Ειδήσεις

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ

Προ ημερών, στη μεγάλη αίθουσα του Μετρό στο Σύνταγμα, παρουσιάσθηκε στο κοινό μια έκθεση φωτογραφίας (ήταν μάλιστα υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας) με θέμα «ΔΕ ΛΗΣΜΟΝΩ». Αφιέρωμα στην Συμβολή των Συμμαχικών Δυνάμεων κατά την Γερμανική Κατοχή.
Είδα μια μια τις φωτογραφίες απο την περίοδο της κατοχής και τα αγκλήματα των Γερμανών στα διάφορα μέρη της Πατρίδος μας. Καταστροφές χωριών, συλλήψεις και εκτελέσεις αθώων Ελλήνων και Ελληνίδων, μεταφορά με αυτοσχέδια καρότσια νεκρών απο την πείνα, Ελληνόπουλα σε άθλια κατάσταση με πρισμένες κοιλιές απο την πείνα και τις στερήσεις ήταν μερικές απο τις φωτογραφίες πυ παρουσιάσθηκαν στην έκθεση αυτή και τις είδαν χιλιάδες άνθρωποι.
Δε ξέρω αν την έκθεση επισκέφθηκαν Γερμανοί (τουρίστες ή εργαζόμενοι στην Αθήνα) και κυρίως άτομα της Γερμανικής Πρεσβείας, για να αντιληφθούν (σε περίπτωση που δεν αντελήφθησαν τόσα χρόνια) τη βαρβαρότητα των προγόνων τους, των φανατικών οπαδών του Γ’ Ράϊχ, το οποίο μαζί με τους συμμάχους του – Ιταλούς του Μουσολίνι – αιματοκύλισαν την ανθρωπότητα.
Λίγες φωτογραφίες υπήρχαν στην έκθεση (και στο φυλλάδιο πυ προσέφεραν στους επισκέπτες) με Άγγλους Αξιωματικούς και Στρατιώτες στο Ελληνικό έδαφος και μερικούς Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς κυρίως στη μαρτυρική Κρήτη. Δε νομίζω ότι οι «σύμμαχοί μας» προσέφεραν ιδιαίτερες υπηρεσίες και βοήθεια στην Πατρίδα μας τη φρικτή περίοδο της Γερμανιής εισβολής και κατοχής. Αντίθετα, οι Έλληνες Πατριώτες τους έκρυψαν στα σπίτια τους, τους φυγάδευσαν με καράβια στην Κρήτη και εκεί οι Κρητικοί τους συμπεριφέρθηκαν με ανθρωπιά, παρά τον πόνο τους απο την βαρβαρότητα των Γερμανών, οι οποίοι ξεκλήρισαν ολόκληρα χωριά (Κάνδανος, Κεφαλοβρύσι, Βιάννου, Ανώγεια Ρεθύμνου κλπ).
Προς τί λοιπόν η αφιέρωση της Έκθεσης στη «συμβολή των Συμμαχικών Δυνάμεων κατά της Γερμανικής κατοχής»? Γιατί αυτή η δουλοπρέπεια στους δήθεν συμμάχους μας? (απο τους οποίους πολλά υπέστει η Πατρίδα μας τον περασμένο αιώνα αλλά στις μέρες μας), γιατί ο ηρωϊσμός, η μεγαλοψυχία και η συνέπεια προς τους συμμάχους μας να εκδηλώνονται μόνον απο τους Έλληνες και γιατί τέλος δεν προβάλλουμε με κάθε τρόπο (όπως κάνουν οι Εβραίοι) τα εγκλήματα των Γερμανών, τις εκτελέσεις αθώων Ελλήνων πατριωτών και την ερήμωση της χώρας μας απο τους απογόνους των Ούνων? Γατί δεν έχουμε τα «κότσια» να ζητήσουμε τις αποζημιώσεις που έχουν υποχρέωση να μας καταβάλλουν οι Γερμανοί? Γιατί δε δείχνουμε στον πολιτισμένο κόσμο φωτογραφίες απο τις Ναζιστικές θηρωδίες και τα ολοκαυτώματα στα Καλάβρυτα, στο Χορτιάτη, στο Δίστομο, στους Λιγκιάδες Ιωαννίνων, σο Κομμένο της Άρτας? Πάνται οι Έλληνες φιλότιμοι, αφελείς, εύπιστοι και πάντα προδομένοι!!!

Αντγος ε.α.
Νικόλαος Φωτιάδης
Επίτιμος Υδκτης Δ’ΣΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button