“Ακυβέρνητο καράβι” χαρακτηρίζει τη χώρα μας η γερμανική εφημερίδα “DieVelt”

Ακυβέρνητο καράβι χαρακτηρίζει τη χώρα μας η γερμανική εφημερίδα “DieVelt”, επικαλούμενη απόρρητες πληροφορίες της γερμανικής πρεσβείας της Αθήνας.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, ότι, η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι αρεστή και είναι έτοιμος αν χρειαστεί να συγκρουστεί ξανά, έχοντας μαζί του τον ελληνικό λαό, είναι οι συνήθεις συριζαίοι επικοινωνιακοί λεονταρισμοί του τύπου… “εμείς θα παίζουμε κρητική λύρα και η κα Μέρκελ θα χορεύει πεντοζάλι”.

Ακυβέρνητο καράβι χαρακτηρίζει τη χώρα μας η γερμανική εφημερίδα “DieVelt”, επικαλούμενη απόρρητες πληροφορίες της γερμανικής πρεσβείας της Αθήνας.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, ότι, η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι αρεστή και είναι έτοιμος αν χρειαστεί να συγκρουστεί ξανά, έχοντας μαζί του τον ελληνικό λαό, είναι οι συνήθεις συριζαίοι επικοινωνιακοί λεονταρισμοί του τύπου… “εμείς θα παίζουμε κρητική λύρα και η κα Μέρκελ θα χορεύει πεντοζάλι”.

Ας είμαστε νηφάλιοι, προσεκτικοί και σώφρονες στις δηλώσεις, διότι ακόμα και σήμερα με δύο χρόνια διακυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, δύο χρόνια Σαμαρά – Βενιζέλου και ένα χρόνο Τσίπρα – Καμμένου βρισκόμαστε, αν όχι πιο πίσω, στην ίδια αφετηρία, με όλα τα οικονομικά ζητήματα πάνω από το κεφάλι μας και δεν έχουμε ακόμα ξεκινήσει να περάσουμε το Ρουβικωνα μας.

Το λαϊκό άσμα αναφέρει ότι: οι μάγκες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τραίνο…

 

Η ανικανότητα της συγκυβέρνησης, να συλλάβει τη λαθραία φορολογητέα ύλη και να πατάξει τη φοροδιαφυγή στα καύσιμα, προσανατολίζονται από το 2016 σε αύξηση της τιμής των καυσίμων και να πληρώνει ο κάθε ιδιοκτήτης ανάλογα με τα χιλιόμετρα που θα διανύει.

Μας έχετε ζαλίσει με την πάταξη της φοροδιαφυγής από μπλα μπλα και τίποτε άλλο, αλλά από τηγανίτα τίποτα…

Συλλάβετε τη λαθραία διακίνηση πετρελαιοειδών, δώστε ονόματα, καταλογίστε πρόστιμα, εισπράξτε τα να ταλειώνουμε.

Το πονάει δόντι, κόβω κεφάλι, είναι αν μη τι άλλο αντιδημοκρατικό και δείχνει αδυναμία να ελέγξετε την κατάσταση.

Ας μην ξεχνάτε ότι, η πάταξη της φοροδιαφυγής ήταν η πρώτη και κορυφαία προεκλογική σας δέσμευση και η σημαία της επανεκλογής σας.

 

Μετά τους γυρολόγους βουλευτές και τακτικότατους θαμώνες των μέσων μαζικής ενημέρωσης στο ίδιο παιχνίδι, στην ίδια λογική, ακολουθεί και ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Οι πολιτικοί μοιάζουν με ένα καζάνι που βράζει φασολάδα και ο κάθε δημοσιογράφος για χίλιους και έναν λόγους, βγάζει μια κουταλιά.

Ο πολιτικός βγαίνει και συζητά μόνο όταν έχει να πει κάτι ουσιώδες και όταν με το λόγο του βοηθά το δημόσιο συμφέρον και την ελληνική κοινωνία.

Η παρουσία του Βασίλη Λεβέντη και οι απόψεις που εκφράζει δε συνάδουν με το γενικό καλό του πολιτικού συστήματος που συνεχώς απαξιώνεται και με την κοινωνία που έχει υπερβεί τα όριά της.

Ας μας πει ο κ. Λεβέντης, αν η βουλευτική οικογενειοπαρέα της Ενωσης Κεντρώων θα αντικατασταθεί στις 20 Μαρτίου και αν δεν θα πάρουν την δικαιούμενη κρατική επιχορήγηση, όπως μας διαβεβαίωνε προεκλογικά.

Κάτσε καλά Γεράσιμε έλεγαν οι μαθητές για τον κ. Αρσένη και χάθηκε από το πολιτικό προσκήνιο, γιατί αν συνεχίσετε έτσι, ο λαός θα σας πει κάτσε καλά Βασίλη… και θα τον στείλει στο σπίτι του.

Ότι έχετε να πείτε το κοινοβούλιο είναι πεδίο δόξης λαμπρό για να εκφραστείτε πολιτικά και να πάρετε υπεύθυνη θέση για τα μεγάλα εθνικά και οικονομικά προβλήματα της χώρας.

Η βουλή είναι ο ναός της δημοκρατίας και εκεί δίνονται οι πολιτικοί αγώνες.

Εκτός και αν λόγω κεκτημένης ταχύτητας από την πολύχρονη ενασχόληση στα ΜΜΕ έχετε εθιστεί με το τηλεοπτικό μοτίβο.

 

Απαράδεκτο το θέαμα των άδειων βουλευτικών εδράνων του κοινοβουλίου κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Οικτρό θέαμα και αντιδημοκρατικό να μιλούν βουλευτές και υπουργοί από του βήματος της βουλής σε κενά έδρανα σε μηδενικό ακροατήριο.

Γέμισε η αίθουσα από τους καλοπληρωμένους βουλευτές “χειροκροτητές” το τελευταίο βράδυ κατά την ομιλία των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία. Αγένεια πολιτική, η επιδεικτική αποχώρηση του πρωθυπουργού όταν έλαβε το λόγο και άρχισε την ομιλία της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Γενικά, ήταν η βουλή μια “ωραία ατμόσφαιρα”, μια θαυμάσια οικογένεια, με μονολόγους, χωρίς περιεχόμενο και ουσία, κατευθυνόμενους, σύμφωνα πάντα με το πολιτικό κομματικό στίγμα και τη σχέση συγκυβέρνησης – αντιπολίτευσης.

Το μόνο ενδιαφέρον και ίσως και η αγωνία της συγκυβέρνησης ήταν ο μαγικός αριθμός 153 που υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό.

Ψήφισαν, γνωρίζοντας ή με κομματική πειθαρχία;

 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η συγκυβέρνηση πήρε τη μεγάλη απόφαση και με προφορική συνέντευξη άλλαξε το 90% των διοικητών των νοσοκομείων της χώρας.

Οσοι παύθηκαν των καθηκόντων τους θα προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια και θα δικαιωθούν της αποζημίωσης για το υπόλοιπο της θητείας τους.

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η χώρα θα πληρώνουμε και τους νέους “κομματικούς”; διοικητές και τους απολυμένους.

Ελλάς – πολιτική Ελλάς – κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστεράς… το μεγαλείο σου…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button