ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ

Δε θα κάνουν ανάσταση φέτος οι μισοί περίπου επαγγελματίες ψαράδες του Πόρτο Λάγος, του Φαναρίου και των Αβδήρων, αφού η πολιτεία έστειλε τις επιταγές από την επιστροφή φόρου καυσίμων στους μισούς από αυτούς και οι άλλοι μισοί περιμένουν πώς και πώς να πληρωθούν. Ήδη βρισκόμαστε στη Μεγάλη Τετάρτη και όπως αναφέρει ο κ. Μπουλιώνης, διευθυντής του Περιφερειακού Τελωνείου στην Καβάλα, είναι άγνωστο αν μέχρι την Μ. Παρασκευή πληρωθούν.

   Δε θα κάνουν ανάσταση φέτος οι μισοί περίπου επαγγελματίες ψαράδες του Πόρτο Λάγος, του Φαναρίου και των Αβδήρων, αφού η πολιτεία έστειλε τις επιταγές από την επιστροφή φόρου καυσίμων στους μισούς από αυτούς και οι άλλοι μισοί περιμένουν πώς και πώς να πληρωθούν.


  Ήδη βρισκόμαστε στη Μεγάλη Τετάρτη και όπως αναφέρει ο κ. Μπουλιώνης, διευθυντής του Περιφερειακού Τελωνείου στην Καβάλα, είναι άγνωστο αν μέχρι την Μ. Παρασκευή πληρωθούν.


Επαγγελματίες θαλασσοδαρμένοι ψαράδες,  προδομένοι και ξεχασμένοι από την πολιτεία ρωτούν με το θλιμμένο τους βλέμμα μέσα από τον “ ΑΓΩΝΑ”. 


“Γιατί το κάνει αυτό η πολιτεία. Πώς θα κάνουμε φέτος Πάσχα, αφού ο καιρός δεν μας αφήνει να μπούμε με τη βάρκα μας στην θάλασσα για να βγάλουμε το μεροκάματο”.


Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως η κοινωνία του Πόρτο Λάγος είναι μικρή και γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους.


Σύμφωνα με τους ψαράδες η πολιτεία πλήρωσε τους μισούς επαγγελματίες και οι περισσότεροι από αυτούς είναι συνάδελφοί τους που κάνουν και δεύτερη δουλειά και το ψάρεμα το έχουν για να συμπληρώνουν το μεροκάματο.


“Ίσως να είναι σύμπτωση που οι περισσότεροι από μας που δεν πληρωθήκαμε την επιστροφή του φόρου καυσίμων είμαστε ψαράδες που ζούμε μόνο από τη βάρκα μας και δεν έχουμε γνωριμίες” λένε και αφήνουν σαφέστατα υπαινιγμούς ότι ίσως η πληρωμή να μην έγινε δίκαια και σε αυτούς που έχουν ανάγκη.


Απέκλεισε την περίπτωση επιλεκτικής πληρωμής της επιστροφής φόρου καυσίμων σε συγκεκριμένους επαγγελματίες Ψαράδες στην περιοχή Πόρτο Λάγος, Φαναρίου και Αβδήρων ο διευθυντής του Περιφερειακού Τελωνείου που εδρεύει στην Καβάλα κ. Μπουλιώνης, ο οποίος αναφέρει στην τηλεφωνική μας επικοινωνία, ότι όλα τα δικαιολογητικά υποβάλλονται από τους ψαράδες στα κατά τόπους τελωνεία και αφού γίνει ο πρώτος έλεγχος, αυτά αποστέλλονται στο Περιφερειακό τελωνείο γίνεται ο τελικός έλεγχος και ζητούνται χρήματα από το Υπουργείο. Αυτό με την σειρά του πιστώνει τον σχετικό λογαριασμό όπου και κόβονται οι επιταγές.


“Εμείς εδώ στην Καβάλα δεν γνωρίζουμε κανέναν από τους επαγγελματίες ψαράδες και ως εκ τούτου αποκλείονται περιπτώσεις να ευνοηθούν κάποιοι έναντι κάποιων άλλων επαγγελματιών ψαράδων. Δόθηκαν τα πρώτα 420.000 ευρώ στους ψαράδες και περιμένουμε χρήματα προκειμένου να πληρωθούν και οι υπόλοιποι”.


Υπομονή λοιπόν στους ψαράδες της περιοχής μας που δεν πληρώθηκαν μέχρι το κράτος να στείλει χρήματα.


Το δυστύχημα όμως είναι ότι οι υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκήρυξαν απεργία όλη την Μεγάλη Εβδομάδα, όποτε μάλλον είναι δύσκολο να πληρωθούν οι θαλασσοδαρμένοι ξεχασμένοι από την πολιτεία ακρίτες και φυσικά θα περάσουν για μία ακόμη φορά φτωχικά το Πάσχα.



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button