Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε και επίσημα τον προεκλογικό του αγώνα ο υποψήφιος βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Σγουρίδης, προχθές το βράδυ.
Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου «Νεραϊδα», χώρος που αποδείχτηκε τελικά πολύ μικρός για να χωρέσει όλους τους φίλους και ψηφοφόρους , οι οποίοι κατάφερνα να γεμίσουν και τον αύλιο χώρο του καταστήματος, ο Παναγιώτης Σγουρίδης πραγματοποίησε την πρώτη του προεκλογική ομιλία.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε και επίσημα τον προεκλογικό του αγώνα ο υποψήφιος βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Σγουρίδης, προχθές το βράδυ.


Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου «Νεραϊδα», χώρος που αποδείχτηκε τελικά πολύ μικρός για να χωρέσει όλους τους φίλους και ψηφοφόρους , οι οποίοι κατάφερνα να γεμίσουν και τον αύλιο χώρο του καταστήματος, ο Παναγιώτης Σγουρίδης πραγματοποίησε την πρώτη του προεκλογική ομιλία.


Συγκινημένος από την παρουσία του κόσμου, που βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό του, πάνω από είκοσι, άλλωστε είναι στην Ξάνθη ο βουλευτής με τις περισσότερες θητείες,  δήλωσε πως κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια, εννοώντας το δεσμό που έχει μαζί τους.


Ο κ. Σγουρίδης με μια ομιλία έξυπνα δομημένη, με παρομοιώσεις και σχήματα μεταφορικά, κατόρθωσε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου του, αλλά και να περιγράψει με τον καλύτερο τρόπο την σημερινή κατάσταση της χώρας, απόροια της διακυβέρνησής της από το κόμμα της Ν.Δ, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα την άλλη πρόταση, αυτή του ΠΑΣΟΚ που θα οδηγήσει στην ανάταση και πάλι την Ελλάδα και τους πολίτες της.


Άσκησε σκληρή κριτική στην διακυβέρνηση του Καραμανλή και επικεντρώθηκε στα βασικότερα σημεία των προγραμματικών δεσμεύσεων του Γιώργου Παπανδρέου και στο πρόγραμμα των πρώτων εκατό ημερών του ΠΑΣΟΚ.


Επεσήμανε πως σε αυτές τις εκλογές αναμετρώνται δυο πολιτικές, η Συντήρηση με αυτή της Προόδου.


«Έχουμε γνώση, σχέδιο, έχουμε τη δύναμη να συγκρουστούμε προκειμένου να φέρουμε την εθνική ανάταση και πάλι», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας με έμφαση πως το ΠΑΣΟΚ είναι ένα μεγάλο πατριωτικό κίνημα, που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.


Βασικοί άξονες στο πρόγραμμα του Γιώργου Παπανδρέου αποτελούν, όπως τόνισε, η Παιδεία, η Αξιοκρατία, η Αξιολόγηση, η Αυτοτέλεια, ενώ θα μπει τέρμα στη γραφειοκρατία και τη μαύρη συναλλαγή.


Παρουσιάζοντας τις προτάσεις και τα μέτρα που ανακοίνωσε και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου από τη ΔΕΘ, τόνισε ότι θα διεκδικήσει και η Θράκη να μπει κάτω από την ομπρέλα αυτών των μέτρων, ενώ σημείωσε πως μέσα από τη γη και τις ομορφιές του νομού, από την καινοτομία με ναυαρχίδα της ανάπτυξης το ΔΠΘ, μέσα από την πράσινη γεωργία, τη μείωση της ρύπανσης, κλπ, το βέβαιο είναι πως θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίες.


Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ρόλο του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή και τη στάση που κρατά ο ίδιος, διευκρινίζοντας παράλληλα πως στηρίζει με κάθε μέσο την πολυπολιτισμικότητα της περιοχής.  


 


Οι δέκα δεσμεύσεις του Παναγιώτη Σγουρίδη


Στο μεταξύ, αναφερόμενος στη συνέχεια στα επιμέρους τοπικά ζητήματα και προβλήματα , ο κ. Σγουρίδης απευθυνόμενους προς τον κόσμο του έδωσε υπόσχεση για τις δέκα δεσμεύσεις που θα υλοποιήσει σε τοπικό επίπεδο, την επομένη της εκλογής του και πάλι ως βουλευτή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ.     



  1. Γεωγραφικά κριτήρια στον Αναπτυξιακό Νόμο.

      Δημιουργία Μονάδων Τυποποίησης Αγροτικών Προϊόντων.



  1. Μεγαλύτερο επίδομα αλληλεγγύης για τις παραμεθόριες περιοχές με γεωγραφική κατανομή και κλιμάκωση.

  2. Συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών, ΦΠΑ κλπ των επιχειρήσεων με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις ενισχύσεις του κράτους π.χ επιδότηση 12%. Εντός εξαμήνου να υπάρχει υποχρεωτικός συμψηφισμός.

  3. .Ρύθμιση για σταδιακή εξόφληση των επιταγών με δόσεις , με την εγγύηση του δημοσίου και χωρίς να μπει ο οφειλέτης στον Τειρεσία.

  4. Ποσόστωση στην εισαγωγή των ντόπιων φοιτητών στα περιφερειακά πανεπιστήμια , π.χ στο ΔΠΘ 60% ντόπιοι φοιτητές

  5. Να καταστεί ο νομός Ξάνθης και η Θράκη, τόπος υποδοχής των Μαθητικών Εβδομάδων.

  6. Άμεση αξιοποίηση του Γεωθερμικού Πεδίου. Έχει να καταθέσει έτοιμη πρόταση νόμου για επεξεργασία.

  7. Ειδικό Πρόγραμμα ενισχύσεων περιοχών , όπως αυτή του Δροσερού.

  8. Μέτρα στήριξης των Ομογενών Ποντίων, απλοποίηση των αδειών, αποπληρωμή δανείων και αγροτική αποκατάσταση.

  9.  Μεγαλύτερο  αφορολόγητο για τις παραμεθόριες περιοχές. Αφορολόγητο ποσό με γεωγραφική κατανομή.

«Με τη δική σας δύναμη, θα με στείλετε και πάλι στα έδρανα της Βουλής για να αγωνιστώ για τον τόπο μας. Είμαι πεισματάρης, είμαι αγωνιστής και δεν το βάζω κάτω», ήταν η υπόσχεση που έδωσε για την υλοποίηση των παραπάνω δεσμεύσεών του.


Επίσης έκανε μια σύντομη αναφορά στο έργο που έγινε στο νομό και για το οποίο συνέβαλε και αυτός καθοριστικά, κατά τη διάρκεια των 11 χρόνων από το γραφείο  του, του Αντιπροέδρου της Βουλής.


«Όποια πέτρα και να σηκώσεις από κάτω υπάρχει και η δική μου υπογραφή», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Ενώ επίσης χαρακτηριστικές ήταν και κάποιες επισημάνσεις που έκανε απευθυνόμενος προς τους ψηφοφόρους του.


«Δε ζητώ τη στήριξη με ψευτοδιαδόσεις ότι θα γίνω υπουργός. Όπως είπε και ο Γιώργος Παπανδρέου, όσοι ράβουν από τώρα κουστούμι, θα μείνει στην ντουλάπα τους. Είμαι βέβαιος ότι όσοι είναι ικανοί μέσα από το σύστημα αξιοκρατίας του ΠΑΣΟΚ θα αναδειχθούν».


«Δεν ισχυρίστηκα ότι έχω κονέ με τον πρόεδρο. Άλλος έχει πει. Άλλωστε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταδίκασε τις τακτικές των κονέ».


Ενώ κλείνοντας την ομιλία του υπογράμμισε με έμφαση « η πολιτική δεν είναι ασανσέρ, αλλά αγώνας δρόμου μετ΄ εμποδίων. Σας έδωσα δείγμα γραφής και θα συνεχίσω να σας δίνω . Ζητώ τη στήριξή σας για να συνεχίσω να ξημεροβραδιάζομαι στα έδρανα της Βουλής και στις Επιτροπές προς όφελος του τόπου μου και των πολιτών του».


 


                                                                                         Δέσποινα Γκούμα



     

Σχετικά Άρθρα

Back to top button