Άρθρα

Η αλλάζουμε ή βουλιάζουμε!

Αποχή προτείνει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων την εβδομάδα που έρχεται και την επόμενη σε διήμερα. Ξανά στο ίδιο έργο θεατές, στο ίδιο αποδυναμωμένο, εξαντλημένο και ατελέσφορο συνδικαλιστικό παραμύθι. Ο τρόπος διαμαρτυρίας μας πλήρως εκφυλισμένος, όπως και εμείς οι ίδιοι. Θα απέχουμε και θα στείλουμε υποθέσεις με αναβολές ένα χρόνο πίσω, εμείς οι υπέρμαχοι της επιτάχυνσης της απονομής της δικαιοσύνης, βάζοντας το δικό μας συμφέρον πάνω από το συμφέρον του πολίτη του οποίου τα δικαιώματα υπερασπιζόμαστε. Γιατί η δική μας αντίδραση δεν μπορεί αν γίνει αντιληπτή με άλλον τρόπο, γιατί δεν αρκεί να βγούμε στο δρόμο για μία μέρα, γιατί απλώς συνειδητοποιούμε ότι δεν έχουμε επαρκές υποστηρικτικό αποτύπωμα στην κοινωνία.

Ο πολίτης που υφίσταται την καθυστέρηση από δικαστές που χρωστούν αποφάσεις από τετραετίας, διετίας ή ενός χρόνου τουλάχιστον λόγω ανεπάρκειας, θα στοχεύσει εμάς που θα δώσουμε χείρα βοηθείας στο ήδη ασθμαίνον σύστημα που κοντεύει να εκραγεί και ψάχνει να βρεί βολική αιτία για να δικαιολογηθεί.

Εμείς αντιμέτωποι με τους σκληρούς αριθμούς της χαμηλής φορολογικής μας δυνατότητας που αδυνατούμε να απαντήσουμε στο ερώτημα γιατί δηλώνουμε χαμηλότερα εισοδήματα από έναν εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα με τον κατώτατο μισθό, εμείς που πληρώνουμε ένα εξοντωτικό 24% Φ.Π.Α χωρίς δυνατότητα οιουδήποτε συμψηφισμού, εμείς που ακόμη και μια οικονομική κρίση στην πλάτη μας δεν μπορέσαμε ακόμη να αναδείξουμε τα αδύνατα σημεία της σημερινής κατάστασης που επιτρέπει ακόμη σε κυβερνήσεις να καταφεύγουν σε ισοπεδωτικά και οριζόντια νομοθετήματα.

Γιατί για μια ακόμη φορά δεν συνειδητοποιούμε ότι και μεταξύ μας έχουμε τεράστιες αποκλίσεις και διαφορετικές επαγγελματικές στοχεύσεις, διαφορετικές προοπτικές, διαφορετικά αντικείμενα. Πώς θα απέχει ο δικηγόρος που δεν έχει ακροατήρια; Πώς θα υπάρχει ισότιμη συμμετοχή στην αποχή; Προχθές στην γενική συνέλευση του Συλλόγου μου για την αποχή, επί συνόλου 250 μελών συμμετείχαν μετα βίας 40. Πώς μπορείς να απέχεις σε μια υπόθεση που ο πολίτης περιμένει χρόνια να δικασθεί για να λύσει τα προβλήματα του;

Φυλλοροούμε και δεν το καταλάβαμε. Σε μας ταιριάζει απολύτως η έκφραση Η αλλάζουμε ή βουλιάζουμε! Ουδείς διάβασε το νομοσχέδιο και ποιούς πραγματικά πλήττει, ουδείς προετοιμάστηκε για το μέλλον, ουδείς προγραμμάτισε. Οι κυβερνήσεις μας προσπερνούν σφυρίζοντας αδιάφορα και επιβάλλοντας οριζόντια μέτρα και εμείς εξαντλούμαστε σε άσφαιρα πυρά – αποχές της αποτυχίας. Χωρίς προτάσεις, χωρίς σχέδιο!

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΛΑΟΓΛΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button