Αγώνας Σπόρ

Μέσα σε τρεις μήνες καταφέραμε τα…ακατόρθωτα!

 Ο ΑΟΞ έχει προχωρήσει ήδη στην επόμενη ημέρα και παρά τις προσπάθειες μεμονωμένων προσώπων, η πορεία του αυτή δεν πρόκειται να σταματήσει

Εξ αφορμής όσων γράφτηκαν και διαδόθηκαν χθές, ο Αθλητικός Όμιλος Ξάνθης για την διευκρίνιση της πραγματικής διάστασης των γεγονότων αισθάνεται την ανάγκη να δηλώσει τα παρακάτω:

Στις 06/07/2023 μας επιδόθηκε αγωγή εκ μέρους του αθλητικού σωματείου του Ορφέα Ξάνθης με την οποία ζητά να του αναγνωριστεί η χρήση των εγκαταστάσεων του «Γηπέδου Α.Ο.Ξ.» χωρίς αντάλλαγμα, ισχυριζόμενος ότι δήθεν του είχε παραχωρηθεί η χρήση του γηπέδου δυνάμει προφορικής σύμβασης χρησιδανείου από την προηγούμενη διοίκηση του ΑΟΞ, που ισχύει ακόμη κατά την άποψη του.

Σε συνέχεια της αγωγής αυτής, στις 03/08/2023 μας επιδόθηκε από τον Ορφέα Ξάνθης αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αίτημα προσωρινής διαταγής, με την οποία ζητούσε την χρήση του γηπέδου για την νέα αγωνιστική περίοδο καθώς και να απαγορευτεί στα μέλη του συλλόγου μας να προσεγγίζουν τα μέλη του “ΟΡΦΕΑ ΞΑΝΘΗΣ” κατά την τέλεση των αγωνιστικών τους δραστηριοτήτων.

Κατά τη συζήτηση του εν λόγω αιτήματος προσωρινής δικαστικής προστασίας, το σωματείο του Ορφέα Ξάνθης επικαλέστηκε την αδυναμία του για εύρεση άλλου γηπέδου για την ανδρική ομάδα και τις ακαδημίες του, λόγω οικονομικών προβλημάτων, και έθεσε, δυστυχώς, θέμα ασφάλειας των προπονήσεων αυτών.

Στις 04/08/2023 το Πρωτοδικείο Ξάνθης αποφάσισε με προσωρινή διαταγή όπως διατηρήσει τον Ορφέα Ξάνθης στο γήπεδο του “ΑΟΞ” για να πραγματοποιεί τις αγωνιστικές δραστηριότητες του και παράλληλα όρισε ως ασφαλή απόσταση τα 100 μέτρα για τα μέλη του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΑΟΞ, κατά την διάρκεια των προπονήσεών του ΟΡΦΕΑ.

Η προσωρινή αυτή διαταγή για την αποκατάσταση της πλήρους αλήθειας – ισχύει έως την 06/09/2023 όπου εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΟΡΦΕΑ ΞΆΝΘΗΣ, στο Πρωτοδικείο της Ξάνθης.

Αξίζει να τονιστεί βέβαια, για ακόμη μια φορά, ότι παρά τα όσα αναληθώς ειπώθηκαν από την πλευρά του Ορφέα Ξάνθης κατά τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής, η αλήθεια είναι μια: κανένας από τον ΑΟΞ δεν ενόχλησε πότε την προπόνηση ή κάποιον ποδοσφαιριστή του Ορφέα Ξάνθης.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πώς ο Αθλητικός Όμιλος Ξάνθης ως αναγνωρισμένος ιδιοκτήτης του γηπέδου στο οποίο μάλιστα βρίσκεται η νόμιμη έδρα του σωματείου μας και η αγωνιστική έδρα της ποδοσφαιρικής μας ομάδας και των ακαδημιών μας, έχει καταθέσει και αυτός αίτηση ασφαλιστικών μέτρων νωρίτερα, τα οποία εκδικάζονται στις 02/10/2023 στο Πρωτοδικείο Ξάνθης με την οποία ζητά την αποβολή του σωματείου ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ από την ιδιοκτησία μας.

Το Σωματείο μας σε αντίθεση με τον ΟΡΦΕΑ απέφυγε να υποβάλλει αίτημα προσωρινής δικαστικής προστασίας προς διαφύλαξη του ήρεμου κλίματος και αποφυγής πρόκλησης εντάσεων με υπερβολές και αστείες δικαιολογίες που δεν αρμόζουν σε ιστορικά σωματεία.

Φίλαθλοι της Ξάνθης και του ΑΟΞ.

Όταν αναλάβαμε την διοίκηση του ΑΟΞ, περιμέναμε ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το λεγόμενο ποδοσφαιρικό κατεστημένο του Νομού, αλλά δεν περιμέναμε ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με έναν χυδαίο πόλεμο ψευδοκαταγγελιών, χτυπημάτων κάτω από την μέση, ακόμη και με χυδαία δημοσιεύματα από δημοσιογραφικά «φαντάσματα», που είχαν και έχουν σκοπό να αποτρέψουν αυτό το νέο ξεκίνημα του ιστορικού σωματείου του ΑΟΞ, για να μην χαλάσει η πρωτοκαθεδρία κάποιων «παραγόντων».

Μέσα σε τρεις μήνες καταφέραμε τα…ακατόρθωτα. Μπήκαμε στο Μητρώο της ΓΓΑ, όταν μας είχανε για τελειωμένους ποδοσφαιρικά και μείναμε έκπληκτοι όταν μαθαίναμε ότι υπήρχαν παρεμβάσεις από τοπικούς παράγοντες για να μην αδειοδοτηθούμε.

Για να σταματήσει το πλιάτσικο στις εγκαταστάσεις της ομάδας στα Πηγάδια, ζητήσαμε και γίναμε εκκαθαριστές της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗ παρά το γεγονός πώς μέσα στην εβδομάδα, η προηγούμενη διοίκηση της ΠΑΕ ξύπνησε ξαφνικά από το λήθαργό της και ζήτησε με ομάδα δικηγόρων να ανακληθεί η δικαστική απόφαση με την οποία οριστήκαμε εκκαθαριστές, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό από το Πρωτοδικείο Ξάνθης.

Δίνουμε μεγάλο αγώνα για να ρυθμιστούν και να διευθετηθούν οικονομικά και διοικητικά ζητήματα που ήταν σε αδράνεια, προσπαθούμε να ανακαινίσουμε τις εγκαταστάσεις του γηπέδου μας, οι οποίες υποτίθεται ότι βρίσκονταν υπό την επιμέλεια όσων έκαναν χρήση του γηπέδου. Η ομάδα μας προχωράει στην αναδόμηση της σε όλους τους τομείς, αντρικό τμήμα και ακαδημίες.

Να είστε για ένα σίγουροι. Το γήπεδο μας, το γήπεδο του ΑΟΞ, σύντομα θα γεμίσει και πάλι με τα αγαπημένα χρώματα της ομάδας μας αρχής γενομένης την Κυριακή 6/8/2023 στις 19:00, όπου θα διεξαχθεί ανοιχτά η πρώτη προπόνηση της ποδοσφαιρικής μας ομάδας.

Ο κόπος που καταβάλλεται για τον ΑΟΞ, αντάξιος της προσπάθειας που ξεκίνησε το 1967, δεν πρόκειται να πάει χαμένος. Με γνώμονα την αγάπη για την πόλη μας, για την ομάδα μας και την ιστορία της, με γνώμονα τον σεβασμό μας απέναντι σε κάθε σωματείο και κάθε αθλητή μικρό ή μεγάλο ξεχωριστά, ο ΑΟΞ έχει προχωρήσει ήδη στην επόμενη ημέρα και παρά τις προσπάθειες μεμονωμένων προσώπων, η πορεία του αυτή δεν πρόκειται να σταματήσει και κάποια στιγμή θα μιλήσουμε ανοιχτά με ονόματα για τα όσα αντιμετωπίσαμε για να μάθει ο κόσμος αυτής της ομάδας, ποιοι είναι τελικά οι πραγματικοί εχθροί του.

Αθλητικός Όμιλος Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button