Ο ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΛΛΑΡΟΣ ΕΙΠΕ Στο δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας. Οι ευχές δεν πάνε σε κάθε περίπτωση

“Αν πάς σε έναν γάμο και πεις και του χρόνου είσαι λάθος και στα “δικά” σου δεν λες στις κηδείες.

“Αν πάς σε έναν γάμο και πεις και του χρόνου είσαι λάθος και στα “δικά” σου δεν λες στις κηδείες. Άρα σήμερα για την καινούρια σχολική χρονιά είναι δύσκολο να ξεστομίσει κανείς ευχές”.

 

ΜΠΕΤΥ ΠΑΤΣΙΔΟΥ:

“Να υλοποιηθεί ο Καλλικράτης”

 Η σύμβουλος του ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού του δήμου Ξάνθης, ζήτησε επιτέλους να εφαρμοσθεί ο Καλλικράτης, τονίζοντας ότι στην ουσία κατά τη διάρκεια των γιορτών παλιάς πόλης λειτούργησαν δύο επιχειρήσεις σε ότι αφορά τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό και φυσικά έριξε το αντιπολιτευτικό “καρφί” της στον πρόεδρο Μανώλη Φανουράκη, ο οποίος μόνος του οργάνωσε, μόνος του άρχισε και μόνος του τελείωσε τις γιορτές παλιάς πόλης, με μόνη την παρουσία των στενών συνεργατών του. Βέβαια του έδωσε το χρονικό περιθώριο η Μπέτυ Πατσίδου, λόγω προσαρμογής του Καλλικράτη, αλλά ο καιρός περνά και μάλλον θα περάσει δύσκολα ο πρόεδρος αν συνεχίσει την ίδια τακτική…

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

 ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ

 Μαθαίνω ότι οι Γερμανοί κόπτονται για τη δημιουργία ελεύθερης βιομηχανικής ζώνης στον Βόρειο Έβρο και απ’ ότι μαθαίνουμε οι τακτικές επισκέψεις του Προξένου της Γερμανίας από τη Θεσσαλονίκη στην περιοχή μας, είχαν έναν και μοναδικό σκοπό. Να πιέσει τους τοπικούς αιρετούς μας άρχοντες να συνηγορήσουν στη δημιουργία ελεύθερης βιομηχανικής ζώνης  στον Βόρειο Έβρο.

Όταν ο Γερμανός Πρόξενος μετά από τις τακτικές του επισκέψεις στους δημάρχους Ξάνθης, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης αλλά κυρίως μετά την επίσκεψη στον Περιφερειάρχη, για να ρίξει στάχτη στα μάτια των δημοσιογράφων, συμμετείχε σε πολιτιστικά δρώμενα στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και δήλωνε σε κάθε ευκαιρία ότι η περιοχή της ΑΜΘ είναι ιδανικός χώρος για επιχειρηματικές συνεργασίες με τη Γερμανία, κανενός το μυαλό δεν πήγαινε τότε, ότι παράλληλα πίεζε τους αιρετούς για την υιοθέτηση της πρότασης των Γερμανών επενδυτών και αυτοί, οι αιρετοί, όπως ήταν λογικό υπέκυψαν.

Μάλιστα ο κ. Γιαννακίδης και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια κ. Παυλίδης “καυγάδισαν” για το αν θα γίνει ολόκληρη η ΑΜΘ Ελεύθερη Βιομηχανική ζώνη ή κομμάτια της, όπως ο Βόρειος Έβρος ή το Νευροκόπι, μπερδεύοντας μας ακόμη περισσότερο, όσο οι Γερμανοί πίεζαν και πετύχαιναν τον σκοπό τους και όπως πληροφορούμεθα μάλλον ο Βόρειος Έβρος θα μετατραπεί σε ελεύθερη ζώνη επιχειρηματικότητας μετά τις πιέσεις, αλλά το μυστικό είναι αλλού και κλείνεται σε τρείς “αράδες”. Φτηνές πρώτες ύλες από Τουρκία και φτηνά εργατικά χέρια από Βουλγαρία.

Να πώς θα κερδίσουν  οι Γερμανικές επιχειρήσεις σε βάρος των Ελληνικών θέσεων εργασίας…

 

Δίκτυο λόγου και πράξης

 Επιμένουν τα μέλη του Δικτύου λόγου και πράξης να κινούνται με μοναδικό γνώμονα την πράξη των λεγομένων τους, χωρίς κομματικές και παραταξιακές ταμπέλες.

Μέρα με την ημέρα αποκτούν την εκτίμηση της κοινής γνώμης παράγοντας πολιτισμό και είναι η μοναδική φορά που φορέας παραγωγής πολιτισμού δεν έχει πολιτική απόχρωση. Τα μέλη είναι ξεκάθαρα. Μπορεί ο καθένας να πιστεύει και να είναι πολιτικά τοποθετημένος όπου θέλει ,αυτό όμως έξω από το δίκτυο.

 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τένις

 Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ξάνθης οργανώνει τετραήμερο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τένις, στο οποίο θα συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια απ’ όλη την Ελλάδα ηλικίας 12-16 ετών.

Όπως μας είπε ο Ηλίας Βασιλούδης, ο όμιλος αντισφαίρισης Ξάνθης έχει δύο παιδιά τα οποία κρατούν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τα σκήπτρα στο ευγενές αυτό άθλημα.

Επίσης όπως μας είπε στο τετραήμερο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος αναμένονται στην Ξάνθη αθλητές και συνοδοί τουλάχιστον 150 άτομα.

Θεωρείται θετικό για την Ξάνθη αφού εδώ κολλά το “φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι” και όποιος κάνει βήματα σε αυτή την κατεύθυνση, αξίζει συγχαρητηρίων.

 

Προηγούνται οι κυρίες

 Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου κάποια στιγμή το λόγο ζήτησε η σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Πατσίδου προκειμένου να τοποθετηθεί, όμως παράλληλα ζήτησε τον λόγο και ο κ. Κολλάρος.

Ο πρόεδρος ζήτησε συγνώμη από τη σύμβουλο, λέγοντας ότι προηγείται ο κ. Κολλάρος, επειδή είναι αρχηγός παράταξης, για να απαντήσει ο κ. Κολλάρος. “Προηγούνται οι κυρίες βασικά αλλά αφού το θέλει ο κανονισμός”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button