«Και ο μήνας ….έχει εννιά….»

Λοιπόν αν δεν το έχετε καταλάβει διανύουμε τις τελευταίες μέρες του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού και των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών….
Για αυτό καιρός να αφήσετε τις μαύρες σκέψεις και την κατήφεια και να το ρίξετε λιγάκι στην καλώς νοούμενη τρέλα …..
Απενεχοποιημένοι πλέον από τα καρναβάλια της ζωής, μια και οι μάσκες των πολιτικών της χώρας μας έπεσαν και αποκάλυψαν την πραγματική τους αξία, ας …κάνουμε…την καρδιά μας…πέτρα και ας τολμήσουμε να φορέσουμε εμείς τις μάσκες και να γλεντήσουμε στους ρυθμούς, όχι της τρόικας βέβαια, αλλά του δικού μας ξανθιώτικου καρναβαλιού……

Λοιπόν αν δεν το έχετε καταλάβει διανύουμε τις τελευταίες μέρες του Ξανθιώτικου  Καρναβαλιού και των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών….


Για αυτό καιρός να αφήσετε τις μαύρες σκέψεις και την κατήφεια και να το ρίξετε λιγάκι στην καλώς νοούμενη τρέλα …..


Απενεχοποιημένοι πλέον από τα καρναβάλια της ζωής, μια και οι μάσκες των πολιτικών της χώρας μας έπεσαν και αποκάλυψαν την πραγματική τους αξία, ας …κάνουμε…την καρδιά μας…πέτρα και ας τολμήσουμε να φορέσουμε εμείς τις μάσκες και να γλεντήσουμε στους ρυθμούς, όχι της τρόικας βέβαια, αλλά του δικού μας ξανθιώτικου καρναβαλιού……


Φορώντας τη μάσκα ακόμη και του καραγκιόζη  και αφήνοντας όμως στην άκρη τους καραγγκιόζηδες της πολιτικής ας επιχειρήσουμε να στείλουμε μηνύματα αισιοδοξίας…..


Άλλωστε τον Έλληνα δεν τον σκιάζει φοβέρα καμιά και με την κουτοπονηριά του ως σύγχρονος καραγκιόζης τη βγάζει στο τέλος καθαρή προς απογοήτευση των άσπονδων φίλων του και ορκισμένων εχθρών του……


 


Μπορεί να διανύουμε τον 21ο αιώνα και να μιλάμε για μια ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, ωστόσο δε διαφέρουμε πολύ και από την Ελλάδα του 19ου αιώνα με τις τότε πρώτες μετεπαναστατικές κυβερνήσεις (από τη δεκαετία του 1830 περίπου) που έδιναν τη μάχη στα διπλωματικά σαλόνια της Ευρώπης να συμπεριφέρονται και να αποδέχονται την ελληνική πολιτική ηγεσία, αλλά και τη χώρα ως ενός σοβαρού και μετρημένου συνομιλητή των Ευρωπαίων, και όχι ως επαίτη που ζει σε μια χώρα με τον επιθετικό προσδιορισμό ψωροκώσταινα…..


Σχόλιο δε θα κάνω αν τα καταφέραμε να γίνουμε ευρωπαίοι στα χούγια και στη νοοτροπία εγκαταλείποντας την φουστανέλα και φορώντας φράγκικα ρούχα και χτίζοντας  κάποια σύγχρονα κτιριάκια…..


Τύποις μπορεί και να πήγαμε χιλιόμετρα μπροστά, όμως στην ουσία κουβαλάμε τα ίδια προβλήματα και διεκδικήσεις του λαού…..


Για αυτό και στις μέρες φαντάζει τόσο διαχρονικός ο καραγκιόζης και όλα αυτά που συμβολίζει……


 


Αφού λοιπόν ο μέσος Έλληνας πολίτης με τη σοβαρότητα που τον διακρίνει κατάφερε να πέσει θύμα των επιλογών του με τις κυβερνήσεις που εμπιστεύθηκε όλα αυτά τα χρόνια, ας το γυρίσει λίγο και στην τρέλα…..


Και αφού μας λένε ότι οικονομικά και κοινωνικά θα γυρίσουμε πίσω στη δεκαετία ’50-΄60 τότε που πρωταγωνιστούσαν οι ασπρόμαυρες μελό ταινίες με το κλάμα της Βούρτση, του Ξανθόπουλου και του Βασιλάκη Καϊλα , τουλάχιστον ας μας αφήσουν να επιλέξουμε τις κωμικές με το Φωτόπουλο και τον Αυλωνίτη με  τη λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο και να τραγουδάμε όλοι μαζί και ….ο μήνας….έχει εννιά…..


Μπορεί να σας φαντάζει αστεία και παράλογη η προτροπή αυτή, ωστόσο κάτι ήξεραν οι παλιοί που έλεγαν….οι φτώχεια θέλει καλοπέραση…..


Και η καλοπέραση επιτυγχάνεται με καλή παρέα και πολύ χαμόγελο και γέλια …..


 


Γιατί αυτό που σπανίζει πλέον στις μέρες μας είναι το χαμόγελο και το γέλιο και αφού διανύουμε περίοδο αποκριάς σας ας το επιζητήσουμε…..


Αναζητήστε το χαμόγελο και το γέλιο, γιατί εμένα προσωπικά μετά τη συνάντησή μου με το Ρωμανιά μου πάγωσε …..


Από προχθές κάνω ασκήσεις θάρρους για να το ξαναβρώ….


Όχι πως ο άνθρωπος με τρόμαξε τόσο πολύ, αλλά άλλο να τον ακούς από την τηλεόραση και άλλο δια ζώσης…..


Ο γνωστός που λέτε εργατολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ, Γιώργος Ρωμανιάς βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Ξάνθη προσκεκλημένος του Επιμελητηρίου της πόλης και μίλησε για το ασφαλιστικό, απαντώντας παράλληλα και σε ερωτήματα του ακροατηρίου…..


Περιττό να σας πω ότι μου έκοψε τα φτερά για τον αν θα ζήσω καλά στα γεράματα μου….


Παπάλα, οι συντάξεις μετά το 2020……Συντάξεις ελεημοσύνης θα είναι, προνοιακά επιδόματα του τύπου πάρε και εσύ κάτι κακόμοιρο….


Αυτό το δούλεψε στα νιάτα σου για να έχεις στα γεράματά σου, αυτό το μότο της ζωής ξεχάστε το…..


Η επισφάλεια των συντάξεων θεωρείται δεδομένη και το κράτος θα εγγυάται το ελάχιστο από αυτήν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε με το παράδειγμα των τριών κλασμάτων, σε μια σύνταξη των 1000 ευρώ τα 90 ευρώ θα εξασφαλίζει μόνο το κράτος….


Και στην καλύτερη των περιπτώσεων τα  360 ευρώ της κοινωνικής….


Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε « η σύνταξη μετά  το 2020 θα μετατραπεί σε επίδομα ελεημοσύνης»….


Ενώ ήταν το ίδιο απαισιόδοξος και για το άμεσο παρόν «λυπούμαι, εγώ βλέπω οι εξελίξεις θα είναι πολύ δυσάρεστες, θα το δείτε στις 25 Μαρτίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ελλάδα, δε θα στηριχθεί ο μηχανισμός, επομένως θα βρεθούμε σε νέα δίνη ….»…..


 


Αφού λοιπόν σύνταξη δε θα πάρω, και αν προλάβω να πάρω, όταν και εάν, θα είναι ψίχουλα, αποφάσισα να σταματήσω να μετρώ το χρόνο και για μένα ο μήνας να έχει εννιά….τουέστιν να ζω το σήμερα και για αύριο έχει ο Θεός…..


Αφού οι πολιτικοί μας τα κάνανε μπάχαλο και με κοροϊδεψαν τον κόσμο, ας αλλάξει ο λαός τακτική μήπως αλλάξει και το γούρι….


Μήπως να ξεκινήσουμε να δοκιμάζουμε και εμείς το όσα φάμε, όσα αρπάξουμε και όσα αντέχει ο κ…ς  μας…..;


Αλλά άμα δεν είναι του χαρακτήρα και του επιπέδου σου….δύσκολα αποκτάς κακές συνήθειες ….. 


 


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button