“Η αναβάθμιση της Περιφέρειας προσδίδει νέες δυνατότητες, ανοίγει νέες προοπτικές”

Συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της θητείας του ως Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, παραχώρησε χθες ο κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της θητείας του ως Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, παραχώρησε χθες ο κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος.


Μεταξύ άλλων, σημείωσε:



*  Σήμερα κλείνει για μένα ένας κύκλος. Ένας κύκλος συνεχούς προσπάθειας, δημιουργικής προσφοράς, μετρήσιμου έργου. 


* Τα 3,5 αυτά χρόνια στην Περιφέρεια ΑΜΘ αποτέλεσαν για μένα μία εμπειρία και ταυτόχρονα μία μαθητεία ζωής. 


* Νιώθω, κλείνοντας τον κύκλο αυτό, ότι πετύχαμε πολλά. Και ευτυχώς υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν, καθώς η αναβάθμιση της Περιφέρειας προσδίδει νέες δυνατότητες, ανοίγει νέες προοπτικές. 


* Οι στόχοι που θέσαμε εξαρχής αποσκοπούσαν στο τρίπτυχο:


* Ανάπτυξη με εξωστρέφεια


* Άμβλυνση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων


* Διοίκηση με ανθρώπινο πρόσωπο


* Προσέδωσα έμφαση στις Βρυξέλλες, στην ευρωπαϊκή συνεργασία και προοπτική της περιφέρειάς μας. Γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι το μέλλον μας βρίσκεται στην ευρωπαϊκή περιφερειακή συνεργασία, στην Ευρώπη των περιφερειών. Αναπτύξαμε συνεργασίες που προωθούν τον τουρισμό, την προστασία του περιβάλλοντος, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. 


* Διατήρησα άμεση επαφή με την Αθήνα, το κέντρο λήψης αποφάσεων, για να επιτύχω καλύτερη προώθηση των θεμάτων της Περιφέρειας, ενίσχυση της φωνής της στα Υπουργεία, ταχύτερη διεκπεραίωση των θεμάτων μας.


* Πετύχαμε -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- την έγκριση οικονομικής ενίσχυσης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης για τις καταστροφές που υπέστησαν οι πολίτες στις πλημμύρες του ποταμού Έβρου. Μία επιτυχία που αποτέλεσε οδηγό για την δεύτερη αίτηση που κατέθεσε αυτή τη φορά η Πελοπόννησος με βάση τη δική μας τεχνογνωσία.  


* Πιστεύω ότι ο ρόλος του Περιφερειάρχη, ως εκπροσώπου της Πολιτείας, είναι ρόλος στρατηγικός και όχι μικροπολιτικός. Καθήκον του Περιφερειάρχη είναι να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και όχι να παγιδεύεται στους συσχετισμούς των επιμέρους συμφερόντων. 


* Θέλω κλείνοντας να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους τους ανθρώπους που στάθηκαν καθημερινά δίπλα μου. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και όλους εσάς για τη συνεργασία, τη στήριξη, ακόμα και την κριτική σας. Στα 3,5 αυτά χρόνια δέχτηκα όπως ήταν φυσικό και κριτικές. Οι περισσότερες από αυτές ήταν καλόπιστες και χρήσιμες. Κάποιες -λίγες- τις θεώρησα κακόπιστες ή και υποβολιμαίες. Αλλά τις ξεπερνώ. Στη δημοκρατία άλλωστε, ακόμη και η κακόπιστη κριτική έχει θέση. 


 * Σας ευχαριστώ και σας αποχαιρετώ με την ικανοποίηση του ανθρώπου που έθεσε συγκεκριμένους στόχους και τους υπηρέτησε με όλες τις δυνάμεις του παράγοντας μετρήσιμο έργο. 


Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button