Αστυνομικά Νέα

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε σε βάρος ημεδαπής στην Αλεξανδρούπολη

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία

 Οι δράστες με τη βοήθεια συνεργών τους, χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις,

κατάφεραν να της αποσπάσουντο χρηματικό ποσό των 95.000 ευρώ

Εξιχνιάσθηκεάμεσα ύστερα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, απάτη σε βάρος ημεδαπής, που διαπράχθηκεκατά το χρονικό διάστημα από 19-6-2023 έως 13-7-2023, στην Αλεξανδρούπολη.

Συνελήφθησαν, χθες (13-9-2023) στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, δύο αλλοδαποί κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και πλαστογραφία πιστοποιητικών κατά περίπτωση, ενώ στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη τρείς τουλάχιστον άγνωστοι δράστες – συνεργοί τους που αναζητούνται.

Ειδικότερα, το παραπάνω χρονικό διάστημα η παθούσα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με φιλικό της πρόσωπο προσποιούμενο τον στρατιωτικό ιατρό που διαμένει στο εξωτερικό και προφασιζόμενος ότι θα της αποστείλει ένα δέμα το οποίο περιείχε ράβδους χρυσού και πολύτιμους λίθους, την έπεισε με πρόσχηματην τακτοποίηση διαφόρων εκκρεμοτήτων για την παράδοση του δέματος, να καταθέσει σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς το χρηματικό ποσό των 22.000 ευρώ.

Στη συνέχεια σε επικοινωνία  που είχε η παθούσα μέσω διαδικτυακών εφαρμογών με άγνωστο δράστη ο οποίος προσποιούνταν τον οδηγό εταιρείας ταχυμεταφορών που θα τις παρέδιδε το επίμαχο δέμα από το φιλικό της πρόσωπο, χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις για τον εκτελωνισμό του δέματος, την έπεισε να μεταφέρει σταδιακά σε τέσσερις λογαριασμούς το χρηματικό ποσό των 73.000 ευρώ.

Έπειτα από την καταγγελία του περιστατικού οργανώθηκεαπό τους παραπάνω αστυνομικούςσυντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, όπου σεπροκαθορισμένο ραντεβού για την εκ νέου καταβολή χρηματικού ποσού από την παθούσα με το ίδιο πρόσχημα (εκτελωνισμός του δέματος), συνελήφθη ένας αλλοδαπός δράστης ο οποίος την ανέμενε πλησίον της οικία της για την παραλαβή των χρημάτων, ενώ εντοπίσθηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη και ο δεύτεροςαλλοδαπός δράστης – συνεργός τουπου κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα παραποιημένο διαβατήριο των αρχών του Κονγκό και μία παραποιημένη άδεια διαμονής των βέλγικων αρχών.

Στη κατοχή των δραστών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τα ανωτέρω παραποιημένα έγγραφα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button