ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΗ ΔΡΥΜΙΑ

Στον χώρο του προσκηνύματος του Αγίου Γεωργίου στην Δρυμιά Σταυρουπόλεως του Νομού της Ξάνθης μέσα σε ένα όμορφο και καταπράσινο τοπίο, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως.

 Οι κατασκηνώσεις άρχισαν την λειτουργία τους το έτος 1996 και συνεχίζουν για δέκατη έκτη χρονιά μέχρι σήμερα να προσφέρουν και να στηρίζουν την νεότητα.

 Στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως δίδεται η ευκαιρία για επικοινωνία και δημιουργική συνεργασία της Εκκλησίας με την νέα γενιά.

Στον χώρο του προσκηνύματος του Αγίου Γεωργίου στην Δρυμιά Σταυρουπόλεως του Νομού της Ξάνθης μέσα σε ένα όμορφο και καταπράσινο τοπίο, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως.

 Οι κατασκηνώσεις άρχισαν την λειτουργία τους το έτος 1996 και συνεχίζουν για δέκατη έκτη χρονιά μέχρι σήμερα να προσφέρουν και να στηρίζουν την νεότητα.

 Στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως δίδεται η ευκαιρία για επικοινωνία και δημιουργική συνεργασία της Εκκλησίας με την νέα γενιά. Βασικός και μοναδικός σκοπός να μορφώσει στις παιδικές ψυχές τον Χριστό.

 Το πρωϊνό ξύπνημα, η προσευχή, η έπαρση της Σημαίας, η μελέτη, οι ομαδικές εργασίες, το φαγητό, οι αθλοπαιδίες, το παιχνίδι, η ψυχαγωγία, ο περίπατος, οι συναντήσεις ομάδων εξασφαλίζουν μια άνετη και ευχάριστη κοινωνική συμβίωση.

 Για φέτος πεντακόσια (500) παιδιά, αγόρια και κορίτσια θα συμμετέχουν σε πέντε κατασκηνωτικές περιόδους από την 2α Ιουνίου μέχρι 1η Αυγούστου 2012.

 Οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία και η Εκκλησία σκύβει με απόλυτο σεβασμό πάνω στις ευαίσθητες παιδικές ψυχές, προσπαθώντας να μεταδώσει την ομορφιά και το νόημα της χριστιανικής ζωής.

 Η ανιδιοτελής προσφορά των αρχηγών, υπαρχηγών, ομαδαρχών, στελεχών και των κυριών που διακονούν στις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις μαρτυρεί την υπέρβαση του ατομισμού, την κοινωνία των προσώπων και αποτελεί αξιομίμητο παράδειγμα.

 

 

Καταργούνται όλες οι αμειβόμενες  Επιτροπές

 των υπουργείων και  οι Ειδικές Γραμματείες

 

Με εντολή του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, προς τους Υπουργούς, καταργούνται όλες οι αμειβόμενες Επιτροπές των υπουργείων καθώς και οι Ειδικές Γραμματείες. 

 Η ανασυγκρότηση των όποιων Γραμματειών και Επιτροπών στα υπουργεία θα γίνει  πλέον από μηδενική βάση.

 Η απόφαση αυτή δεν ισχύει για Ειδικές Γραμματείες που δεν μπορούν να διακόψουν την λειτουργία τους, όπως  το ΣΔΟΕ.

 Με αυτόν τον τρόπο, εξοικονομείται σημαντικό ποσό υπέρ των φορολογουμένων και μπαίνει τάξη στον κρατικό μηχανισμό.

 

 Συνέντευξη Τύπου  με θέμα το διεθνές

 συνέδριο MISTEC Seminar 2012 στην Κομοτηνή

 

συνέντευξη τύπου θα δοθεί την Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012, στις 12.30, στο Ξενοδοχείο ΟΛΥΜΠΟΣ στην Κομοτηνή, σχετικά με το Διεθνές Συνέδριο για τη μουσική στα σχολεία και την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών “MISTEC Seminar 2012”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή, από τις 9 έως τις 14 Ιουλίου 21012.

Τη συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Σμαράγδα Χρυσοστόμου.

  

Συνέντευξη Τύπου  για το έργο

 CONNECTIONs

 

Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του Έργου  “Cross-border transport  CONNECTIONs and communications – the basis for improving quality of life in border areas / CONNECTIONs'” του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013,  παραχώρησαν την Τετάρτη 27/6 στην Π.Ε. Ξάνθης ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, ο διαχειριστής του έργου, Καρυοφύλλης Μπεμπεκίδης, και ο εκπρόσωπος της αναδόχου των μελετών, που προβλέπει το έργο, Κ. Μπιζάκης.

 Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις παραμέτρους του έργου  που εντοπίζονται κυρίως στην εκπόνηση μελετών για τη δημιουργία δικτύων μεταφορών και επικοινωνίας στην υπάρχουσα τουριστική δίοδο, ως δευτερεύοντος οδικού δικτύου. Επεσήμανε τη σημασία που έχει η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής σε αντιδιαστολή με τον ανταγωνιστικό τρόπο λειτουργίας και, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η εμπειρία όλων αυτών των προγραμμάτων αξιοποιείται τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στον τομέα του σχεδιασμού. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον φόβο υποβάθμισης της τουριστικής διόδου, στο μέλλον, με την κατασκευή του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης σημείωσε ότι ακόμη και μετά την κατασκευή του κάθετου άξονα, η ευρύτερη διασυνοριακή περιοχή θα χρησιμοποιεί το υπάρχουν δίκτυο σε ένα μεγάλο μέρος του και κατόπιν θα συνδέεται με την Εγνατία Οδό.

 Ο Μηχανολόγος Μηχανικός της Π.Ε. Ξάνθης Καρυοφύλλης Μπεμπεκίδης, διαχειριστής του προγράμματος παρουσίασε τα τεχνικά στοιχεία, το χρονοδιάγραμμα και τα πεδία εφαρμογής του συγκεκριμένου έργου καθώς επίσης και τα σημεία, όπου θα εγκατασταθούν μέχρι τη λήξη του προγράμματος, τα infokiosks, 6 από τα οποία θα βρίσκονται στην Π.Ε. Ξάνθης ενώ τα υπόλοιπα στη Βουλγαρία.

 Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, Συγκοινωνιολόγος Κ. Μπιζάκης, αναφέρθηκε στο αντικείμενο των μελετών που εκπονήθηκαν για το έργο και οι οποίες αφορούν σε ανάλυση της υφιστάμενης κυκλοφορίας στον οδικό άξονα Ξάνθης-Αγ. Κωνσταντίνου, ανάλυση των δικτύων μεταφοράς και επικοινωνίας που υπάρχουν σήμερα και  πρόβλεψη για το μέλλον καθώς επίσης και στην SWOT ANALYSIS για την ανάπτυξης της περιοχής και τις μεταφορές, λαμβανομένων υπόψην των αλλαγών που θα υπάρξουν τα επόμενα χρόνια με τη λειτουργία του καθέτου άξονα της Ξάνθης και αυτού της Κομοτηνής.

 Οι δράσεις του προγράμματος συνεχίζονται μέχρι το Σεπτέμβριο του 2012, οπότε και ολοκληρώνεται.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button