Πολλές συναντήσεις

Πολλές συναντήσεις Όπως δείχνουν οι πολλές συναντήσεις και συσκέψεις, η περιφέρεια ΑΜΘ δεν έχει βρει ακόμη το βηματισμό της. Όλοι καταλαβαίνουν την ανάγκη αυτών των επαφών αλλά ήδη βρίσκεται στον τέταρτο μήνα της διακυβέρνησης και οι πολίτες της Περιφέρειας δεν είδαν ακόμη κάποιο έργο να δρομολογείται ή να υλοποιείται.

Πολλές συναντήσεις


Όπως δείχνουν οι πολλές συναντήσεις και συσκέψεις, η περιφέρεια ΑΜΘ δεν έχει βρει ακόμη το βηματισμό της.


Όλοι καταλαβαίνουν την ανάγκη αυτών των επαφών αλλά ήδη βρίσκεται στον τέταρτο μήνα της διακυβέρνησης και οι πολίτες της Περιφέρειας δεν είδαν ακόμη κάποιο έργο να δρομολογείται ή να υλοποιείται.


Σαφώς και οι συνθήκες είναι δύσκολες αλλά ο καλός καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται και σίγουρα δεν λείπει η εμπειρία από τον Άρη Γιαννακίδη, απλά πρέπει να βάλει προτεραιότητες.



Καλλικρατικό Επιμελητήριο;


Μπορεί στο επιμελητήριο σχετικό έγγραφο από το αρμόδιο Υπουργείο να λέει ότι οι εκλογές θα γίνουν μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου, η ημερομηνία θα καθοριστεί με νέα εγκύκλιο, όμως το έγγραφο δεν έχει ακόμη διευκρινίσει αν το επιμελητήριο Ξάνθης θα είναι ή όχι μέρος του Καλλικρατικού Επιμελητηρίου και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα το γνωρίσει στους ενδιαφερομένους την τελευταία στιγμή αφού τώρα έχει να ασχοληθεί με σοβαρότερα πράγματα.


Φυσικά τα σοβαρότερα πράγματα για την Κυβέρνηση αυτή την στιγμή είναι πώς θα βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη μας και όσο γίνεται να κρατηθεί περισσότερο στην εξουσία.



 


ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Μ. Στυλιανίδη.


Μετά το τέλος της συνάντησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


“Θέλω ένα να πω: Αντί ο κ. Παπανδρέου να ετοιμάζει καινούργια νομοσχέδια -όπως καινούργιο εκλογικό νόμο από το Υπουργείο Εσωτερικών- θα έπρεπε να τραβήξει από το αυτί τον υπουργό των Εσωτερικών, ο οποίος έχει φτιάξει έναν “Καλλικράτη”, που σήμερα κάνει τους Περιφερειάρχες -και είναι 13 σε όλη την Ελλάδα- να μην έχουν ακόμα συγκεκριμένες αρμοδιότητες και να έχουν λιγότερα χρήματα από ό,τι είχαν οι παλαιοί Νομάρχες.


Αυτό τα λέει όλα. Και φωτογραφίζει την απελπισία όλων εκείνων των Δημοτικών Αρχών -όπως εδώ ο Δήμαρχός μας- ο οποίος είναι από εκείνους που αντιμετωπίζουν αυτό το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει ο “Καλλικράτης” στην Ελλάδα.


Πρέπει, επιτέλους, το ΠΑΣΟΚ να αντιληφθεί τι συμβαίνει γύρω του.


Και για να το αντιληφθεί ο κ. Παπανδρέου καλά θα κάνει να επισκεφθεί έναν οιονδήποτε Δήμαρχο και έναν οιονδήποτε Περιφερειάρχη. Είτε ανήκει, είτε δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ.


Γιατί σήμερα όλοι λένε την αλήθεια.


Και τη λένε, γιατί έχουν απελπιστεί”.


Bοήθεια στο σπίτι”


Άλλο και τούτο πάλι όπως μας είπε η πρόεδρος των εργαζομένων στο πρόγραμμα “βοήθεια στο σπίτι”. οι αδύναμοι υπερήλικες, λέει, δεν μπορούν να τύχουν της φροντίδας τους αν δεν έχουν άνεργο στο σπίτι ή επαπειλούμενο άνεργο.


Σαφέστατα φαίνεται πλέον ο τρόπος που σκέφτεται και λειτουργεί η πολιτεία αφού θα στηρίξει όπως φαίνεται αυτούς οι οποίοι είναι γεροί και μπορούν κάποια στιγμή με την δουλειά τους και μέσω των φόρων να επιστρέψουν τα χρήματα που δανείστηκαν οι Κυβερνόντες για να πληρώσουν αυτά που έκλεψαν πολιτικοί όλα αυτά τα χρόνια.


Άρα όσοι μπορούν να πληρώσουν, θα ζήσουν σε αυτην τη χώρα. Οι ανήμποροι στον Καιάδα.



                                              ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


Μέχρι στιγμής είναι δύο οι καλαμοκαβαλητές της δημοτικής αρχής. Ο μεν πρώτος αφήνει τις πολιτικές του ευθύνες να τις χειριστούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, ο δε δεύτερος υπενθυμίζει ότι μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου είναι ο διοικών και δεν επιτρέπει σε κανέναν φιλικές κουβέντες, ίσως λίγο χοντρές,  αλλά φιλικές.


Φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι διοικούντες σε αυτόν το δήμο μετά την ανάληψη της εξουσίας ξεχνούν τους φίλους τους….


Σαφέστατα θα τους θυμηθούν προεκλογικά…αλλά τότε θα είναι αργά. Ο νοών νοείτω.


                                                 ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ


                                            ΤΟ “ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ” ΤΕΛΙΚΑ;


Κάθε μέρα και ξεπηδάει ένας δελφίνος για την μετά Στυλιανίδη εποχή.


Στην αρχή ήταν ο Μπένης, μετά βγήκε ο Φανουράκης τώρα μου λένε και ο Μούρκας…


Άλλοι μου λένε ότι θα δώσει το “δαχτυλίδι” στο Φωτιάδη…


Ο ίδιος ο δήμαρχος έχει παραδώσει την διοίκηση στους αντιδημάρχους και τους προεδρέους και κάνουν ότι θέλουν, όπως το θέλουν και πάντα με την λογική ότι αυτός είναι ο επόμενος.


Όμως τους δημότες αυτά δεν τους αφορούν θέλουν τα χρήματα τους να πιάνουν τόπο και η διοίκηση που τους ασκείται να είναι ουσιαστική, δίκαιη και ίση προς όλους.



                                                   ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΕ Ο ΔΗΜΟΣ


Πήγαν στα πάρκο στα “παπάκια” οι κάτοικοι της παλιάς πόλης για να το καθαρίσουν την Κυριακή το πρωί από αποτσίγαρα και σκουπίδια αλλά ο δήμος τους πρόλαβε αφού έστειλε πρωί,  πρωί και το καθάρισαν.



ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΡΩΤΟ: Από τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης να καθαρίσουν το παρκάκι, βγαίνει το συμπέρασμα, ότι δεν είχαν διάθεση να εκθέσουν το δήμο γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πήγαιναν κρυφά και δεν θα δημοσιοποιούσαν την πρόθεση τους, άλλωστε όπως μας είπε και η κ. Παντερμαλή σκοπός ήταν να περάσουν το μήνυμα στους συνδημότες μας ότι και εμείς ως χρήστες των κοινόχρηστων χώρων πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Είναι πλέον ξεκάθαρο πώς σκέφτεται και λειτουργεί σπασμωδικά η δημοτική αρχή, η οποία μόλις πληροφορήθηκε ότι πολίτες θα καθαρίσουν το πάρκο έτρεξαν και το καθάρισαν.


Δυστυχώς για το δήμο Ξάνθης δύο βήματα πιο πέρα στην περιοχή νησάκι, τα πράγματα ήταν πολύ βρώμικα και οι πολίτες καθάρισαν όσο μπορούσαν και έστειλαν τα μηνύματα τους στους διοικούντες.


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button