ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 12%

Με πρωτοβουλία του Σ.Β.Β. Ξάνθης, οι τρεις Σύνδεσμοι της ΘΡΑΚΗΣ, πρόσφατα (18-04-2011) και σχετικά με το παραπάνω θέμα, αποστείλαμε (για μια ακόμη φορά) προς τους αρμόδιους Υπουργούς το σχετικό έγγραφο διάβημα που ακολουθεί. Το έγγραφο παράλληλα κοινοποιήθηκε και στον κ. Πρωθυπουργό, καθώς και στους Υπουργούς και Βουλευτές της ΘΡΑΚΗΣ.

Με πρωτοβουλία του Σ.Β.Β. Ξάνθης, οι τρεις Σύνδεσμοι της ΘΡΑΚΗΣ, πρόσφατα (18-04-2011) και σχετικά με το παραπάνω θέμα, αποστείλαμε (για μια ακόμη φορά) προς τους αρμόδιους Υπουργούς το σχετικό έγγραφο διάβημα που ακολουθεί.


Το έγγραφο παράλληλα κοινοποιήθηκε και στον κ. Πρωθυπουργό, καθώς και στους Υπουργούς και Βουλευτές της ΘΡΑΚΗΣ.


Μια πρώτη αντίδραση ήταν η κατάθεση σχετικής επερώτησης στη Βουλή από Βουλευτή της Θράκης. Αναμένουμε την έκβαση της ενέργειας για τα περαιτέρω.



ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΗΜΑ ΟΠΩΣ ΕΣΤΑΛΗ



ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ


& ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΡΑΚΗΣ


ΕΒΡΟΥ: Λεωφ. Δημοκρατίας 307,


τηλ. 25510-38366


ΡΟΔΟΠΗΣ: ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ,


τηλ. 25310-98215


ΞΑΝΘΗΣ: ΒΙ.ΠΕ ΞΑΝΘΗΣ,


τηλ. 25410-77941



Ξάνθη, 18-04-2011


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ


1. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών


Κο Γιώργο Παπακωνσταντίνου


2. Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης


Κα Λούκα Κατσέλη


3. Υφυπουργό Οικονομίας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας


Κο Παναγιώτη Ρήγα



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:


1. Γραφείο Πρωθυπουργού


2. Υπουργοί και Βουλευτές Θράκης



ΘΕΜΑ: Επιδότηση του κόστους εργασίας των Βιομηχανικών και Βιοτεχνικών Επιχειρήσεων των Παραμεθορίων Περιοχών.



Κύριοι Υπουργοί,


Με το υπόμνημά μας αυτό, θα θέλαμε για άλλη μια φορά να σας υπενθυμίσουμε το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως Βιομηχανία και Βιοτεχνία της περιοχής μας, σχετικά με τη συνεχιζόμενη υπερβολική καθυστέρηση της καταβολής, στις μεταποιητικές επιχειρήσεις – δικαιούχους της επιδότησης κατά 12% του κόστους εργασίας τους.


Το μέτρο που θεσπίστηκε με το Νόμο 1767/88 (ΦΕΚ Α63 Αρθρο 21) και όπως τροποποιήθηκε με τον 1836/89 (Αρθρο 32), αποτελεί το ΜΟΝΑΔΙΚΟ λειτουργικό κίνητρο για την ενίσχυση της παραγωγικής επιχειρηματικής παρουσίας στην περιοχή μας.


Σας επισημαίνουμε πως η Περιφέρειά μας εξακολουθεί (με βάση το ΑΕΠ της), να παραμένει δυστυχώς στην τελευταία θέση μεταξύ των Ελληνικών, ο δε Μεταποιητικός Παραγωγικός της Ιστός βαίνει επικίνδυνα μειωμένος.


Ως εκ τούτου Θεσπισμένα από την Πολιτεία Μέτρα, που συμβάλουν στη βιωσιμότητα των παραγωγικών επιχειρήσεων της περιοχής είναι άκρως απαραίτητο να εφαρμόζονται. Ιδιαίτερα δε όταν άλλα κίνητρα που εφαρμόζονται στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας είναι άμεσα αποδοτέα δημιουργώντας έτσι περαιτέρω συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.


Υπάρχουν υπόλοιπα που καθυστερούν να καταβληθούν στους δικαιούχους από το 2ο εξάμηνο του 2008 (!!!).


Παλαιότερα η αποπληρωμή αυτών των ποσών γινόταν το αμέσως επόμενο τρίμηνο, απ’ αυτό που δαπάνησαν οι Μεταποιητικές επιχειρήσεις για την κάλυψη της εργατικής δαπάνης της παραγωγής τους.


Στη δεδομένη συγκυρία, η ένταξη αυτής της ενίσχυσης έγκαιρα στη ρευστότητα των επιχειρήσεων, αποτελεί αυτή τη στιγμή ίσως για πολλές απ’ αυτές, προϋπόθεση επιβίωσής των.


Αν όντως συνειδητά εννοούμε τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας και της περιοχής μας κυρίως και μέσα από την ενίσχυση της παραγωγικής της βάσης, τότε στην περίπτωση αυτή τεστάρεται η συνέπεια της πολιτικής βούλησης και της εφαρμοζόμενης πολιτικής.


Είναι πολύ νωπές οι Δημόσιες δεσμεύσεις, οι σχετικές με το θέμα και ενώπιον του Πρωθυπουργού, κατά τις πρόσφατες επισκέψεις του στην περιοχή μας.


Ευελπιστούμε πως κατανοείτε τη σοβαρότητα του προβλήματος και τις συνέπειές του και πως άμεσα θα φροντίσετε για την άμεση επίλυσή του, για αποπληρωμή των οφειλομένων από την Πολιτεία προς τις Δικαιούχες παραγωγικές επιχειρήσεις της περιοχής μας.


Με τιμή


Για τους Συνδέσμους Βιοτεχνών και Βιομηχάνων


Για το Σύνδεσμο Εβρου


Ο Πρόεδρος Χρήστος Γιορδαμλής


Για το Σύνδεσμο Ροδόπης


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Νικολαϊδης Γεώργιος


Για το Σύνδεσμο Ξάνθης


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Σκαρλάτος Βασίλειος


Σχετικά Άρθρα

Back to top button