Ειδήσεις

Ζαγναφέρης: “ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ … ΛΑΘΟΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ”

“Μειώνεται η θητεία των αντιπεριφερειαρχών και των αντιδημάρχων σε 1 έτος, ενώ δίνεται η δυνατότητα αιτιολογημένης αντικατάστασής τους μετά τη πάροδο 6 μηνών. Έχω ήδη αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση μού για την απαξίωση του θεσμού του Αντιπεριφερειάρχη με τον ισχύοντα νόμο.
Αν ισχύει η ανωτέρω παράγραφος ουσιαστικά καταργείται. Θα ήταν πιο ορθολογικο,αν κρίνεται να μην υπάρχει ώς θεσμός από το να υποβαθμισθει τόσο πολύ.
Δεν γνωρίζω τον λόγο που οδηγείται η Κυβέρνηση σε αυτή την απόφαση. (Μάλλον τον φαντάζομαι,αλλά δεν θέλω να πιστέψω ότι ισχύει. )
Ο Αντιπεριφερειάρχης αντικατέστησε στην διοίκηση και ανέλαβε τον ρόλο που είχε έως το 2010 ο Νομάρχης. Καμία σχέση.Αντί για βελτίωση των αρμοδιοτήτων (Παίρνοντας τη εξουσία από τον λαό και όχι απο τη εκάστοτε κυβέρνηση) έχουμε συνεχή απαξίωση και με δοτες αρμοδιοτήτες από τον Περιφερειάρχη οι οποίες αναιρούνται ανά πάσα στιγμή.
Δεν μπορώ να φανταστώ με ποιον τρόπο μπορεί να ασκήσει διοίκηση κάποιος σε ένα έτος.
Πότε θα προλάβει να ενημερωθεί, πώς θα μπορέσει να άφησει το πολιτικό και προσωπικό του στίγμα στην διοίκηση και τί σεβασμό θα εμπνέει στους υπαλλήλους όταν θα γνωρίζουν τον χρόνο της θητείας.

Υ.Γ Δεν τον κάνουμε οκτάμηνο ώστε να συμβαδιζουμε με τον καθιερωμένο τα τελευταία χρόνια τρόπο εργασιακών σχέσεων;”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button