ΕΣΟ έτοιμος ο Φώτης Καραλίδης….

Έτοιμο έχει το συνδυασμό του ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Φώτης Καραλίδης. Από τις 14 θέσεις έχει κλείσει τις 12, αφήνοντας δυο θέσεις ανοιχτές για συμφωνίες έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής πέντε είναι οι υποψήφιοι για τις δυο κενές αυτές θέσεις.
Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες θέσεις αυτές καταλαμβάνονται από τους επτά σε σύνολο οκτώ νομαρχιακών συμβούλων του Φώτη Καραλίδη, ενώ και δυο νέα ονόματα έχουν κλείσει να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο. Πρόκειται για τους Σαλτούρο Δημήτρη και Χαϊτίδη Δημήτρη.

ΕΣΟ έτοιμος ο Φώτης Καραλίδης….


Έτοιμο έχει το συνδυασμό του ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Φώτης Καραλίδης. Από τις 14 θέσεις έχει κλείσει τις 12, αφήνοντας δυο θέσεις ανοιχτές για συμφωνίες έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής πέντε είναι οι υποψήφιοι για τις δυο κενές αυτές θέσεις.


Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες θέσεις αυτές καταλαμβάνονται από τους επτά σε σύνολο οκτώ νομαρχιακών συμβούλων του Φώτη Καραλίδη, ενώ και δυο νέα ονόματα έχουν κλείσει να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο. Πρόκειται για τους Σαλτούρο Δημήτρη και Χαϊτίδη Δημήτρη.


Όσο για τα παλιούς συνεργάτες του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, οι οποίοι τον στηρίζουν και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση διεκδικώντας μια θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η Γεωργία Μαραγκού, η Ματούλα Τσούλου, η Γκιουλ Μπεγιάζ Καρά Χασάν-η οποία φαίνεται πως αποφάσισε να παραμείνει στο δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης-, και οι Δουλγκέρ Τζελαϊντιν, Ουζούν Ιρφάν, Χατζηγκενέ Ιρφάν και Οσμάνογλου Ορχάν.


Όσο για τον Δημήτρη Πετρίδη, αποφάσισε να μη θέσει υποψηφιότητα, αλλά θα στηρίξει τον αγώνα του Φώτη Καραλίδη.


Και φυσικά το συνδυασμό του θα τον πλαισιώσουν και άλλα άτομα τα οποία προς το παρόν παραμένουν άσοι στο μανίκι του.


Όπως ανάμεσα σε αυτά είναι και δυο ηχηρά γυναικεία ονόματα, το ένα μάλιστα υπήρξε εκλεγμένο με ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.


 


 


Από τη νέα θέση  ίσως πιο κοντά στους Ξανθιώτες…


Άλλο κόμμα και Γραμματέας και άλλο κυβέρνηση και υπουργός και τη διαφορά αυτή καλείται να αποδείξει στην πράξη ο νέος αναπληρωτής Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης αρμόδιος για θέματα περιφερειακής ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης.


Ο Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, που ο πρωθυπουργός αποφάσισε να τον πάρει από το κόμμα και να τον τοποθετήσει στην κυβέρνηση και μάλιστα σε ένα σημαντικό υπουργείο-από τους περισσότερους ερμηνεύεται κίνηση αναβάθμισης- θα έχει πλέον τη δυνατότητα να βοηθήσει περισσότερο την περιοχή του, προωθώντας και στηρίζοντας τις προτάσεις των αρχών και φορέων όχι μόνο του νομού, αλλά ολόκληρης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, η οποία κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης.


Πλέον θα μπορεί να απαντά επί συγκεκριμένων ζητημάτων του νομού, μια και θα φέρει και αυτός μερίδιο της ευθύνης για την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου και των υποσχέσεων και δεσμεύσεων που δόθηκαν προεκλογικά.


Ανεργία, ΣΕΚΑΠ, έργα υποδομών, αλλά και αξιοποίηση  των εγκαταστάσεων των πρώην συνεταιριστικών εργοστασίων και της πρώην Φωνής της Αμερικής θα αποτελούν θέματα της ημερήσιας ατζέντας του και αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.


 


 


Συνεδρίασε το ΕΥΚ Ξάνθης για τη ΔΕΘ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης συνεδρίασε προχθές το βράδυ προκειμένου να συντονίσει την καθιερωμένη κάθοδό του στα εγκαίνια της ΔΕΘ το ερχόμενο Σάββατο.


Τα προβλήματα πολλά για τους εργαζόμενους, οι οποίοι απειλούνται και με νέα μέτρα και περικοπές μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων-πχ. διαπραγματεύσεις συλλογικών συμβάσεων εργασίας-ενώ έχει ήδη πληγεί κατά πολύ και το εισόδημά τους με αποτέλεσμα να αγωνιούν για το τι μέλλει γενέσθαι το χειμώνα.


Αγωνία η οποία εντείνεται και από τις σκέψεις της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης, κάτι που συνεπάγεται και το διπλασιασμό σχεδόν των χρημάτων που δαπανά ένας εργαζόμενος για τη θέρμανση του σπιτιού του το χειμώνα.


Ο πρόεδρος του ΕΥΚ Ξάνθης, Άγγελος Μπεμπεκίδης μιλώντας στον «Α» εξέφρασε με τη σειρά του την αγωνία, αλλά και την ανησυχία για το δυσμενές κλίμα που επικρατεί σε όλα τα επίπεδα, σημειώνοντας ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι ο δυσκολότερος των τελευταίων χρόνων για τους εργαζόμενους. Ενώ πρόσθεσε ότι το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης θα δώσει δυναμικό παρόν για αυτό και στην προχθεσινή συνεδρίασε του διοικητικού συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα της μετάβασης των εκπροσώπων των Σωματείων και όσων εργαζομένων το επιθυμούν στη ΔΕΘ. Μάλιστα για το θέμα αυτό θα βγει και σχετική ανακοίνωση από το ΕΚΞ.


  


 


Δύσκολη η συγκρότηση των ψηφοδελτίων …..


Δύσκολο έργο για τους υποψηφίους των περιφερειακών δήμων αποδεικνύεται τελικά η συγκρότηση των ψηφοδελτίων καθώς ο αριθμός των συμβούλων που απαιτείται είναι μεγάλος.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο νέος Δήμος Αβδήρων που προκύπτει από τη συνένωση των Δήμων Βιστωνίδας Σελέρου και Αβδήρων.


Ο υποψήφιος δήμαρχος θα πρέπει στο ψηφοδέλτιο του να έχει συνολικά 99 υποψηφίους συμβούλους από τους παραπάνω τρεις δήμους που συνενώνονται.


Τώρα αν η προσφορά είναι ανάλογη με τη ζήτηση και μάλιστα υπό τις παρούσες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες είναι ένα ερώτημα.


Βέβαια εξαρτάται κατά πολύ και από τον επικεφαλής που μπαίνει μπροστά, αλλά και πάλι το να συγκεντρώσεις 99 άτομα που να έχουν λόγο και άποψη και που πραγματικά και όχι τυπικά να θέλουν έστω και τα μισά να ριχτούν στη μάχη των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ένα αγκάθι που καλείται να αντιμετωπίσει ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος.


 


Πολιτικό φάουλ….


Το να βγαίνει κάποιος από πολύ νωρίς και να δηλώνει παρόν στη διεκδίκηση ενός δήμου, όταν μάλιστα υπάρχουν εν ενεργεία δήμαρχοι, στην συνέχεια να κερδίζει τη στήριξη του κόμματος και στο τέλος να υποβάλει την παραίτησή του, επειδή διαπιστώνει ότι στο δρόμο του συναντά τρικλοποδιές και βρώμικό πόλεμο, όπως ο ίδιος επισημαίνει, δεν αποτελεί και γενναία πολιτική πράξη.


Αλλά ούτε και τον χαρακτηρίζει πολιτικά αν όχι σοφό, τουλάχιστον καλλιεργημένο  μια τέτοια συμπεριφορά.


Πρώτα συνεκτιμάς τις δυνατότητες και αντοχές σου, αλλά και την απήχηση που έχεις στον κόσμο και μετά βγαίνεις μπροστά και διεκδικείς.


Και φυσικά όταν το πράξεις, τότε δεν κάνεις ποτέ πίσω, τραβάς μέχρι το τέλος με όποιο τίμημα, δεν καταθέτεις τα όπλα.


Γιατί διαφορετικά, δεν ήξερες, δε ρώταγες;


 


 


Σχετικά Άρθρα

Back to top button