Το Κέντρο Υγείας Εχίνου πρότυπο μονάδας υγείας με υψηλές προδιαγραφές

Αμεση ήταν η απάντηση του διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης, στην ερώτηση του βουλευτή κ. Αλέξανδρου Κοντού που δημοσίευσε χθες πρωτοσέλιδα ο “αγώνας”  για έλλειψη ιατρικού προσωπικού στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης.

Ο κ.

Αμεση ήταν η απάντηση του διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης, στην ερώτηση του βουλευτή κ. Αλέξανδρου Κοντού που δημοσίευσε χθες πρωτοσέλιδα ο “αγώνας”  για έλλειψη ιατρικού προσωπικού στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης.

Ο κ. Αθανάσιος Μπαμπαλίδης, με έγγραφο που έστειλε στην εφημερίδα μας, απαντά με στοιχεία και ονόματα αρκετών γιατρών που υπηρετούν στο Κέντρο υγείας Εχίνου, στο κέντρο υγείας Σταυρούπολης και στα περιφερεαικά ιατρεία, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το Κέντρο Υγείας Εχίνου είναι πρότυπο μονάδος υγείας με υψηλές προδιαγραφές το οποίο καλύπτει τις ανάγκες του Δήμου Μύκης και για το Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης γίνονται προσπάθειες αναβάθμισης του επιπέδου παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

 

ΠΡΟΣ: Διοικητή 4ης Υγειονομικής

Περιφέρειας Μακεδονίας & Θράκης

 

ΘΕΜΑ: “Ερώτηση Βουλευτή κ. Αλέξανδρου Κοντού”.

ΣΧΕΤ: 6833/13-9-2011 φύλλο εφημερίδας “ΑΓΩΝΑΣ” Ξάνθης

 

Απαντώντας στην ερώτηση του Βουλευτή του Νομού Ξάνθης κ. Αλέξανδρου Κοντού, η οποία δημοσιεύθηκε στο υπ’ αριθ. 6833/13-9-2011 φύλλο της εφημερίδας “ΑΓΩΝΑΣ” Ξάνθης με θέμα: “Χωρίς γιατρούς η ορεινή περιοχή της Ξάνθης”, σας πληροφορούμε τα εξής:

Στο Κέντρο Υγείας Εχίνου υπηρετούν οι παρακάτω γιατροί κλάδου Ε.Σ.Υ.:

1. Καραλευθέρη Μαρία, Διευθύντρια Κέντρου Υγείας Εχίνου κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ.

2. Πετρίδης Δημήτριος, ειδικευμένος γιατρός ειδικότητας Γενικής Ιατρικής με εξέλιξη στο βαθμό Διευθυντή, κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ.

3. Κολοκοτρώνη Αθανασία, ειδικευμένη γιατρός ειδικότητας Γενικής Ιατρικής με εξέλιξη στο βαθμό Διευθυντή, κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ.

4. Αδαμίδου Αλεξάνδρα, ειδικευμένη γιατρός ειδικότητας Γενικής Ιατρικής Επιμελήτρια Α’, κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ.

5. Καρσλιάδου Ετέρι, ειδικευμένη γιατρός ειδικότητας Γενικής Ιατρικής με βαθμό Επιμελήτριας Β’, κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ.

6. Τολίκα Μαρία, Οδοντίατρος με εξέλιξη στο βαθμό Διευθυντή, κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ.

Επίσης στο Κέντρο Υγείας Εχίνου υπάγονται τα παρακάτω Περιφερειακά Ιατρεία στα οποία υπηρετούν οι εξής γιατροί:

1. Περιφερειακό Ιατρείο Κιμμερίων – Κέντρου Υγείας Εχίνου:

– Μανώλης Αλκιβιάδης, Επιμελητής Β’ Γενικής Ιατρικής

– Σαρίγκολη Ευαγγελία, Επιμελήτρια Α’ Γενικής Ιατρικής

(Οι ανωτέρω γιατροί καλύπτουν εφημερίες του Κέντρου Υγείας Εχίνου).

2. Περιφερειακό Ιατρείο Κοτύλης – Κέντρου Υγείας Εχίνου:

– Κολεσίδης Κωνσταντίνος, Επιμελητής Β’ Γενικής Ιατρικής. (Ο ανωτέρω γιατρός καλύπτει εφημερίες του Κέντρου Υγείας Εχίνου).

3. Περιφερειακό Ιατρείο Θερμών – Κέντρου Υγείας Εχίνου:

– Βαρελάς Ευστράτιος, υπόχρεος υπηρεσίας υπαίθρου.

4. Περιφερειακό Ιατρείο Σατρών – Κέντρου Υγείας Εχίνου:

– Δαλακούρα Στέλλα, υπόχρεος υπηρεσίας υπαίθρου.

5. Περιφερειακό Ιατρείο Μύκης – Κέντρου Υγείας Εχίνου:

– Πιγκάλ Ερσίν, υπόχρεος υπηρεσίας υπαίθρου.

– Τανασίδου Ζωή, Επιμελήτρια Α’ Γενικής Ιατρικής μόνιμη γιατρός κλάδου Ε.Σ.Υ., η οποία καλύπτει εφημερίες του Κέντρου Υγείας Εχίνου.

6. Περιφερειακό Ιατρείο Κένταυρου – Κέντρου Υγείας Εχίνου:

– Τανασίδου Λαρίσα, Επιμελήτρια Β’ Γενικής Ιατρικής η οποία καλύπτει εφημερίες του Κέντρου Υγείας Εχίνου.

Το Κέντρο Υγείας Εχίνου επισκέπτονται κάθε εβδομάδα γιατροί ειδικότητας Παιδιατρικής και Μαιευτικής – Γυναικολογίας.

Στο Περιφερειακό Ιατρείο Θερμών η σύμβαση του γιατρού λήγει στις 23-9-2011.

Στο Περιφερειακό Ιατρείο Σατρών η σύμβαση της γιατρού λήγει στις 17-9-2011.

Στο Περιφερειακό Ιατρείο Μύκης, στο οποίο προβλέπονται δύο (2) θέσεις γιατρών, υπηρετεί μόνιμη ειδικευμένη γιατρός Επιμελήτρια Α’ με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ. και η σύμβαση του δεύτερου γιατρού λήγει στις 8-12-2011.

Σας πληροφορούμε επίσης ότι στο Περιφερειακό Ιατρείο Ωραίου – Κέντρου Υγείας Εχίνου διορίσθηκε η γιατρός Μαυρομάτη Ντζανέτα, ειδικευμένη γιατρός ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, Επιμελήτρια Β’, με την υπ’ αριθ. Υ10α/Γ.Π./36223/19-9-2011 απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και έλαβε κωδικό δημοσίευσης στο Εθνικό Τυπογραφείο Δ/117468.

Επίσης σας πληροφορούμε ότι με την υπ’ αριθ. Υ10α/Γ.Π./36379/18-8-2011 απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διορίσθηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο Σελέρου – Κέντρου Υγείας Εχίνου, ο γιατρός Κενανίδης Στέργιος με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής και βαθμό Επιμελητή Β’ και έλαβε κωδικό δημοσίευσης στο Εθνικό Τυπογραφείο (Δ/117251) ο οποίος θα εφημερεύει στο Κέντρο Υγείας Εχίνου.

Στο Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι παρακάτω γιατροί:

1. Δουλγέρης Χαράλαμπος, Διευθυντής Κέντρου Υγείας Σταυρούπολης κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ.

2. Μπαρμπαρίδου Αναστασία, Επιμελήτρια Β’ με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής, κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ., Περιφερειακού Ιατρείου Κεχρόκαμπου.

3. Σκούρτου Σόνια – Μιχαέλα, Επιμελήτρια Β’ με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής, κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ., Περιφερειακού Ιατρείου Νεοχωρίου.

4. Παρασκευοπούλου Αλίκη, Επιμελήτρια Β’ με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής Περιφερειακού Ιατρείου Τοξοτών – Κέντρου Υγείας Σταυρούπολης, κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ.

5. Τερσενίδου Αντιγόνη, Επιμελήτρια Β’ με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής Περιφερειακού Ιατρείου Τοξοτών – Κέντρου Υγείας Σταυρούπολης, κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ.

6. Παπαδοπούλου Αθηνά, με βαθμό Διευθυντή, ως ειδικευμένη Παιδίατρος η οποία καλύπτει ανάγκες και του Κέντρου Υγείας Αβδήρων.

Επίσης στο Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης έχουν μετακινηθεί οι παρακάτω γιατροί για κάλυψη εφημεριών:

1. Παπαδόπουλος Θόδωρος, Περιφερειακό Ιατρείο Γενισέας.

2. Τερσενίδου Ναϊλη, Περιφερειακό Ιατρείο Ερασμίου.

3. Βήτας Ανδρέας, ειδικευόμενος Γενικής Ιατρικής.

4. Μπαγδατλή Εϊλέμ, υπόχρεος υπηρεσίας υπαίθρου Περιφερειακού Ιατρείου Σελέρου.

Σας πληροφορούμε επίσης ότι διορίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης η Μπαλαβανίδου Ανθούλα, ειδικευμένη γιατρός ειδικότητας Γενικής Ιατρικής και εκκρεμεί η δημοσίευση του διορισμού της στο ΦΕΚ.

Οι θέσεις των γιατρών υπηρεσίας υπαίθρου οι συμβάσεις των οποίων λήγουν εντός του Σεπτεμβρίου και έως τον Δεκέμβριο του 2011 θα προκηρυχθούν από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τέλος Σεπτεμβρίου.

Σας πληροφορούμε ότι το Κέντρο Υγείας Εχίνου είναι πρότυπο μονάδος υγείας με υψηλές προδιαγραφές το οποίο καλύπτει τις ανάγκες του Δήμου Μύκης και για το Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης γίνονται προσπάθειες αναβάθμισης του επιπέδου παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Ξάνθης

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button