ΣΗΜΕΡΑ «ΚΛΕΙΝΟΥΝ» ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Στην γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι –μέτοχοι της ΣΕΚΑΠ αποφάσισαν ομόφωνα σήμερα το πρωί στις 06:00 να κλείσουν την Αγροτική τράπεζα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ακολουθουμένη τακτική της Αγροτικής Τράπεζας η οποία παρ όλα τα προβλήματα και την σχέση που έχει με την ΣΕΚΑΠ, εξακολουθεί και δανείζει με υπέρογκο τόκο.

Στην γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι  οι εργαζόμενοι –μέτοχοι της  ΣΕΚΑΠ αποφάσισαν ομόφωνα σήμερα το πρωί στις 06:00 να κλείσουν την Αγροτική τράπεζα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ακολουθουμένη τακτική της Αγροτικής Τράπεζας η οποία παρ όλα τα προβλήματα και την σχέση που έχει με την ΣΕΚΑΠ,  εξακολουθεί και δανείζει με υπέρογκο τόκο.


Σύμφωνα με τους εργαζόμενους θεωρούν ότι ο κ. Πανταλάκης  διοικητής της ΑΤΕ τους λέει ψέματα μόλις μία εβδομάδα μετά  από την συνάντησή τους.


Είναι έκδηλη πλέον οι ανησυχία τους ότι η ΑΤΕ προσανατολίζεται να ιδιωτικοποιήσει την ΣΕΚΑΠ.


 


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 


 


ΣΩΜΑΤΕΙΑ


 


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕΚΑΠ Α.Ε.


 


Ημερομηνία 14/07/2010


 


ΑΠΟ: Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων ΣΕΚΑΠ (Μέτοχος της ΣΕΚΑΠ Α.Ε.)


 


Σωματείο Υπαλλήλων και Εργαζομένων ΣΕΚΑΠ


 


ΠΡΟΣ: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Βουλευτές, Τοπικούς Φορείς, Συλλόγους, Σωματεία


 


Ολοι εμείς οι εργαζόμενοι-μέτοχοι στη ΣΕΚΑΠ, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε τις ξεκάθαρες πλέον προθέσεις της Αγροτικής Τράπεζας να οδηγήσει σε εξόντωση την εταιρία μας.


 


Γνωρίζετε ότι το τελευταίο διάστημα η Αγροτική Τράπεζα ως Μεγαλομέτοχος της ΣΕΚΑΠ με ποσοστό 44,5% πρότεινε την μείωση της αξίας της τιμής της μετοχής στο 1/10 και σε συνέχεια σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, επιβάλλοντας την πρόθεσή της να μεταβάλει κατά το δοκούν την μετοχική σύνθεση της εταιρίας προς όφελός της, φτάνοντας με αυτόν τον τρόπο να κατέχει το 91% της εταιρίας.


 


Σε συνέχεια των παραπάνω αντιλαμβανόμενοι ότι η Αγροτική Τράπεζα με το ποσοστό της πάνω από τα 2/3 την καθιστά μοναδικό διαχειριστή της σε αποφάσεις εκποίησης-ιδιωτικοποίησης.


 


Με έκδηλη πλέον την ανησυχία μας οι εργαζόμενοι-μέτοχοι καταθέσαμε στην Αγροτική Τράπεζα εφικτές προτάσεις ανάπτυξης της ΣΕΚΑΠ, προτείνοντας στην Αγροτική Τράπεζα αυτή την ύστατη στιγμή για μια φορά να λειτουργήσει ως εταίρος-συνεργάτης και να συμβάλει σε μια από αυτές στη μείωση του επιτοκίου του κεφαλαίου κίνησης που μέχρι τώρα ήταν υψηλό 7,15%. Αντί αυτού μας κοινοποίησε την ΑΥΞΗΣΗ του επιτοκίου σε 10,70%, αποδεικνύοντας ότι δεν θέλει να συμβάλει στην ανάπτυξη της εταιρίας που είναι μέτοχος αλλά να συνεχίσει να είναι ένας πλέον ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ-ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ.


 


ΖΗΤΟΥΜΕ να συμμορφωθεί η Αγροτική Τράπεζα και να καταλάβει ότι ως συνεταίρος στη ΣΕΚΑΠ πρέπει να στηρίξει χρηματοδοτικά την εταιρία και όχι να την ΕΞΑΘΛΙΩΣΕΙ.


 


ΖΗΤΟΥΜΕ την διατήρηση της απρόσκοπτης λειτουργίας της ΑΚΡΙΤΙΚΗΣ καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ. Είναι ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ!!!


 


Ο Πρόεδρος


 


Γαβριηλίδης Κων/νος


 


Ο Πρόεδρος


 


Ζάπτης Ιωάννης


Σχετικά Άρθρα

Back to top button