Σε τροχιά ανάπτυξης ο Δήμος Σταυρούπολης

Με την επισήμανση πως θεωρεί τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους συνεργάτες του ο δήμαρχος Σταυρούπολης, Γιώργος Καρασακαλίδης υποδέχτηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στο Δημαρχείο τους εκπροσώπους του τοπικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.

     Με την επισήμανση πως θεωρεί τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους συνεργάτες του ο δήμαρχος Σταυρούπολης, Γιώργος Καρασακαλίδης υποδέχτηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στο Δημαρχείο τους εκπροσώπους του τοπικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.  Ο κ. Καρασακαλίδης προσκάλεσε τους τοπικούς δημοσιογράφους, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πορεία των πρώτων δέκα μηνών της δημαρχιακής του θητείας.


     Αυτό το διάστημα στο Δήμο Σταυρούπολης υλοποιούνται 15 σημαντικά έργα, ενώ άλλα 7 βρίσκονται στη φάση των μελετών, τα οποία είναι εκτός του προγράμματος “ΘΗΣΕΑΣ”. Ο αριθμός των εκτελούμενων έργων είναι σημαντικός, να ληφθεί υπόψη το μέγεθος του Δήμου και οι ελάχιστες δυνατότητες που έχει σε στελεχιακό δυναμικό, καθώς δεν έχει τεχνική υπηρεσία.


     Ένας ορεινός δήμος έκτασης 340χλμ με 26 οικισμούς και 1200 κατοίκους, ο δήμος Σταυρούπολης που για χρόνια βρισκόταν στην απομόνωση, αποτελεί πρόκληση για κάθε αιρετό, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και ένα στοίχημα του νυν δημάρχου που θέλει να καταστήσει το δήμο του πρότυπο ανάπτυξης για κάθε μικρό καποδιστριακό δήμο. Έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον και θέλοντας όλους τους δημότες της ενεργούς πολίτες η δημοτική αρχή  μέσω μια σειράς παρεμβάσεων σε όλα τα επίπεδα, υποδομών, αναπτυξιακών έργων στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα, κοινωνικής μέριμνας, στον τομέα του πολιτισμού και της παιδείας, ευελπιστεί πως θα καταφέρει να κρατήσει τους νέους στις πατρογονικές τους εστίες, αλλά και να οδηγήσει στον επαναπατρισμό πολλών Σταυρουπολιτών που έφυγαν από τον τόπο τους αναζητώντας αλλού εργασία.


     Έτσι λοιπόν έχοντας πρωταρχικό μέλημα την άρση της απομόνωσης, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στο οδικό δίκτυο και τη σύνδεση του Δήμου Σταυρούπολης τόσο με τους υπόλοιπους δήμους του νομού, όσο και με τους όμορους νομούς.


    Προχώρησε σε μια σειρά έργων που στόχο έχουν τη βελτίωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου που συνδέει την έδρα του δήμου με όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του, ενώ βρίσκεται στη φάση της σύνταξης  των μελετών για τη διάνοιξη δρόμων με κυριότερο αυτών που θα συνδέει το Δήμο Σταυρούπολης με την Εγνατία Οδό, το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος  και τα δύο λιμάνια του νομού Καβάλας. Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να ενταχθεί στο Δ’ΚΠΣ. Επίσης κάποια άλλα οδικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι η διάνοιξη δρόμου Πιλήματος-Γέρακα-Μ.Εύμοιρο-Ε.Ο Ν.14., καθώς και η ασφαλτόστρωση δρόμου Μυρτούσας -Πτελέας-Δ. Νικηφόρου.


    Παράλληλα γίνονται μια σειρά αντιπλημμυρικών έργων στις όχθες του ποταμού Νέστου, ενώ προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς  και η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ του δήμου Σταυρούπολης.


    Σε ότι αφορά τους υδάτινους πόρους, ο δήμος προχωρά στην καλλιέργεια των πηγών σε Γέρακα-Πίλημα-Μέγα Εύμοιρο-Μυρτούσα και Δρυμιά, στη δημιουργία πέντε νέων δεξαμενών, όπως στο Δαφνώνα, στη Σταυρούπολη, στο Πίλημα και στο Μέγα Εύμοιρο, ενώ εξασφαλίστηκαν οι χρηματοδοτήσεις και για μια σειρά γεωτρήσεων.       Στόχος να γίνουν κάθετες συνδέσεις ύδρευσης μεταξύ των οικισμών-Κομνηνά-Σταυρούπολη-Νεοχώρι- Δαφνώνας.


    Παράλληλα έχουν γίνει μια σειρά παρεμβάσεων σε ότι αφορά τον ηλεκτροφωτισμό διαβάσεων, κόμβων και μνημείων.


    Στο μεταξύ ο Δήμαρχος Σταυρούπολης κ. Καρασακαλίδης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, επεσήμανε ότι μέλημα της δημοτικής αρχής είναι ο ισχυρός δημότης  για αυτό και προωθεί τη σύσταση του Εθνικού Δημοτολογίου, το ασύρματο ίντερντετ και τη λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Σταυρούπολης., την ίδρυση Κέντρου ενημέρωσης Επενδυτικών Προγραμμάτων, καθώς και του Γραφείου Αντιμετώπισης των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών και τον επόμενο χρόνο αναμένεται να λειτουργήσει το Γραφείο Τουριστικής Προβολής και Πληροφόρησης του Δήμου.


   Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δεκάμηνη αυτή θητεία της δημοτικής αρχής και στην κοινωνική μέριμνα, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, προληπτική ιατρική, οι πιστώσεις για τις σχολικές μονάδες του δήμου, το ΙΕΚ Ορεινού Τουρισμού με την ειδικότητα συνοδό βουνού, που λειτουργεί στη Σταυρούπολη, καθώς και η δημιουργία μιας σειράς εκθεσιακών χώρων και μουσείων, είναι μεταξύ των σχεδίων που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης.


   Μεταξύ των στόχων του Δήμου είναι η δημιουργία χώρου βιολογικού καθαρισμού, η ολοκλήρωση των έργων υποδομής που θα βάλουν στο παιχνίδι ανάπτυξης και την ιδιωτική πρωτοβουλία, καθώς και η δημιουργία ενός πρότυπου βοτανικού κήπου.


  Τέλος, καταλήγοντας ο δήμαρχος Σταυρούπολης Γιώργος Καρασακαλίδης, σημείωσε πως είναι πολλά τα έργα και τα σχέδια που άλλα βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης και άλλα μελετώνται μαζί με την ομάδα των συνεργατών του, που είναι ικανά και άξια στελέχη, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, και που όλα στοχεύουν στην ισόρροπη ανάπτυξη όλων των οικισμών του Δήμου Σταυρούπολης.


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button