Έρευνα από μηδενική βάση για το Βατοπέδι

Από μηδενική βάση θα διερευνηθούν οι καταγγελίες για παράνομες παραχωρήσεις και ανταλλαγές εκτάσεων από το ελληνικό δημόσιο προς τη Μονή Βατοπεδίου, ώστε να διαπιστωθεί εάν διαπράχτηκε κακουργηματική απάτη σε βάρος του δημοσίου.

Από μηδενική βάση θα διερευνηθούν οι καταγγελίες για παράνομες παραχωρήσεις και ανταλλαγές εκτάσεων από το ελληνικό δημόσιο προς τη Μονή Βατοπεδίου, ώστε να διαπιστωθεί εάν διαπράχτηκε κακουργηματική απάτη σε βάρος του δημοσίου. 



Την εντολή έδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Σανιδάς, ο οποίος θεωρεί ότι η πλειοψηφία των τίτλων της Μονής είναι άκυροι, ενώ εκτιμά ότι το ελληνικό Δημόσιο υπέστη ζημία άνω των 100 εκατ. ευρώ. 


Η παρέμβαση Σανιδά αφορά μέλη του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων, του Νομικού Συμβουλίου του κράτους και ορκωτούς εκτιμητές, οι οποίοι με τις εκθέσεις τους φέρονται να υποεκτίμησαν ή να υπερεκτίμησαν τις επίμαχες εκτάσεις, παραπλανώντας τους συναρμόδιους υπουργούς. 


“Αναμένουμε από τη Δικαιοσύνη να ρίξει την ιδιαίτερη ματιά της πάνω στο θέμα και να δώσει λύση σε ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την κοινή γνώμη στη Ελλάδα”, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θόδωρος Ρουσόπουλος. 


Σε ερώτηση για τους υπουργούς, που φέρονται ως εμπλεκόμενοι, ο εκπρόσωπος δήλωσε: “Ζήτησαν από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, που αποτελεί τον σύμβουλο κάθε υπουργού, γνωμοδοτήσεις οι οποίες εφόσον έγιναν – σε μια περίπτωση ο τότε υφυπουργός ανέγνωσε τη γνωμοδότηση και πήρε και νέα γνωμοδότηση – έκαναν αυτό που επιβάλει το καθήκον τους, όπως περιγράφεται στο Σύνταγμα. Ενήργησαν, δηλαδή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και των καθηκόντων τους”, είπε ο κ. Ρουσόπουλος. 



Ερωτηθείς ο Γιώργος Αλογοσκούφης για το εάν θα ελέγξει το ΣΔΟΕ το θέμα της μονής Βατοπεδίου απάντησε πως την υπόθεση έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει. 


Πολιτικές εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητεί το ΠΑΣΟΚ, ενώ 4 βουλευτές του κόμματος με αίτηση τους ζητούν να κατατεθεί στη Βουλή κάθε έγγραφο σχετικό με τις δικαστικές διεκδικήσεις από τη Μονή Βατοπεδίου. 



Μεγάλο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο που βαραίνει τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, το χαρακτηρίζει το ΚΚΕ. 


Σκάνδαλο χαρακτήρισε την υπόθεση και ο Αλέκος Αλαβάνος και καταλόγισε τεράστιες ευθύνες τόσο στην Κυβέρνηση της ΝΔ όσο και σε εκείνες του ΠΑΣΟΚ. 


Ο κ. Καραμανλής είναι σαφώς έκθετος, δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.  

Σχετικά Άρθρα

Back to top button