ανεφοδιασμό των πολυκαταστημάτων να μετακινηθεί ως προς την απαγόρευση, που ίσχυε από τις 10π.μ. έως τις 3μ.μ, από τις 9π.μ. έως τις 3μ.μ. και βεβαίως τις απογευματινές ώρες κατά την ώρα λειτουργίας των καταστημάτων.


 3. Να απαγορευτεί η στάθμευση σε ορισμένα συγκεκριμένα σημεία, όπως το τμήμα επί της 28ης Οκτωβρίου, περίπου 100 μέτρα πριν τα φανάρια της Πλατείας Ελευθερίας.


4. Προκειμένου να διευκολυνθεί η ασφάλεια των επισκεπτών της Παλιάς Πόλης να γίνει πιλοτική εφαρμογή απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων επί της οδού  Φ. Αμοιρίδη που διέρχεται έμπροσθεν του Δημαρχείου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο από 6μ.μ. και μετά, μετά την Πλατεία Αντίκα  έως την Πλατεία Μητροπόλεως, όπου θα επιτρέπεται η κίνηση, και επί της Ορφέως από τη Δημοτική Πινακοθήκη έως τον από αριστερά κάθετο επαυτής που κατέρχεται από την Πλατεία Μητροπόλεως.


 Μετά από διαλογική συζήτηση οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι υπάρχει πρόβλημα κυκλοφοριακής συμφόρησης, ότι είναι θέμα πολλαπλών μέτρων και κυκλοφοριακής αγωγής, ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουν για την διευκόλυνση της κατάστασης και στη συντριπτική τους πλειοψηφία συμφώνησαν στη λήψη των παραπάνω μέτρων.


Ο Νομάρχης Ξάνθης δήλωσε:


 ” Ευχαριστώ όσους συμμετείχαν στην προαναφερθείσα διαβούλευση. Είναι σημαντικό παρότι είναι στην αρμοδιότητα μας πριν από κάθε απόφαση να ακούγονται οι εμπλεκόμενοι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και να διατυπώνουν τις απόψεις τους, θετικές ή αρνητικές. Το κυκλοφοριακό είναι ένα πρόβλημα που λύνεται με μεγάλες υποδομές αφενός , μία εκ των οποίων είναι αυτή που δρομολογήσαμε του περιμετρικού δακτυλίου της Ξάνθης, ενός οραματικού έργου και επίσης με ρυθμιστικές παρεμβάσεις όπως αυτές που προτείναμε σήμερα.


Η εκτίμησή μας είναι ότι θα υπάρξει μια βελτίωση στην κυκλοφορία, αρκεί η αστυνόμευση για την εφαρμογή αυτών των μέτρων που έχουν ελάχιστο κόστος για τους πολίτες – θα περιοριστούν κατά 20-30 περίπου οι θέσεις στάθμευσης στο κέντρο – να είναι πλήρης και όχι μερική, ευκαιριακή και αποσπασματική “.


 


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ


Σχετικά Άρθρα

Back to top button