Ειδήσεις

“Οι Τούρκοι εθνικιστές φιλοδοξούν να στήσουν ένα τουρκικό κράτος μέσα στο ελληνικό έδαφος της Θράκης”
Ερώτηση για ίδρυση τουρκικών παραστρατιωτικών μονάδων στη Θράκη

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Αμύνης κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια, κατέθεσε η Βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών της Ελληνικής Λύσης κυρία Αναστασία Αικατερίνη Αλεξοπούλου, σχετικά με την ίδρυση τουρκικών παραστρατιωτικών μονάδων στην Θράκη.

H ερώτηση εστιάζει στο εάν οι ενέργειες της γείτονος συνιστούν -για την κυβέρνηση- παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης και παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας στην Θράκη και σε ποια μέτρα προτίθεται να προβεί για να επαναφέρει την τάξη στην περιοχή.

Αναλυτικά, στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται:

“Πρόσφατα, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας κ. Ακάρ έκανε δηλώσεις και εμφάνισε χάρτες που δείχνουν ως κατεχόμενο τουρκικό έδαφος το σημερινό ελληνικό γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης. Ταυτόχρονα, τουρκικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για την ανάγκη δημιουργίας τουρκικής πολιτοφυλακής στην περιοχή, για τη δήθεν προστασία του μουσουλμανικού στοιχείου από τους Έλληνες.

Μάλιστα, η δημιουργία παράλληλου συστήματος ασφαλείας από τους μουσουλμάνους μειονοτικούς της Θράκης θεωρείται από τους Τούρκους εθνικιστές ως το αναγκαίο επόμενο βήμα, που θα ακολουθήσει τα ήδη δημιουργημένα παράλληλα συστήματα θρησκείας (ψευδομουφτής), χρήματος – πιστώσεων (τράπεζα Ziraat), υγείας (κλινικές ειδικά για μουσουλμάνους) και γεωργίας (αγροτικοί συνεταιρισμοί).

Με τον τρόπο αυτό, όπως φιλοδοξούν οι Τούρκοι εθνικιστές, στήνεται και ολοκληρώνεται αθόρυβα ένα τουρκικό κράτος μέσα στο ελληνικό έδαφος της Θράκης.

Σημειώνουμε, ότι ενδείξεις για την απόπειρα δημιουργίας τουρκικής πολιτοφυλακής στη Θράκη έχουμε ήδη δύο τουλάχιστον φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν. Η πρώτη, όταν κυκλοφόρησαν σε πανηγύρεις νεαροί μουσουλμάνοι φορώντας κίτρινα περιβραχιόνια όμοια με αυτά που φορά η Στρατοχωροφυλακή (Jandarma) της Τουρκίας.

Η δεύτερη δε, όταν μουσουλμάνοι της Θράκης αιτήθηκαν στο Πρωτοδικείο Ροδόπης να ιδρύσουν παρακυνηγετικό σύλλογο αποκλειστικά και μόνο για μουσουλμάνους.

Τέλος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αριθμητική αύξηση των μουσουλμάνων της Θράκης για την παρακολούθηση μαθημάτων πολεμικών τεχνών, ενώ απόρρητες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 15.000-20.000 όπλα που είναι κρυμμένα στην περιοχή.

Ερωτούμε: Η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι ανωτέρω ενέργειες και πληροφορίες συνιστούν ή όχι παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης;

Θεωρεί, επίσης, ότι όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα αποτελούν κατ’ ουσία παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας στη Θράκη;

Εάν ναι, σε τι μέτρα σκοπεύει να προβεί η κυβέρνηση για να επαναφέρει την τάξη στην περιοχή της Θράκης, η οποία κινδυνεύει να διασαλευθεί;”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button