“Ο Συνδικαλισμός και η απεργία όπλα των εργαζομένων και όχι των κομμάτων…”

Η χώρα σήμερα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό ….. Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα έχουν βγει στους δρόμους και διεκδικούν ένα καλύτερο ασφαλιστικό και μια δικαιότερη φορολογία, αυξήσεις στους μισθούς, φρένο στην ακρίβεια, διασφάλιση των εργασιακών τους κεκτημένων, καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, μείωση της ανεργίας, στήριξη της απασχόλησης κ.λ.π., κ.λ.π. ….

Η χώρα σήμερα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό …..


Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα έχουν βγει στους δρόμους και διεκδικούν ένα καλύτερο ασφαλιστικό και μια δικαιότερη φορολογία, αυξήσεις  στους μισθούς, φρένο στην ακρίβεια, διασφάλιση των εργασιακών τους κεκτημένων, καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, μείωση της ανεργίας, στήριξη  της απασχόλησης  κ.λ.π., κ.λ.π. ….


Οι εργαζόμενοι δε διεκδικούν τον ουρανό με τα άστρα….


Θέλουν από την κυβέρνηση και όλους τους εμπλεκόμενους να τους διασφαλίσουν μια αξιοπρεπή διαβίωση, προστατεύοντας και ενισχύοντας το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην εργασία….


Εξασφαλίζοντάς τους παράλληλα μια ανθρώπινη υγειονομική περίθαλψη και μια σύνταξη, όχι πείνας και ελεημοσύνης, αλλά ικανής να ζουν καλύπτοντας τις  βασικές τους ανάγκες…..



 


Γενική απεργία σήμερα και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα καθώς και των ΔΕΚΟ αντιδρούν στην αντικοινωνική και αντιεργατική πολιτική λιτότητας και φόρων της κυβέρνησης…..


Για άλλη μια φορά το Συνδικαλιστικό κίνημα καλείται να βγει μπροστά και να αγωνιστεί χρησιμοποιώντας το μοναδικό όπλο πίεσης που διαθέτει την απεργία….


Αναφαίρετο και αυτό δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων….


Μόνο που η ισχύς αυτού του όπλου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη συμμετοχή κάθε φορά των εργαζομένων σε μια απεργιακή κινητοποίηση….


Μια συμμετοχή που πολλές φορές δυναμιτίζεται όταν υπερτερεί το κομματικό στοιχείο, αποτελώντας έτσι  καθοριστικό στοιχείο στην όποια απόφαση του εργαζομένου….


 



Η ίδια η ζωή,  η ίδια εργασιακή πραγματικότητα, το δυσμενές εργασιακό περιβάλλον που διαμορφώνεται  τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει πως τα προβλήματα δεν κάνουν διακρίσεις….αγγίζουν και επηρεάζουν άμεσα όλο το φάσμα των εργαζομένων, προνομιούχων και μη προνομιούχων…..


Ενδεχόμενα τα προβλήματα να διαφέρουν, να ποικίλουν, ωστόσο είναι κοινά για τους εργαζόμενους του κάθε κλάδου, είτε αυτός ανήκει στον ιδιωτικό τομέα, είτε στο δημόσιο….


Τα προβλήματα δεν έχουν χρώματα και πολύ περισσότερο δεν κάνουν κομματικές διακρίσεις…..


Δεν υπάρχει ασφαλιστικό ή φορολογικό για γαλάζιους, για πράσινους ή για κόκκινους και μαύρους….


Δεν υπάρχουν μισθοί και προνόμια αποκλειστικά για δεξιούς, ή για κεντρώους και αριστερούς…..


Ευτυχώς ή δυστυχώς  όλοι οι εργαζόμενοι βράζουν μέσα στο ίδιο καζάνι….


Ευτυχώς τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης από τις εκάστοτε κυβερνήσεις…..


 



Άρα και μια αντιεργατική και αντικοινωνική πολιτική λιτότητας και φόρων  επηρεάζει αρνητικά όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα βέβαια από το βαθμό επίδρασης…..


Γιατί κακά τα ψέματα την πολιτική λιτότητας τη βιώνει πολύ πιο οδυνηρά ένας χαμηλόμισθος ή χαμηλοσυνταξιούχος του ιδιωτικού τομέα, από ότι οι συνάδελφοί του δημοσίου τομέα…..


Ωστόσο ο καθένας διεκδικεί το καλύτερο δυνατό και φυσικά τη διατήρηση των κεκτημένων εργασιακών τους δικαιωμάτων  και προς αυτή τη κατεύθυνση ενώνουν σήμερα τις δυνάμεις τους όλοι οι εργαζόμενοι της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και των ΔΕΚΟ στην 24ωρη πανελλαδική απεργία….


Ενώνουν τα χέρια και τις φωνές  τους οι οικοδόμοι  και εργάτες με τους υπαλλήλους και τους εκπαιδευτικούς για να στείλουν το μήνυμα στην κυβέρνηση πως δεν είναι ικανοποιημένοι από τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί για το καλό τους…..


Ούτε η ασφαλιστική, ούτε η φορολογική μεταρρύθμιση  είναι αυτή που θα βελτιώσει προς το καλύτερο της ζωή αν όχι όλων, τουλάχιστον της πλειοψηφίας των εργαζομένων και δει αυτών που πλήττονται περισσότερο από την ακρίβεια  και τη δυσμενή παγκόσμια οικονομία ……


 



Και ενώ λοιπόν όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις τόσο της ΓΣΕΕ,  όσο και της ΑΔΕΔΥ  κατέληξαν σε ομόφωνες αποφάσεις -μοναχικός καβαλάρης ως συνήθως οι παρατάξεις του ΚΚΕ- για απεργία και εδώ και μέρες συντόνιζαν τη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συμμετοχή και επιτυχία, υπουργός της κυβέρνησης που βρέθηκε την Κυριακή στην Ξάνθη, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα, αμφισβητώντας ακόμη και αυτή την ενότητα των συνδικαλιστικών παρατάξεων….


Δήλωσε πως η ΔΑΚΕ αναγκαστικά συμμετέχει σε αυτή την απεργία για να μη διασπάσει την ενότητα  και για να μην κατηγορηθεί για τη διάσπαση αυτή του συνδικαλιστικού κινήματος…. 


 



Μόνο που αγαπητέ Υπουργέ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα πρέπει να ξέρετε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρέπει να ποδογετείται  από κανένα κόμμα και ούτε φυσικά να είναι κατευθυνόμενο…


Οι δικές σας σκληρές δηλώσεις κατά των συνδικαλιστών απεργών που αποσκοπούσαν…..;


Όλα δηλαδή είναι ωραία και ανθηρά για τους εργαζόμενους και κακώς βγαίνουν στους δρόμους…..;


Είδατε κανέναν από το καλό του να βγαίνει και να διαμαρτύρεται ή να θέλει να χάσει το  μεροκάματο του από το ήδη πενιχρό του εισόδημα, αν η κατάσταση την οποία βιώνει δεν έχει φτάσει στον κόμπο….;


Και δυστυχώς τα προβλήματα των εργαζομένων χρόνο με το χρόνο γίνονται όλο και περισσότερα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν άλλα περιθώρια αντοχής….. 


Αρκεί να σκεφτούμε όλοι το που βρίσκεται η ανεργία ή πόσο καλπάζει η ακρίβεια, αλλά και το πόσο συρρικνώνεται καθημερινά το οικογενειακό εισόδημα…….    

Σχετικά Άρθρα

Back to top button