Η παγκόσμια κοινότητα να προστατεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Η χριστιανοσύνη γιορτάζει τη γέννηση του Θεανθρώπου ωστόσο το οικουμενικό πατριαρχείο περνά την περίοδο της Σταύρωσης. Αυτό δήλωσε ο οικουμενικός πατριάρχης, ένας σοφός και μετρημένος άνθρωπος, προκαλώντας την αντίδραση όλης της χριστιανικής κοινότητας αλλά και την ανησυχία για την ίδια τη ζωή του.

Η χριστιανοσύνη γιορτάζει τη γέννηση του Θεανθρώπου ωστόσο το οικουμενικό πατριαρχείο περνά την περίοδο της Σταύρωσης.


Αυτό δήλωσε ο οικουμενικός πατριάρχης, ένας σοφός και μετρημένος άνθρωπος, προκαλώντας την αντίδραση όλης της χριστιανικής κοινότητας αλλά και την ανησυχία για την ίδια τη ζωή του.


Οι ισχυροί της γης οφείλουν να διασφαλίσουν το οικουμενικό πατριαρχείο προκειμένου να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του το οποίο διαγράφει πορεία αιώνων, τόνισε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων με αφορμή δηλώσεις του οικουμενικού πατριάρχη στο αμερικανικό δίκτυο CBS, ο οποίος τόνισε ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει την ελληνική κοινότητα ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, δηλώνοντας παράλληλα ότι το Πατριαρχείο δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τα εδάφη όπου ιδρύθηκε “ακόμη και αν ορισμένες φορές αισθανόμαστε εσταυρωμένοι”.


Συνεχίζοντας ο Μητροπολίτης Ξάνθης ανέφερε ότι κάποιες αλήθειες πρέπει να λέγονται και κάποιοι που είναι επιφορτισμένοι για την διαφύλαξη της ορθοδοξίας να το πράττουν. Ένα σαφέστατο μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ


Σχετικά Άρθρα

Back to top button