ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ

Δανείζομαι τον τίτλο του άρθρου αυτού από το διήγημα του «αιώνιου έφηβου» του αείμνηστου Αντώνη Σαμαράκη, που έχει τον ίδιο τίτλο.

Είναι γνωστή η κρίση που βιώνει ο Ελληνικός Λαός (και δεν είναι μόνον οικονομική αλλά και κρίση θεσμών, κρίση αξιών, κρίση ηθική και πνευματική).

Το 2007, όταν στην ουσία ξέσπασε η διεθνής χρηματοοικονομική κρίση με αφετηρία τα Αμερικανικά ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου, ο Γεώργιος Παπανδρέου ήταν ο αμφισβητούμενος αρχηγός του ΠΑ.ΣΟ.Κ , που έχασε τις εκλογές και κύριο μέλημά του ήταν η άνοδος του στην εξουσία .

Δανείζομαι τον τίτλο του άρθρου αυτού από το διήγημα του «αιώνιου έφηβου» του αείμνηστου Αντώνη Σαμαράκη, που έχει τον ίδιο τίτλο.

Είναι γνωστή η κρίση που βιώνει ο Ελληνικός Λαός (και δεν είναι μόνον οικονομική αλλά και κρίση θεσμών, κρίση αξιών, κρίση ηθική και πνευματική).

Το 2007, όταν στην ουσία ξέσπασε η διεθνής χρηματοοικονομική κρίση με αφετηρία τα Αμερικανικά ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου, ο Γεώργιος Παπανδρέου ήταν ο αμφισβητούμενος αρχηγός του ΠΑ.ΣΟ.Κ , που έχασε τις εκλογές και κύριο μέλημά του ήταν η άνοδος του στην εξουσία . Η τακτική αυτή του απογόνου της οικογένειας Παπανδρέου συνεχίστηκε και το 2009 (χρονιά που η κυβέρνηση  της Νέας  Δημοκρατίας παράπαιε) και ενώ είχε πλήρη ενημέρωση από τον Ισπανό Σοσιαλιστή Επίτροπο Χοακίμ (Ιωακείμ Εβραϊκό όνομα!!) Αλμούνια και δύο συμβούλους του που είχαν σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ολίγον τον ενδιέφερε το επερχόμενο οικονομικό «τσουνάμι» , γιατί ύπατος στόχος του ιδίου και των μελών της οικογενείας του ήταν η άνοδος στην εξουσία.   

Έτσι, όταν ο τότε απόγονος της οικογένειας Καραμανλή ο «κουρασμένος» Κώστας, μπροστά στο ενδεχόμενο να βρεθεί η χώρα με την πλάτη στο τοίχο (όπως είχε συμβεί το 1985 και τον Δεκέμβριο του 1990 επί Κυβερνήσεως Ζολώτα), προκήρυξε εκλογές (ίσως για να απαλλαγεί και να παραδώσει την εξουσία), ο Παπανδρέου τόλμησε να εξαπατήσει τον Ελληνικό Λαό με το «λεφτά υπάρχουν» και να υφαρπάξει την ψήφο του!!!

   Παραλαμβάνοντας την οικονομία σε τραγική κατάσταση, με άμεσο τον κίνδυνο της πτώχευσης, με τα οικονομικά «κοράκια» να καιροφυλαχτούν και τους «κουτόφραγκους» να πιέζουν και να απειλούν, οδήγησε τον Ελληνικό Λαό στην εξαθλίωση, τον Εθνικό εξευτελισμό και στο χείλος του γκρεμού. 

Όλα αυτά έγιναν γρήγορα, οι «αγορές», τα «Ευρωομόλογα», η «Τρόικα», το «Δ.Ν.Τ.», ο κ. .Στρώς Καν , ο κ. Όλι Ρέν, ο κ. Ζολέ Μπαρόζο, η  κα. Κριστίν Λαγκάρντ, το «κούρεμα»  κτλ έγιναν αντικείμενο συζητήσεως όλων των Ελλήνων και ο Έλληνας  Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γ.Α.Π. σκηνοθέτησε στις 23 Απριλίου 2010 από το ακριτικό νησί του Καστελόριζου να απευθύνει Διάγγελμα, να μιλήσει για «Οδύσσεια» και να διαβεβαιώσει τον ταλαίπωρο Ελληνικό Λαό ότι «θα αγωνισθεί για να βγούμε στην παραλία»!!!    

Οι περικοπές μισθών και συντάξεων, η επιβολή πρόσθετων φόρων, η εκτίναξη της ανεργίας στα ύψη, τα συνεχή λουκέτα στις βιομηχανίες και τις επιχειρήσεις ,η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, είναι μερικά από τα συμπτώματα της αποσύνθεσης της Ελληνικής Οικονομίας. Κάθε μέρα που περνάει δοκιμάζονται τα νεύρα του νομοταγούς Έλληνα  φορολογούμενου (γιατί οι άλλοι, οι ανθέλληνες κλέφτες και φοροφυγάδες γελούν εις βάρος μας και παίζουν σκάκι στην πλάτη μας , έχοντας τα λεφτά τους στο εξωτερικό και γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να δώσουν λόγο στην δικαιοσύνη ), κάθε μέρα λαμβάνονται νέα μέτρα δήθεν για το καλό μας, κάθε μέρα αναρωτιούνται όλοι :

 –          Θα πάρουμε τον άλλο μήνα σύνταξη;

–          Θα δοθούν  τα προνομιακά επιδόματα;

–          Θα χάσουμε τα λεφτά μας από τις καταθέσεις ;

–          θα πεινάσει ο Έλληνας όπως την κατοχή;

–          Πτωχεύει η χώρα η χώρα μας;

–          Μένουμε ή φεύγουμε από το ευρώ; θα μπούμε ποτέ σε τροχιά ανάπτυξης;

–          Θα αυξηθεί  το ποσοστό ανεργίας και θα κλείσουν κι’ άλλες επιχειρήσεις ;

 Οι εκφοβισμοί της Τρόικας , του Δ.Ν.Τ. και των Ευρωπαίων , οι δυσβάστακτες απαιτήσεις και τα δυσοίωνα αποτελέσματα των μελετών και των ελέγχων τους καταρράκωσαν το ηθικό του Λαού.  

Οι θυσίες του Ελληνικού Λαού δεν πιάνουν τόπο, οι ερασιτεχνισμοί στην πλάτη των φορολογούμενων συνεχίζονται και τα αποτελέσματα κάθε φορά είναι τραγικά.

Η ασυδοσία των τελευταίων δεκαετιών, η ανευθυνότητα, η ατιμωρησία   και η ανικανότητα των πολιτικών, έφεραν την Πατρίδα μας στο χείλος του γκρεμού. Γίναμε οι «Αλβανοί» της Ευρώπης .

Οι Κυβερνητικές κινήσεις είναι σπασμωδικές, αψυχολόγητες και άνευ αποτελέσματος.

 Σήμερα η Πατρίδα μας (οι πολιτικοί ντρέπονται ή αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τη λέξη «Πατρίδα» και λένε «ο τόπος», «η χώρα» ή άλλες σαχλαμάρες) τελεί υπό πτώχευση, ο Ελληνικός Λαός τρομοκρατημένος βομβαρδίζεται καθημερινά από τα πουλημένα μέσα μαζικής ενημέρωσης για επιβολή νέων μέτρων, για νέα χαράτσια , για νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και περιμένει τον «από μηχανής Θεό»!!.

 –   Γράφει τοπική εφημερίδα (20 Σεπτ 2011). «Είμαστε Έθνος ηλιθίων. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, αν συνέβαιναν αυτά που γίνονται στην Ελλάδα από το ΠΑ.ΣΟ.Κ , θα τους περνούσαν από εκτελεστικό απόσπασμα και θα είχαν κατασχέσει τις προσωπικές τους περιουσίες».

–   Είπε πρόσφατα ο Έλληνας που κατέβασε την Γερμανική  σβάστικα από την Ακρόπολη Μανώλης Γλέζος:

«Στη Βουλή οι υπουργοί θα παρουσιάσουν τον οικονομικό προϋπολογισμό που θα έχουνε ετοιμάσει οι ξένοι. Τέτοια ντροπή για τον Ελληνικό λαό δεν την περίμενα να δω στη ζωή μου. Μέχρι που έλεγα καλύτερα να με έβρισκε ένα βόλι να πήγαινα, να χανόμουνα είτε στην Κατοχή , είτε μετά, παρά να δω αυτή την κατάντια.» είπε.

Την κατάντια αυτή του Ελληνικού Λαού που αγωνίστηκε, που έδωσε πρώτος το σύνθημα εναντίον των ξένων, που νίκησε πρώτος το φασισμό στην Ευρώπη ολόκληρη. Να δω την κατάντια του λαού που λευτέρωσε την πατρίδα, να δω να υποφέρει ξανά από δουλοπρεπείς και το λέω καθαρά, δουλοπρεπείς ανθρώπους που υποκλίνονται μπροστά στους ξένους. Και αν υπάρχει αντίρρηση για το πώς θα βρίσκαμε τα λεφτά είμαι έτοιμος εδώ, να σας πω πώς θα βρίσκαμε τα λεφτά χωρίς να είχαμε ανάγκη τους ξένους».

–  Η Χούντα (γράφει ο Παπά-Ηλίας Υφαντής) σε τοπική εφημερίδα (02-12-2011) έστειλε κάποιους στην εξορία. Ενώ το σημερινό καθεστώς (Δημοκρατική Χούντα) στέλνει πάμπολλους νέους μας στην εξορία της ξενιτιάς».

Ο θυμόσοφος Λαός λέει : « η Ελπίδα πεθαίνει τελευταία». Δυστυχώς και η Ελπίδα πέθανε σ’ αυτή την Χώρα .

 

        Αντγος ε.α.

          Νικόλαος Φωτιάδης

Επίτιμος Υδκτης ΔΣΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button