Ειδήσεις

ΔΕΝ Θ’ ΑΦΗΣΩ ΤΗΝ ΓΚΡΕΤΑ ΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ!
20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ γεννήθηκε στη Σουηδία το 2003 και παλεύει για την καταπολέμηση της Υπερθέρμανσης του Πλανήτη και την Κλιματική Αλλαγή. Είναι μια αγωνίστρια 16 χρονώ που αλωνίζει όλο τον πλανήτη για τις ιδέες της. Η Γκρέτα καλεί τους νέους και τις νέες σε όλο τον πλανήτη, μπροστά στα Κοινοβούλια της κάθε χώρας, να διαδηλώσουν για την κλιματική αλλαγή. Το 2019 “σύμφωνα με την Διακυβερνητική Επιτροπή για τη Κλιματική Αλλαγή απέχουμε λιγότερο από 12 χρόνια από το να μη μπορούμε να αναστρέψουμε τα λάθη μας.”

Αυτή την εβδομάδα το Αβάζ (Avaaz) γράφει: Ο Αμαζόνιος γίνεται στάχτη. Η Γροιλανδία λιώνει. Και τώρα βιβλικός τυφώνας σαρώνει τις Μπαχάμες! Η κλιματική αλλαγή δεν είναι μακρινή απειλή. Συμβαίνει τώρα».

Γι’ αυτό, πριν απ’ την κρίσιμη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, η 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ θα ξεσηκώσει τα παιδιά του πλανήτη να απέχουν απ’ το σχολείο. Στις 20 Σεπτεμβρίου 2019 θα κατακλύσουν τους δρόμους σε μια πρωτοφανή παγκόσμια κινητοποίηση, για να πιέσουν τους ηγέτες να λάβουν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τη μετάβαση σε 100% καθαρή ενέργεια.

Και μας καλούν όλους να συμμετέχουμε — γονείς, παππούδες, θείες, θείους, αδέρφια…

Όπως και όπου μπορούμε, όλοι / όλες να μην αφήσουμε μόνη την Γκρέτα στον αγώνα της!

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΞΑΝΘΗ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button