ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΚΟΥΜΑ

Μια φορά ερχόμαστε σε τούτη τη ζωή -εκτός και αν είστε ινδουιστές ή βουδιστές, που είναι πολύ της μόδας, και πιστεύετε στη μετεμψύχωση ή μετενσάρκωση -αν δεν τη γλεντήσουμε τι θα καταλάβουμε, τι θα καζαντίσουμε ….

    Μια  φορά ερχόμαστε σε τούτη τη ζωή -εκτός και αν είστε ινδουιστές ή βουδιστές, που είναι πολύ της μόδας, και πιστεύετε στη μετεμψύχωση ή μετενσάρκωση -αν δεν τη γλεντήσουμε τι θα καταλάβουμε, τι θα καζαντίσουμε ….


Κάπως έτσι δεν έλεγε κάποιο λαϊκό άσμα του  πενήντα….;


Το θέμα λοιπόν είναι να προλάβεις να ζήσεις καλά και να φύγεις ικανοποιημένος όταν σημάνει του αποχαιρετισμού  η ώρα από τον μάταιο τούτο κόσμο… Βέβαια ο καθένας ορίζει και διαφορετικά την καλοπέραση στη ζωή ….


Για άλλων είναι το καλό φαγητό….. Για κάποιον άλλο μεταφράζεται σε ταξίδια και εξερευνήσεις….


Ο γείτονάς μου πάλι ο Περικλής αισθάνεται ότι βρίσκεται στον παράδεισο όταν με μια καλή παρέα φίλων πίνει τα ουζάκια του…..


Από την άλλη βέβαια για τον  περιπτερά της γειτονιάς μου καλοπέραση σημαίνει να πετάει …. σαν …. ελεύθερο πουλί από… κανάρα σε κάναρα….. 


 



    Καλοπέραση για κάποιους άνδρες σημαίνει λίγη δουλειά, ξενύχτι, έρωτας και ωραίες γυναίκες και ένα πολυτελές αυτοκίνητο για να κάνουν το κομμάτι τους….


Υπάρχει και εκείνη  η κατηγορία των ανδρών που καλοπερνούν μόνο όταν έχουν πολλά λεφτά, βίλες εξοχικά και κότερα…..


Άραγε μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται και το ποδόσφαιρο και τα λοιπά χόμπι….; Για να μην αναφέρομαι μόνο στο αντρικό φύλο, μερίδιο στην καλοπέραση έχουν και οι γυναίκες …


Οι οποίες γυναίκες φυσικά και αυτές χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες και υποκατηγορίες….


 



    Υπάρχει η καλοπέραση των αισθήσεων  και απολαύσεων….


Τα  λούσα, τα φρου-φρου και αρώματα, οι ωραίες γεύσεις, και γενικά ότι ξεδιψά την ηδονή…..


Υπάρχει όμως και η καλοπέραση του πνεύματος….


Υπαρξιακές αναζητήσεις και απαντήσεις από πού ήρθαμε, που βαδίζουμε και πού πάμε….;


Όχι αυτά είναι πολύ βαριά  για να λέμε πως καλοπερνούμε…..


Καλοπέραση του πνεύματος θα μπορούσε να είναι η ανάγνωση ενός καλού βιβλίου… μια καλή ταινία, αλλά και μια καλή συζήτηση με μια παρέα φίλων, για θέματα μακριά από την τρέχουσα επικαιρότητα….    


 



   Πάντως όπως και να ερμηνεύεται από τον καθένα η καλοπέραση, το θέμα είναι πως για όλους έχει να κάνει με το να μπορούν να καλύπτουν κάποιες ανάγκες τους…..


Και μακάρι οι άνθρωποι να το καταφέρνουν αυτό……


Όταν λοιπόν τα έχουμε βρει πρώτα με τον εαυτό μας, δεύτερον ξέρουμε τι θέλουμε και που θα το βρούμε, και τρίτον και κυριότερο γνωρίζουμε τα όρια μας, τότε αξίζει να ζήσουμε και περισσότερο για να απολαύσουμε τη ζωή….


Και εδώ λοιπόν σας έχω και κάποια μικρά μυστικά, μια και διανύουμε και Σαββατοκύριακο….


Αλλά και γιατί όλοι  αγαπάμε τη ζωούλα μας και θα θέλαμε να ζήσουμε και καλά, αλλά και πολύ….


 



   Λοιπόν απολαύστε τη μαύρη σοκολάτα, κάντε άφθονο έρωτα, τρώτε κρύα κρέατα και ψάρι για πρωινό, αν είστε θαρραλέοι, και μπορεί να ενισχύσετε τις πνευματικές σας και όχι μόνο ικανότητες…..


Άλλωστε ο τρόπος ζωής μας παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή μας διανοητική κατάσταση….


Επίσης αν θέλετε να αποκτήσετε περαιτέρω γνωστική ικανότητα μην παρακολουθείτε σαπουνόπερες στην τηλεόραση και να αποφεύγετε τη συναναστροφή με παραπονιάρηδες, μεμψίμοιρους, γκρινιάρηδες και κυνικούς ανθρώπους ….. 


Αυτά για την υγεία και καλοπέραση του πνεύματος….


 



   Για την υγεία του σώματός μας και τη βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης, λίγο πολύ είναι γνωστά αυτά που θα πρέπει να ακολουθούμε….


Μεσογειακή διατροφή, γυμναστική, όχι άγχος, αντιμετώπιση των προβλημάτων με ελαφρά την καρδία -κάτι σαν το πέρα βρέχει, αν βέβαια μπορούμε, περισσότερη αισιοδοξία , είναι μερικά ….συστατικά της….


Το καλύτερο όμως βάλσαμο, όπως απέδειξαν και ουκ ολίγες έρευνες είναι το κρασί……και δη το κόκκινο….


Το κόκκινο κρασί καταπολέμα το διαβήτη, αλλά και  προστατεύει και   από τις βλάβες που συνδέονται με τη γήρανση…  


Για αυτό ένα ποτηράκι κοκκινέλι  την ημέρα και τα γερατειά κάνεις πέρα και την καρδούλα σου ευφραίνεις….

Σχετικά Άρθρα

Back to top button