Εκδηλώσεις

Η μικτή Ποντιακή χορωδία του Συλλόγου Ποντίων Χορευτών Ξάνθης ‘’Τραντέλλενες’’ στην 10η Χριστουγεννιάτικη Χορωδιακή Συνάντηση

Η μικτή Ποντιακή χορωδία του Συλλόγου Ποντίων Χορευτών Ξάνθης ‘’Τραντέλλενες’’ συμμετέχει στην 10η Χριστουγεννιάτικη Χορωδιακή Συνάντηση σε συνεργασία με την Δημοτική Χορωδία Τρικάλων, που θα διεξαχθεί Σάββατο 09 και Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 στον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα με την συμμετοχή 18 χορωδιών από όλη την Ελλάδα χαρίζοντας όμορφες μελωδίες και τραγούδια.

Η μικτή ενόργανη χορωδία ‘’ΤΡΑΝΤΕΛΛΕΝΕΣ’’ είναι από την Ξάνθη, ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2017 τη διεύθυνση της οποίας έχει αναλάβει ο μαέστρος κ.Στέλιος Κολοβός ,ως συνέχεια των  πολλών τμημάτων του ομώνυμου συλλόγου (Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης ΤΡΑΝΤΕΛΛΕΝΕΣ).

Η χορωδία στελεχώνεται από άνδρες, γυναίκες και μουσικούς που η οικογενειακή τους καταγωγή πηγάζει απ’όλες τις περιοχές του Εύξεινου Πόντου.

Το πρόγραμμά  της περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα τραγουδιών (χορευτικά,επιτραπέζια κ.α)

Παρόλη την μικρή της χρονικά παρουσία ,έχει παρουσιάσει το πρόγραμμά της σε αρκετά μέρη τόσο τοπικά όσο και σε όμορους νομούς . Σταθμός η εμφάνιση της στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης , όπου απέσπασε τις καλύτερες κριτικές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button