1η ΜΑΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Με μικρή συμμετοχή των εργαζόμενων πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο Ξάνθης και στη συνέχεια η πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Άγγελος Μπεμπεκίδης τη χαρακτήρισε ημέρα μνήμης. “Πριν από πολλά χρόνια σκοτώθηκαν εργαζόμενοι για δικαιώματα τα οποία μέχρι σήμερα απολαμβάναμε.

    Με μικρή συμμετοχή των εργαζόμενων πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο Ξάνθης και στη συνέχεια η πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.


   Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Άγγελος Μπεμπεκίδης τη χαρακτήρισε ημέρα μνήμης. “Πριν από πολλά χρόνια σκοτώθηκαν εργαζόμενοι για δικαιώματα τα οποία μέχρι σήμερα απολαμβάναμε.  Με τα νομοσχέδια που έχει καταθέσει η Κυβέρνηση από το 2010 μέχρι και σήμερα και με αυτό που έρχεται και αφορά τα βαρέα και ανθυγιεινά, τα κεκτημένα που δυστυχώς που κατέκτησαν οι πρόγονοί μας συνάδελφοι δυστυχώς καταργούνται. Η πρωτομαγιά του 2011 είναι πιο σημαντική από τις προηγούμενες. Ο κόσμος είναι λίγος σε σύγκριση με την πρωτομαγιά του 2010 αλλά είναι μία ημέρα μνήμης και δεν πρόκειται να διαγραφεί από τις μνήμες όλου του κόσμου”.


Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που αφορά την πιθανή κοινωνική έκρηξη ανέφερε: “Αν η Κυβέρνηση με τα νομοσχέδια που ψηφίζει προκαλέσει κοινωνική αναταραχή και αυτή η περίοδος θα είναι σαν και εκείνη του 1886 και θα γιορτάζεται σαν ημέρα μνήμης δυστυχώς από τους σύγχρονους εργαζόμενους της χώρας μας και όλου του κόσμου”.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ



 


 


ΨΗΦΙΣΜΑ


ΤΗΣ 1ης ΜΑΗ 2011


Συγκεντρωθήκαμε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Ν. Ξάνθης, εμείς οι εργατοϋπάλληλοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, νέοι, άνεγοι, συνταξιούχοι και πολίτες του Νομού, πολλά χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών του Σικάγου, συμμετέχοντας στις αγωνιστικές εκδηλώσεις της τάξης μας για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.


Τιμάμε την μνήμη των πρωτοπόρων αγωνιστών της εργατικής τάξης, και όλους τους ανώνυμους μαχητές που έχυσαν το αίμα τους στον αγώνα για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, για μια καλύτερη ζωή, για ένα καλύτερο μέλλον.


Κάθε ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ έχει ξεχωριστή σημασία και σπουδαιότητα.


Η παγκοσμιοποίηση και ο νεοφιλελευθερισμός έχουν στο στόχαστρό τους τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις συνδικαλιστικές κατακτήσεις, την κοινωνική ασφάλιση, την μισθωτή εργασία, τις Δημοκρατικές και ατομικές ελευθερίες.


Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αγωνίζονται για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.


ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ και ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ


– ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ η ανεργία και οι απολύσεις


– ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ οι ανατροπές των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων


– ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ η άγρια λιτότητα και ακρίβεια


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ


– Τη διασφάλιση και διεύρυνση των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων


– Την αλλαγή πολιτικών που διευρύνουν τις ανισότητες, την φτώχεια, την λιτότητα και την ακρίβεια


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ


– Τα δίκαια αιτήματα της Εργατικής Τάξης


– Αξιοπρεπείς μισθούς και ουσιαστικές αυξήσεις


– Πλήρη και σταθερή απασχόληση με ίσα δικαιώματα για παλιούς και νέους εργαζόμενους


– Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων


– Σεβασμό στην εργατική Νομοθεσία και τις Εργασιακές Σχέσεις


ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ


ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΝΙΚΗ


Με εντολή της απεργιακής συγκέντρωσης


Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Ξάνθης


Αγγελος Μπεμπεκίδης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button