Από το πρίσμα της Δέσποινας Γκούμα

*Μετά κόπων και βασάνων και πολλών αναστεναγμών, άρα όχι και τόσο αισίως μπήκαμε και στον πρώτο μήνα του φθινοπώρου….. 2 του Σεπτέμβρη σήμερα και καλό μήνα σε όλους μας….

*Μετά κόπων και βασάνων και πολλών αναστεναγμών, άρα όχι και τόσο αισίως μπήκαμε και στον πρώτο μήνα του φθινοπώρου…..


2 του Σεπτέμβρη σήμερα και καλό μήνα σε όλους μας….


Οι διακοπές έλαβαν τέλος για όλους και η αντιμετώπιση και διεκπεραίωση των θεμάτων και προβλημάτων της ημερήσιας ατζέντας των πολιτών τίθεται σε πρώτη προτεραιότητα τουλάχιστον από τους ίδιους τους πολίτες που ζουν τη σκληρή πραγματικότητα…..


Προβλέπεται μήνας μακρύς και δύσκολος…….


Όπως δύσκολη αναμένεται και η προσαρμογή στα νέα δεδομένα της καθημερινότητας…..


Τα  οικογενειακά βάρη γίνονται πιο ασήκωτα-ανοίγουν τα σχολεία-και ο Γολγοθάς για κάθε σπίτι, μετά την ανάπαυλα του καλοκαιριού, ξεκινά και πάλι…..


 


 *Τα μηνύματα και τα αρώματα από την περιρέουσα  πολιτική και οικονομική ατμόσφαιρα διόλου αισιόδοξα ……


Και αν λάβει κανείς υπόψη του και τα τεκταινόμενα στη διεθνή πολιτική σκηνή και τους βρυχηθμούς που ακούγονται από ανατολή και δύση , τότε  το μαύρα και άραχνα είναι αυτό που χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί γενικός μέσα και έξω από την γειτονιά μας…..


Όμως εμείς εκεί ….. πάντα απτόητοι να σκεπτόμαστε πως πάντα υπάρχουν και χειρότερα και να ξορκίζουμε το κακό αναλογιζόμενοι πως λίγοι μήνες απέμειναν για να φύγει το γουρσούζικο το 2008….


Δεν ξέρω αν εσείς έχετε βρει από κάπου να πιαστείτε για να αναθαρρέψετε και να περιμένετε πως θα στρώσουν τα πράγματα, όπως λέει και ο λαό μας , αλλά προσωπικά αδυνατώ…..


Το μαύρο είναι το χρώμα που κυριαρχεί γύρω μου, ούτε καν το σκούρο γκρίζο….


 


 *Πάντως την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου μονοπωλούν τρία γεγονότα….. Τα δύο εντάσσονται στην πολιτική επικαιρότητα και το ένα αφορά τα τοπικά μας δρώμενα και δη τα πολιτιστικά…..


Όπως καλά θα καταλάβατε για μας τους Ξανθιώτες, αλλά και για τους εκτός νομού λάτρεις του θεσμού, οι Γιορτές Παλιάς Πόλης αποτελούν βάλσαμο στα προβλήματα της καθημερινότητας μας….


Αναβάλουν για λίγο τη ρουτίνα μας…..


Και μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα των μουσικών εκδηλώσεων και των παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων μας δημιουργούν μια νότα αισιοδοξίας….


Μας βοηθούν και μας προτρέπουν να προσπαθήσουμε να διώξουμε τη μελαγχολία προς το παρόν….


Μια μικρή παράταση στο άγχος και στις αρνητικές σκέψεις μπορώ να τη δώσω ένεκα των Γιορτών Παλιάς Πόλης….


Λοιπόν κάπελα φέρε μας κρασί για να υποδεχτούμε τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη…..οι πολιτιστικοί μας σύλλογοι έχουν εξελιχθεί σε άριστους ταβερνιάρηδες….


 


 *Όσο για τα πολιτικά γεγονότα σε πανελλαδικό επίπεδο, που κυριαρχούν τούτες τις μέρες είναι η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ στις 3 του Σεπτέμβρη……


Μαζί βέβαια με τα οικονομικά μέτρα Αλογοσκούφη, τη δυσαρέσκεια της κοινωνίας και των εργαζομένων, τις δημοσκοπήσεις και τα σενάρια για εκλογές…..


Και αν προσθέσουμε και τον εμφύλιο πόλεμο που αναμένεται να ξεσπάσει στις τοπικές κοινωνίες για τη διοικητική μεταρρύθμιση, ο Σεπτέμβρης αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολος μήνας…..


Ήδη άρχισαν οι πρώτες κορώνες και αντιδράσεις από δημάρχους για τα πρώτα σχέδια που είδαν το φως της επικαιρότητας αναφορικά με τον Καποδίστρια ΙΙ….


Παράπονο να μην έχουμε εμείς οι δημοσιογράφοι, χωρίς δουλειά δε θα μείνουμε…..


Δύναμη και υπομονή να έχουμε και μην ανησυχείτε θα φροντίσουμε να σας ενημερώνουμε δεόντως…..


Πάντοτε πιστοί στις επάλξεις μας και στο καθήκον της ενημέρωσης του κοινωνικού συνόλου…..


Το στομάχι και τα νεύρα μας να είναι γερά και δε μας σκιάζει φοβέρα καμιά….τρέμε πολιτική και λοιπή επικαιρότητα, της πρωτευούσης, αλλά και της Ξάνθης….


Όλα τα άπλυτα θα βγουν στη φόρα, αρκεί να μη μας τελειώσει το σαπούνι….


Και κάτι τελευταίο, η στήλη δανείζεται το ρεφρέν γνωστού τραγουδιού και σας προτρέπει να το κάνετε το μότο της ζωής σας…. “ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό….”….αρκεί βέβαια να μη σας βγάλουν νοκ-άουτ τα μέτρα του Αλογοσκούφη….-μεταφορικώς βεβαίως-βεβαίως-……            

Σχετικά Άρθρα

Back to top button