Θαυμάστε δικαιοσύνη!!!

Διαμαρτύρεται η φίλη και γείτονας Τουρκία, για την επίθεση των Ισραηλινών κατά του τουρκικού πλοίου που μετέφερε στην Γάζα ανθρωπιστική βοήθεια. Σχίζει τα ιμάτια της και ζητά την άμεση καταδίκη του Ισραήλ από τα Ηνωμένα Έθνη, ζήτησε και πέτυχε την έκτακτο σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την επίθεση αυτή, ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ και ακύρωσε τις τρεις προγραμματισμένες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ.

Διαμαρτύρεται η φίλη και γείτονας Τουρκία, για την επίθεση των Ισραηλινών κατά του τουρκικού πλοίου που μετέφερε στην Γάζα ανθρωπιστική βοήθεια. Σχίζει τα ιμάτια της και ζητά την άμεση καταδίκη του Ισραήλ από τα Ηνωμένα Έθνη, ζήτησε και πέτυχε την έκτακτο σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την επίθεση αυτή, ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ και ακύρωσε τις τρεις προγραμματισμένες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ.


 


Και ω! του θαύματος αυτόματα λειτούργησαν όλοι και στέκουν στο πλευρό της. Την ίδια στιγμή όμως που η Τουρκία κόπτεται για την επίθεση των Ισραηλιτών κατά του πλοίου αυτού, μια επίθεση που καταδικάζεται από όλους μας, η ίδια παραβιάζοντας κάθε αρχή δικαίου, παραβιάζοντας την Συνθήκη της Ζυρίχης και την εγγυήτρια συνθήκη εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, παραβιάζοντας χωρίς αιδώ όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, διατηρεί στην Κύπρο 41 χιλιάδες στρατό, με 6 χιλιάδες Τουρκοκυπρίους και με 80 χιλιάδες στρατό υποστήριξης στα Άδανα και τη Μερσίνα, διεξάγει αυτές τις μέρες στρατιωτικές ασκήσεις στη κατεχόμενη γη μας, στη γη της Μεσαορίας, χρησιμοποιώντας πολλά άρματα μάχης και μάλιστα σε χώρους που χρησιμοποιήθηκαν το 1974 για εκτελέσεις αιχμαλώτων. Η τουρκική πολεμική μηχανή απλώνεται και πάλι στο πολύπαθο νησί μας, στην κουρσεμένη γη μας, στους τόπους της απάνθρωπης εκτέλεσης των συλληφθέντων συμπατριωτών μας. Και το γεγονός γίνεται ακόμη πιο τραγικό, γιατί κατά το ίδιο χρονικό διάστημα που τα άρματα μάχης έκαναν  κυκλωτικές κινήσεις στους μακάβριους αυτούς χώρους, τουρκοκύπριοι και έποικοι σφετεριστές της κατεχόμενης πεδιάδας της Μεσαορίας, με θεριστικές μηχανές, θέριζαν τα σπαρτά, επιτείνοντας το σύννεφο σκόνης των αρμάτων.


 


Θαυμάστε πολιτισμένοι της γης, τον ευτελισμό των αξιών και της ηθικής, ο φονιάς, ο εγκληματίας, ο εισβολέας, ο καταπατητής, ο βιαστής, ο σφαγέας, ο εκτελεστής, ο σφετεριστής, ο κλέφτης, ο καταστροφέας, ο παράνομος, διαμαρτύρεται για την ανήθικη συμπεριφορά των Ισραηλιτών. Εφαρμόστε επιτέλους διεθνείς οργανισμοί την δικαιοσύνη για τους πολύπαθους μικρούς λαούς. Τιμωρήστε επιτέλους το Ισραήλ για τις απαράδεκτες και παράνομες ενέργειες του. Τιμωρήστε και αναγκάσετε την Τουρκία, έστω και τώρα μετά από 36 χρόνια να αποσύρει τις κατοχικές επεμβατικές δυνάμεις της από την Κύπρο. Αναγκάστε την επιτέλους να απολογηθεί για τις εν ψυχρώ εκτελέσεις αμάχων και συλληφθέντων στρατιωτών, να μιλήσει επιτέλους για τους αγνοούμενους και να αποκαλύψει τι έγιναν. Το τραγικό, το οποίο γνωρίζει καλά πλέον ο λαός μας, είναι ότι αν οι αγνοούμενοι ήταν Τούρκοι, Αμερικανοί ή Ισραηλίτες θα είχε διευκρινιστεί εδώ και χρόνια η τύχη τους.


 


Ναι είμαστε κατά της βίας και της τρομοκρατίας, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται. Ναι είμαστε υπέρμαχοι της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στον ταλαιπωρημένο λαό της Γάζας, ο οποίος είχε την ατυχία να γεννηθεί Παλαιστίνιος, γιατί αν ήταν άλλη φυλή δεν θα είχε υποστεί όλα αυτά τα βάσανα και δεινά επί δεκαετίες.


 


Οι διεθνείς οργανισμοί ας σταθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και ας λειτουργήσει επιτέλους το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συνθήκες. Ας προστατευτούν επιτέλους οι μικροί λαοί και ας πέσει η Νέμεσις σ’ αυτούς του διεθνείς τρομοκράτες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, καλυπτόμενοι πίσω από το μανδύα του δήθεν ανθρωπιστικού προσώπου.


 


Πολύ φοβάμαι όμως ότι δεν θα έχουμε ένα ξέσπασμα δικαιοσύνης και διεθνούς νομιμότητας, αλλά βρισκόμαστε σε μια μάχη αμφισβήτησης της κυριαρχίας της ευρύτερης περιοχής μας, συμπεριλαμβανομένης και της Μέσης Ανατολής με μέγα διεκδικητή την Τουρκία, η οποία θέλει να πάρει την θέση του Ισραήλ, με λίγα λόγια θέλει να αναβαθμιστεί σε υπερδύναμη της περιοχής μας. Γιατί κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι το ενδιαφέρον της Τουρκίας για τους Παλαιστινίους είναι πολύ όψιμο και έπρεπε να είχε εκδηλωθεί εδώ και χρόνια, αντί να κάνει συμμαχίες και κοινά γυμνάσια με τους Ισραηλίτες.


 


Ελένη Χατζηγεωργίου


Εκτοπισθείσα από τα Τουρκικά κατοχικά στρατεύματα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button