Συνεδριίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ

Με είκοσι δύο θέματα στην Ημερήσια Διάταξη του και δύο προ ημερήσιας διάταξης συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

 

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία πρόταση τροποποίησης προγράμματος έργων δημοσίων επενδύσεων της Π.Ε.

Με είκοσι δύο θέματα στην Ημερήσια Διάταξη του και δύο προ ημερήσιας διάταξης συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

 

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία πρόταση τροποποίησης προγράμματος έργων δημοσίων επενδύσεων της Π.Ε. Καβάλας που αφορά στο Εκθεσιακό Κέντρο “ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ   ΜΑΡΔΥΡΗΣ”.

 

Το Συμβούλιο επίσης ενέκρινε κατά πλειοψηφία την αποχώρηση της ΠΑΜΘ από τις αστικές εταιρίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα  Ευρωπαϊκή Νέστος – Μέστα Ελληνικό Τμήμα, συνοριακή περιοχή Δέλτα – Ροδόπη, ένωση συνοριακής περιοχής Έβρος (ΕΣΠΕ) καθώς και την λύση – εκκαθάριση της αστικής μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρίας “Δίκτυο Διασυνοριακής Συνεργασίας Νομαρχιών Ελλάδας – Βουλγαρίας – Τουρκίας, Παράρτημα Ελλάδας”.

 

Παράλληλα, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε την αποχώρηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης από την αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα “Εταιρία Προστασίας και Ανάπτυξης των Στενών του Νέστου “Άγιος Κοσμάς””.

 

Επίσης, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφάσισαν την έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του Δήμου Κομοτηνής και της Αναπτυξιακής Εταιρείας “Κ.ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε ” για την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Κομοτηνής 2012-2014.

 

Στην Συνεδρίαση του Συλλογικού Οργάνου, εγκρίθηκε ομόφωνα και η μονομερής λύση σύμβασης μίσθωσης κτιρίου της Π.Ε Δράμας με εκμισθωτή ιδιώτη. Το θέμα αφορούσε το ΚΕΣΥΠ Δράμας, καθώς από 1 Οκτωβρίου 2011 θα μεταστεγαστεί και θα λειτουργεί σε ακίνητο ιδιοκτησίας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την σύναψη σύμβασης διαβαθμιδικής συνεργασίας μεταξύ της ΠΑΜΘ και του Δ.Δοξάτου για την υποστήριξη του Δήμου στην επίβλεψη της εκπόνησης μελετών καθώς επίσης ενέκρινε κατά πλειοψηφία την παραχώρηση χρήσης γραφείων της Π.Ε. Ξάνθης, στο “Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης Η ΣΤΗΡΙΞΗ”.

 

Τέλος να αναφερθεί ότι στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν, δεκαπέντε (15) γνωμοδοτήσεις επί Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων διαφόρων έργων.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button