Ειδήσεις

ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Όταν έμαθε ο Gabriel ο παπαγάλος μου ό, τι θα είναι ελεύθερος να καπνίζει ό, τι απαγορεύεται πέταξε από τη χαρά του.
Σαν απόδραση στην ελευθερία χαρακτήρισε το φτερούγισμα εκείνο.
Ύστερα πήρε την κούπα που απολαμβάνει τον καφέ του, τη γέμισε φρέντο καπουτσίνο, δεν άναψε τσιγάρο γιατί ήμασταν στο εργαστήριο, κούρνιασε στη δεξιά μου ωμοπλάτη, γεμάτος ικανοποίηση για τον καπνιστικό του αγώνα που δικαιώθηκε.
Σαραγλί έκανα εγώ, τον ημερήσιο τύπο ξεφύλλιζε εκείνος. Στάθηκε στις αράδες των εφημερίδων που έγραφαν για το κάλεσμα του νεοεκλεγέντα Δήμαρχου Μανώλη Τσέπελη στους επικεφαλής των άλλων Συνδιασμών για μια από κοινού συζήτηση σχετικά με τον τρόπο που θα γιορταστούν τα 100 χρόνια ελεύθερης ζωής της ΞΑΝΘΗΣ. Χρόνια τώρα συνομιλητές, τον έχω μάθει καλύτερα από τη μάννα του. Ξύνονταν στη γλίτσα του τσομπάνη, του μπακλαβατζή δηλαδή.
– Μάστορα τι σημαίνει όμοιος τον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα;
– Οι Cariokas σαν εσένα στους Cariokas σαν εμένα. Έλα πάρε μία που σου έχω φυλαγμένη πουλί της καλοπέρασης, της μάσας, της χάψας, του ύπνου, του καναπέ, του φραπέ. Προχώρα στο παρασύνθημα.
– Θέλεις να ακούσεις την πρόταση – επιθυμία ενός γαύρου παπαγάλου για την Πρωτοχρονιά;
– Να έρθει ισόπαλη η ομάδα του στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.
– Όχι.
– Να διασκεδάσει μέχρι το πρωΐ στα περίφημα μαγαζιά της Ιεράς Οδού με τις πρώτες φίρμες της ΑΘΗΝΑΣ.
– Όχι.
– Να προλάβει τους κουραμπιέδες, τις βασιλόπιτες, τα μελομακάρονα, τις παραγγελίες.
– Όχι. Αυτά είναι για σένα και τους σαν εσένα.
– Λέγε ξεκάθαρα.
– Να βρεθεί στο διάστημα. Να έχει ζωντανή σύνδεση με την ΞΑΝΘΗ. Να κάνει τρελούς τους Δαναούς και όλους τους άλλους που κατοικούν στη Γη.
– Μωρή πολύχρωμη χαρτοπετσέτα τι σκέφτηκες πάλι;
– Πρώτον να μιλάς πιό όμορφα. Δεύτερον δώσε βάση. Το σκηνικό έχει ως εξής. Τα 100 χρόνια ελεύθερου βίου της ΞΑΝΘΗΣ πρέπει να γίνουν γνωστά στα πέρατα του κόσμου. Πιό μακριά από τη Νέα Ζηλανδία. Όλα θα γίνουν από τον πολυχώρο του ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ. Οι αδελφές Βουγιουκλή, το Μουσικό Σχολείο, άνθρωποι που χρόνια και χρόνια υπηρετούν το πεντάγραμμο σαν π.χ. τον Τριαντάφυλλο Σφυρή κ.α. θα ψάλουν τη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του ΟΡΦΕΑ, θα απαγγείλουν ΟΡΦΙΚΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ. Κάποιους διασκευασμένους, ή με μουσική επένδυση ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ. Θα είναι μαζί τους προσκεκλημένος με πολύ μεγάλες τιμές ο ΕΛΛΗΝΑΣ κοσμοναύτης ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ που θα συντονίζουν με τον καθηγητή ΘΕΟΔΩΡΟ ΣΑΡΡΗ και τους φοιτητές του μικροδορυφόρου του Πανεπιστημίου μας το άκουσμά τους απο τους κοσμοναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και βάλε και βάλε και βάλε…
Θυμάσαι τη ΜΥΘΩΔΙΑ του ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ από τις ΣΤΗΛΕΣ του ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ το 2001 για λογαριασμό της ΝΑΣΑ; Μετά τη συναυλία έγινε CD και παίζει συνέχεια τη μουσική του ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ μέσα στο δορυφόρο στο Διάστημα.
Κάτι ανάλογο θα γίνει με τα ΟΡΦΙΚΑ. Να η ΞΑΝΘΗ! Να το Πανεπιστήμιό μας! Να το έμψυχο υλικό μας! Να! Να! Να!…
– Πόσα ευρώ θα χρειαστούμε;
– Τα εισιτήρια του ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ. Τα άλλα τα έχουμε γύρω – γύρω. Στην καλύτερη περίπτωση όσο μια πρώτης τάξης φίρμα να έρθει με την ορχήστρα της απο την ΑΘΗΝΑ. Εδώ όμως μιλάμε για μια ΞΑΝΘΗ που θα γίνει πασίγνωστη.
– Να βάλω να πιούμε κάτι;
– Δυό τσίπουρα θα βάλεις σήμερα. Με σαρμαδάκια Τοξοτών.
– Στις υγείες μας Gabriel. Καλή επιτυχία στα ονειρικά ταξίδια μας.

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button