Νέα οδική χάραξη Αβάτου – Ερασμίου

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης, επισκέφθηκε το έργο “Βελτίωση τμήματος επαρχιακής οδού από Εράσμιο ως Άβατο” και ενημερώθηκε για την εκτέλεση και την κατασκευή του. Το έργο, με προϋπολογισμό δημοπράτησης δύο εκατομμύρια οκτακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ (2.850.000,00 Ε), χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Α.Μ.Θ. του Γ’ Κ.Π.Σ. και αφορά τη βελτίωση της επαρχιακής οδού από το Εράσμιο ως το Άβατο.

     Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης, επισκέφθηκε το έργο “Βελτίωση τμήματος επαρχιακής οδού από Εράσμιο ως Άβατο” και ενημερώθηκε για την εκτέλεση και την κατασκευή του. Το έργο, με προϋπολογισμό δημοπράτησης δύο εκατομμύρια οκτακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ  (2.850.000,00 Ε),  χρηματοδοτείται  από το ΠΕΠ Α.Μ.Θ. του Γ’ Κ.Π.Σ. και αφορά τη βελτίωση της επαρχιακής οδού από το Εράσμιο ως το Άβατο. 


    Συγκεκριμένα περιλαμβάνει: 


    * Αντικατάσταση του επικίνδυνου, με πολλές στροφές, στενού, πλάτους 5-6 μέτρα δρόμου, με νέα ευθεία χάραξη της οδού, πλάτους 9-11 μέτρων, προκειμένου να αποκτήσει νέα βελτιωμένα γεωμετρικά χαρακτηριστικά.


     *  Δεντροφύτευση των πρανών.


     * Τοποθέτηση επαρκούς ηλεκτροφωτισμού στις εισόδους του Ερασμίου και του Αβάτου. 


    Σχετικά ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης δήλωσε: 


“Στην θέση ενός επικίνδυνου, στενού και με πολλές στροφές δρόμου, κατασκευάζεται ένας νέος, ευθύς, σύγχρονος. Μειώνει ακόμη περισσότερο την απόσταση ως το Ν. Εράσμιο. Δουλεύουμε για την Ξάνθη των σύγχρονων υποδομών και της διαρκούς ανάπτυξης. Ευχαριστώ την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια για τις χρηματοδοτήσεις των έργων”.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button