Περιοδεία του Δ. Κουτσούμπα στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Το πρωί της Πέμπτης επισκέφθηκε το εργοστάσιο «RAYCAP», το Δασαρχείο και το νοσοκομείο της πόλης όπου μίλησε στους εργαζόμενους. Tο βράδυ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Δράμας

 

Το πρωί της Πέμπτης επισκέφθηκε το εργοστάσιο «RAYCAP», το Δασαρχείο και το νοσοκομείο της πόλης όπου μίλησε στους εργαζόμενους. Tο βράδυ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Δράμας

 

Με αφορμή την επίσκεψή του στο εργοστάσιο «RAYCAP» που ειδικεύεται στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων για την αντικεραυνική προστασία αλλά και στην παραγωγή ηλεκτρολογικού και τηλεπικοινωνιακού υλικού, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι αποδεικνύεται πως η χώρα μας διαθέτει εργατικό, επιστημονικό, τεχνικό προσωπικό που μπορεί να παράξει νέα και καινοτόμα γνώση. Για να μπορέσει όμως να συμβάλλει στην ανάπτυξη σε όφελος των κοινωνικών, των λαϊκών αναγκών, πρέπει να υπάρξει άλλος δρόμος ανάπτυξης, με εργατική λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των επιχειρηματικών ομίλων, με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο.

 

Από την επίσκεψη στο Δασαρχείο

 

Στο Δασαρχείο της Δράμας, οι εργαζόμενοι υποδέχθηκαν την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, δηλώνοντας ότι στο ΚΚΕ αναγνωρίζουν έναν φίλο και έναν συνοδοιπόρο στον αγώνα και το έργο τους. Από τη συνάντηση με τη διεύθυνση αλλά και τους εργαζόμενους, αναδείχθηκαν οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων που αγγίζουν το 50% αλλά και η καθυστέρηση καταβολής της αναγκαίας χρηματοδότησης ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου που ήδη έχει αρχίσει. Η υπηρεσία έχει ζητήσει 100.000 ευρώ για τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου, το οποίο έχει υποστεί βλάβες κατά την περίοδο του χειμώνα και 40.000 ευρώ για καύσιμα προκειμένου να καταφέρει να κινήσει τα οχήματα της υπηρεσίας.

 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέρθηκε στο σημαντικό δασικό πλούτο και το συνολικότερο οικοσύστημα της Δράμας που πρέπει να προστατευθεί και να αναπτυχθεί καθώς συμβάλλει στην στήριξη της υλοτομίας, της τουριστικής ανάπτυξης, της αντιπλημμυρικής προστασίας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της ζωής των ανθρώπων. Χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι ενώ βρισκόμαστε ήδη στην αντιπυρική περίοδο δεν έχουν δοθεί τα απαραίτητα κονδύλια για τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου και την κίνηση των οχημάτων του δασαρχείου, που επιπλέον έχει ανάγκη από μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να παλεύει και να προωθεί τα αιτήματά τους μέσα και έξω από τη βουλή, προκειμένου να δοθούν άμεσες λύσεις και χρηματοδότηση αλλά και να ξεπεραστούν όλες οι απαράδεκτες γραφειοκρατικές διαδικασίες που εγκλωβίζουν και κονδύλια και δυνατότητες, με αποτέλεσμα να πληρώνουν πάλι ο λαός και οι εργαζόμενοι το μάρμαρο.

 

Επιπλέον σχολίασε ότι τα 100.000 ευρώ για να συντηρηθεί στοιχειωδώς το οδικό δίκτυο στα δάση της Δράμας είναι σταγόνα στον ωκεανό και παρόλα αυτά δεν δίνονται μπροστά στα 500 εκατ. δολάρια που έδωσε η κυβέρνηση πριν λίγες μέρες για να συντηρήσει υπέργηρα αεροσκάφη για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

 

Από την επίσκεψη στο Νοσοκομείο της Δράμας

 

Στο Νοσοκομείο της Δράμας από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους, αναδείχθηκαν οι επιπτώσεις στους εργαζόμενους αλλά και στο λαό της περιοχής από την πολιτική υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της υγείας που ακολουθεί και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

 

Η χρηματοδότηση του νοσοκομείου μειώθηκε κατά 50% ενώ τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Ενδεικτικό είναι το στοιχείο, ότι μέσα σε 1,5 χρόνο συνταξιοδοτήθηκαν 160 εργαζόμενοι και δεν προσλήφθηκε κανένας. Οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό είναι μεγάλες και δεν αντιμετωπίζονται ενώ στο υπόλοιπο προσωπικό επιχειρείται να καλυφθούν με σπουδαστές που κάνουν την πρακτική τους άσκηση, με εργαζόμενους μέσω εργολάβων οι οποίοι είναι απλήρωτοι για 4 μήνες, είτε με νέους μέσα από το πρόγραμμα Voucher Υγείας στο οποίο απασχολούνται 15 εργαζόμενοι οι οποίοι επίσης είναι απλήρωτοι 7 μήνες. Επιπλέον απλήρωτες παραμένουν οι εφημερίες και οι ειδικευόμενοι γιατροί έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στους εργαζόμενους, σημείωσε ότι «το ζήτημα είναι να δούμε τα προβλήματα, να ψάξουμε τις αιτίες που τα δημιουργούν και ταυτόχρονα αφού συμφωνήσουμε για τις αιτίες, να βρούμε ποιο είναι το φάρμακο για να γιατρέψουμε συνολικά την κατάσταση. Γιατί το πρόβλημα στο νοσοκομείο της Δράμας, είναι και πρόβλημα όλων των νοσοκομείων της χώρας, αντικατοπτρίζει συνολικά την κατάσταση στον τομέα της υγείας. Όπως συνολική είναι η έλλειψη χρηματοδότησης, οι μειώσεις σε προϋπολογισμούς, οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, τα ζητήματα της απληρωσιάς σε δουλειά που έχει προσφερθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους, της έλλειψης προσωπικού». Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δεσμεύθηκε ότι το ΚΚΕ θα πιέσει με όλες του τις δυνάμεις για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αύξηση της χρηματοδότησης. Τόνισε ότι το ΚΚΕ βάζει σε πρώτη προτεραιότητα το θέμα της κάλυψης των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, γιατί όσο δεν λύνεται αυτό το πρόβλημα μπαίνουν σε κίνδυνο ζωές συνανθρώπων μας. Ταυτόχρονα παλεύει για σταθερές εργασιακές σχέσεις, και για να απαλλαγεί κάθε άνθρωπος είτε είναι ασφαλισμένος είτε είναι ανασφάλιστος από τα χαράτσια για ιατρικές και για εργαστηριακές εξετάσεις. Παλεύει για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Με αφορμή τα οξυμμένα προβλήματα στο χώρο της υγείας και τους αγώνες που αναπτύσσονται, είπε ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, όμως σήμερα χρειάζεται να οργανωθεί και να αναπτυχθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα, να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία με ξεκάθαρο προσανατολισμό που θα ανοίγει δρόμους για τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button