ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Σε ημερίδα που συνδιοργανώθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς και τη ΣΕΚΕ σε ξενοδοχείο της πόλης μας, με θέμα τη συμβολαιακή γεωργία, τα σχέδια βελτίωσης και τα προγράμματα γεωργικής ανάπτυξης που βρίσκονται σε εξέλιξη, με ομιλητές τον κ. Αντωνιάδη Χριστόδουλο, σύμβουλο διοίκησης Τράπεζας Πειραιώς και μέλος του Δ.Σ. της ΣΕΚΕ, το γενικό δ/ντή της ΣΕΚΕ κ.

Σε ημερίδα που συνδιοργανώθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς και τη ΣΕΚΕ σε ξενοδοχείο της πόλης μας, με θέμα τη συμβολαιακή γεωργία, τα σχέδια βελτίωσης και τα προγράμματα γεωργικής ανάπτυξης που βρίσκονται σε εξέλιξη, με ομιλητές τον κ. Αντωνιάδη Χριστόδουλο, σύμβουλο διοίκησης Τράπεζας Πειραιώς και μέλος του Δ.Σ. της ΣΕΚΕ, το γενικό δ/ντή της ΣΕΚΕ κ. Αλέξανδρο Κοντό και ανώτατους υπηρεσιακούς παράγοντες της Τράπεζας, που ασχολούνται με τα του γεωργικού τομέα και με πολυπληθή παρουσία, στην κατάμεστη αίθουσα από αγρότες του νομού, αναλύθηκαν με σαφήνεια και εγκυρότητα, οι στόχοι, οι πρακτικές της υλοποίησής τους.

 

Παραυρέθησαν ο περιφερειακός δ/ντής ΑΜΘ της Τράπεζας κ. Αντώνης Σκουλάκης, οι δ/ντές των Τραπεζών Πειραιώς Ξάνθης κ.κ. Χριστίνα Λαζαρίδου, Αρτεμις Βασιλειάδου, Εύα Παπαδοπούλου, Βαρβάρα Μαρίνου, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ κ. Κώστας Χατζηευλευθεριάδης και οι δήμαρχοι του Νομού.

Ο κ. Αντωνιάδης, μιλώντας μετά το τέλος της ημερίδας, στο συνεργάτη μας και πρώην δ/ντή της Αγροτικής Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς Ξάνθης κ. Στάθη Φουρλάνο, ανέφερε:

“Σήμερα, μας δόθηκε η ευκαιρία στην κατάμεστη αίθουσα από αγρότες της περιοχής, να κάνουμε μια προσεγμένη και αναλυτική παρουσίαση της συμβολαιακής γεωργίας, την οποία θεωρούμε κορυφαία ενέργεια, γιατί έχει αγκαλιάσει όλες τις καλλιέργειες, γιατί έχει δώσει ουσιαστικές και επίκαιρες λύσεις πάνω στις καλλιεργητικές ανάγκες των παραγωγών και πιστεύω, ότι, διευκρινίσαμε κάποιες πτυχές που ενδεχομένως ήταν, ίσως λίγο, δυσδιάκριτες αναγνώσιμες από τους αγρότες.”

 

Σ.Φ.: Η παρουσία σας στην ημερίδα σηματοδοτεί εξελίξεις στον αγροτικό τομέα από την Τράπεζα Πειραιώς;

Χ. Αντωνιάδης: “Εχουμε σχεδιάσει την στήριξη των μεμονωμένων αγροτών στα διάφορα προγράμματα του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) και ουσιαστικά αυτό ήταν ένα από τα αντικείμενα της ημερίδας.

Πέρα τούτου όμως, έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις με την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ξάνθης (ΕΑΣ Ξάνθης) πάρα πολύ καλή σχέση με τη ΣΕΚΕ, θα έλεγα όμως και με το συγκριτικά μεγάλο πλήθος των αγροτών μας, που με την παρουσία του στα γκισέ της τράπεζας μας  τιμά ιδιαίτερα.

Και εμείς σαν Τράπεζα Πειραιώς, θέλουμε να τους δώσουμε αυτό το αντίδωρο της γνώσης και αν μου επιτρέπεται, από το δικό μας μετερίζι της εξείδίκευσης, τα εφόδια που μπορούν να δώσουν αξία και πρόοδο στο δικό τους μόχθο, στο δικό τους ιδρώτα, στη δική τους προσπάθεια στο χωράφι.

Κλείνοντας θέλω να επισημάνω ότι, μετά από τέτοιες εποικοδομητικές ημερίδες, διακατέχομαι από τη βεβαιότητα ότι, όλοι μαζί μπορούμε να κοιτάξουμε με αυτές τις προϋποθέσεις το μέλλον, με μεγαλύτερη αυτοποεποίθηση και σιγουριά.”

 

Σ.Φ.: Σας ευχαριστώ για όσα μας είπατε και στο επανιδείν.

Χ. Αντωνιάδης: Σας ευχαριστώ και γω και θα τα ξαναπούμε σύντομα.

 

Ο Γενικός δ/ντής της ΣΕΚΕ, πρώην υπουργός και συνδιοργανωτής της ημερίδας κ. Αλέκος Κοντός, αναφερόμενος για την ημερίδα στο συνεργάτη μας Στάθη Φουρλάνο τόνισε:

“Η εκδήλωση έγινε σε συνδιοργάνωση της Τράπεζας Πειραιώς με τη ΣΕΚΕ και ο στόχος ήταν, να ενημερωθούν οι αγρότες της Ξάνθης για τα σχέδια βελτίωσης και τα προγράμματα γεωργικής ανάπτυξης, που βρίσκονται σε εξέλιξη και πως, όλα αυτά, υποστηρίζονται από την Τράπεζα Πειραιώς και φυσικά για τη συμβολαιακή γεωργία, που είναι ένα πάρα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα που καλύπτει τους αγρότες, στηρίζει τις επιχειρήσεις και γενικότερα τον αγροτικό τομέα της χώρας.

Είναι αλήθεια, ότι, η Τράπεζα Πειραιώς, πρωτοπορεί στον αγροτικό τομέα, κάλυψε με επιτυχία τα όποια κενά άφησε πίσω της η Αγροτική Τράπεζα με το κλείσιμό της.

Σαν ΣΕΚΕ έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και συδιοργανώσαμε την ημερίδα, έτσι ώστε να βάλουμε ένα λιθαράκι στην περαιτέρω ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στην Ξάνθη”.

 

Σ.Φ. Υπάρχει ανταπόκριση των γεωργών στο πρόγραμμα της συμβολαιακής γεωργίας

Αλέκος Κοντός: “Φυσικά και ανταποκρίνονται. Αρκεί να σας αναφέρω, ότι, στον τομέα του καπνού η ανταπόκριση των καπνοπαραγωγών “έχει πιάσει ταβάνι”, έχει φθάσει στο 100%.

Είναι μια πλήρης διασφάλιση, διότι, πριν ξεκινήσει η καλλιεργητική περίοδος, ο παραγωγός έχει εξασφαλίσει τη διάθεση του προϊόντος και όταν αυτό καλύπτεται και από το τραπεζικό σύστημα διασφαλίζει τη ρευστότητα και τη χρηματοδότησή του για να μπορέσει να υλοποιήσει τις καλλιεργητικές του πρακτικές και φροντίδα.”

 

Σ.Φ.: Με τη σημερινή ευκαιρία παρακαλώ, πέστε μας και για την πορεία της ΣΕΚΕ που εσείς προϊστασθαι.

Αλέκος Κοντός: “Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια  στη ΣΕΚΕ , αναπτύχθηκε στο χώρο των Βαλκανίων, είναι μια εταιρεία εξωστρεφής, έχει αποκτήσει με τη δουλειά και τις συνεχείς προσπάθειες όλων μας πολύ καλό όνομα στην ανταγωνισιτκότατη καπνική αγορά, αναβαθμίσαμε τις κτιριακές και μηχανολογικές μας εγκαταστάσεις, εμπλουτίστηκε από τεχνοκράτες που γνωρίζουν το αντικείμενο (καπνά – γεωπονική και το οικονομικό γίγνεσθαι), βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, δεν εφησυχάζουμε, προσπαθούμε, δε σταματάμε, συνεχίζουμε για το καλύτερο για την εταιρεία, για την αύξηση των θέσεων εργασίας, για την τοπική κοινωνία, για την Ξάνθη μας.”

 

Σ.Φ.: Σας ευχαριστώ για όσα μας είπατε.

Αλέκος Κοντός:

Εγώ σας ευχαριστώ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button