ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ

Ο Λαϊκός μας ποιητής Γεώργιος Σουρής τον περασμένο αιώνα έγραψε ένα ποίημα για την Ελλάδα, στο οποίο μεταξύ άλλων έλεγε:

 

“Ποιός είδε Κράτος λιγοστό

σ’ όλη την Γη μοναδικό


 εκατό να ξοδεύει


 και πενήντα να μαζεύει.


 Να τρέφει όλους τους αργούς


 νάχει επτά Πρωθυπουργούς,


 



Ο Λαϊκός μας ποιητής Γεώργιος Σουρής τον περασμένο αιώνα έγραψε ένα ποίημα για την Ελλάδα, στο οποίο μεταξύ άλλων έλεγε:


“Ποιός είδε Κράτος λιγοστό


σ’ όλη την Γη μοναδικό


εκατό να ξοδεύει


και πενήντα να μαζεύει.


Να τρέφει όλους τους αργούς


νάχει επτά Πρωθυπουργούς,


Ταμείο δίχως χρήματα


και δόξης τόσα μνήματα.


Νάχει κλητήρες για φρουρά


και να σε κλέβουν φανερά


κι’ ενώ αυτοί σε κλέβουνε


τον κλέφτη να γυρεύουνε!!..”


Επίκαιρο το ποίημα και τότε, επίκαιρο και τώρα δυστυχώς.


Ζούμε σε Κράτος διεφθαρμένων. Κράτος της πλάκας. Κράτος της ατιμωρησίας. Κράτος όπου οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί  φτωχότεροι.


Και συνεχίζει ο ποιητής:


“Γι’ αυτό το Κράτος, που τιμά τα ξέστρωτα γαϊδούρια


σικτίρ στα χρόνια τα παληά, σιχτίρ και στα καινούργια”.


Παραθέτω εκφράσεις που ελέχθησαν. Γ. Παπακωνσταντίνου, Υπουργός Οικονομικών της Σοσιαλιστικής Κυβερνήσεως: “Δεν θα πάει η χώρα στο Δ.Ν.Τ.” (Διαβεβαίωση στην Βουλή τον Φεβρουάριο 2010. Καθημερινή 2-5-2010).


Θ. Πάγκαλος, Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Κυβερνήσεως, στα τέλη Φεβρουαρίου 2010: “Αποκλείω κάθε περίπτωση να πάμε στο Δ.Ν.Τ.” (Καθημερινή 2-5-2010).


Ευάγγελος Βενιζέλος, Υπουργός της Σοσιαλιστικής Κυβερνήσεως, είπε τον Μάρτιο του 2010: “Να σταματήσει αμέσως η συζήτηση για το Δ.Ν.Τ.” (Καθημερινή 2-5-2010).


Γ. Παπανδρέου, Πρωθυπουργός της Ελλάδος και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς: “Λεφτά υπάρχουν” (Σεπτέμβριος 2009).


Αργότερα ήλθαν οι “Τροϊκανοί”, επέβαλαν τα αντιλαϊκά μέτρα τους στους Ελληνες, υποθήκευσαν το μέλλον των παιδιών και των εγγονών μας, έδωσαν “συγχαρητήρια” στον κ. Παπανδρέου για τις ικανότητές του να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα και οι δηλώσεις άλλαξαν στύλ.


Αντ. Σαμαράς, Πρόεδρος της Ν.Δ.: “Η Κυβέρνηση επισπεύδει την κοινωνική έκρηξη”. (ΕΜΠΡΟΣ 14/2/2011).


Γιάννης Μιχελάκης, εκπρόσωπος Ν.Δ.: “Οδηγούν την οικονομία σε παράλυση”. (ΕΜΠΡΟΣ 16/2/2011).


Ευρ. Στυλιανίδης, πρώην Υπουργός Ν.Δ.: “Μέγα λάθος του κ. Παπακωνσταντίνου που ενημέρωσε τους πλούσιους ότι θα φορολογήσει τις καταθέσεις και τους οδήγησε, σύμφωνα με έκθεση της Τράπεζας Ελλάδος, να καταθέσουν 30 δις ευρώ σε ξένες τράπεζες”. (ΧΡΟΝΟΣ 15/2/2011).


Εκπρόσωπος της Τρόϊκα σε συνέντευξη στην Αθήνα: “Το μνημόνιο είναι μονόδρομος για την Ελλάδα”. (ΕΜΠΡΟΣ 14/2/2011).


Στρος Κάν: “Το 2011 και το 2012 είναι δυο χρονιές που θα μείνουν βαθειά χαραγμένες στη μνήμη του Ελληνικού λαού”. (ΕΜΠΡΟΣ 15/2/2011).


Γ. Παπανδρέου, Πρωθυπουργός της Ελλάδος: “Το Κράτος είναι ο μεγάλος ασθενής”. (Ελ. Βήμα Κομοτηνής Α.Φ. 7496).


Απ. Κακλαμάνης: “Το φαγοπότι έχει να κάνει με την παραοικονομία, έχει να κάνει με τη φοροδιαφυγή, με την εισφοροδιαφυγή, με τα δισεκατομμύρια των διαφόρων λυμεώνων χρυσοκανθάρων του νεοπλουτισμού και όχι με τον οποιονδήποτε ταλαίπωρο που ζήτησε ένα κομμάτι ψωμί”. (Ελ. Βήμα 24/9/2010).


Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είπε στην Βουλή: “Κύριε Πρωθυπουργέ μιας και επιστρέψατε στην χώρα μετά από καιρό, επιτρέψτε μου να σας καλωσορίσω στη χώρα των διεφθαρμένων και στο διεφθαρμένο Κοινοβούλιο”. (Φωνή της Ξάνθης 16/10/2010).


Ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως, εγγονός του Στρατηγού Πάγκαλου, εκτός από το “τα φάγαμε όλοι μαζί” και “οι Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι οι πλέον αντιπαραγωγικές τάξεις” είπε και το εξής: “Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη, επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του την ζωή…” (Φωνή της Ξάνθης 1/1/2011).


Ο πρώην Υφυπουργός και Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Γ. Λιάνης είπε: “Είμαι έτοιμος να αντιδράσω αν συνεχίσει η εξαθλίωση των Ελλήνων από τη σημερινή Κυβέρνηση”. (Φωνή της Ξάνθης 11/9/2010).


Τέλος ο Βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Α. Ροντούλης είπε μέσα στην Βουλή: “Κύριοι της Κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ είστε ψεύτες, απατεώνες και παπατζήδες” (Αδέσμευτος Ρίζου 19/2/2011).


Οι εφημερίδες έγραψαν για “Τροϊκανούς κατακτητάς”, για “απαξίωση της Πολιτικής”, για “παραλυσία του Κρατικού μηχανισμού”, για “διοίκηση της χώρας μας ως οιωνοί  Πρωτεκτοράτου”, για “ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας”, για “χαμένη τιμή της Ελληνικής Δημοκρατίας”, για “προετοιμασία πιο σκληρών μέτρων” και πάει λέγοντας….


Μέχρι και ο “Μαραντόνα της καυστικής σάτυρας” Τζίμης Πανούσης στην Λεωφόρο Συγγρού, μεταξύ άλλων τραγουδάει ένα τραγουδάκι που λέει: “Αν δεν σπάσεις το σπυρί με δρεπάνι και σφυρί, θα πνιγούμε μες το πύον, στο κομματο-χαμαιτυπείον”. (Free Sunday 5/12/2010).


Εχω στο αρχείο μου μια ανακοίνωση της Ν.Δ. (Ξάνθη 26/4/2010) με τίτλο “Πολιτική Αλητεία” που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: “Πολιτική Αλητεία είναι να εξαπατάς τον κόσμο προεκλογικά λέγοντας το αμίμητο “Λεφτά υπάρχουν” και μετεκλογικά “δεν υπάρχει σάλιο”. (ΑΓΩΝΑΣ 28/4/2010).


Η κατάσταση, από απόψεως πολιτικο-κοινωνικο-οικονομικής, είναι τραγική. Η οργή του κόσμου είναι έκδηλη, οι απεργίες συνεχώς γίνονται συχνότερες και μεγαλύτερες και πολύ φοβάμαι ότι το “τσουνάμι” της κοινωνικής έκρηξης πλησιάζει, με απρόβλεπτες συνέπειες.


Πρέπει να ξέρεις αξιότιμε κύριε Παπανδρέου, Πρωθυπουργέ της διεφθαρμένης (όπως είπες) αυτής χώρας, Πρόεδρε της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, φίλε και συνεργάτη του Καντάφι, του Μουμπάρακ και του Μπέν Αλή ότι: “Τα αντίθετα θεραπεύονται με τα αντίθετα” (contraria contrariis curantur), όπως λέει ο καθηγητής Θανάσης Τσακνάκης.


Είδα γραμμένο σ’ ένα τοίχο με μαύρα γράμματα:


“Μισοί μισθοί, μισές συντάξεις.


Μισές να είναι οι μέρες σας”!!


Χαίρε Καίσαρ. Οι μελοθάνατοι σε χαιρετούν



Νικόλαος Φωτιάδης


Ελληνας Φορολογούμενος



Σχετικά Άρθρα

Back to top button