ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

20:30 Μουσική παράσταση

 με παραδοσιακά τραγούδια της Μεσογείου

Lamia Bedioui – Εύα Ψυλλάκη

Aroma Mediterraneo

H Τυνήσια τραγουδίστρια της μεσογειακής μουσικής Lamia Bedioui και η ηθοποιός και ερμηνεύτρια από την Κρήτη Εύα Ψυλλάκη, συναντιούνται στη μουσική παράσταση Aroma Mediterraneo.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

20:30 Μουσική παράσταση

 με παραδοσιακά τραγούδια της Μεσογείου

Lamia Bedioui – Εύα Ψυλλάκη

Aroma Mediterraneo

H Τυνήσια τραγουδίστρια της μεσογειακής μουσικής Lamia Bedioui και η ηθοποιός και ερμηνεύτρια από την Κρήτη Εύα Ψυλλάκη, συναντιούνται στη μουσική παράσταση Aroma Mediterraneo. Το μεθυστικό άρωμα, οι ήχοι και οι εικόνες της Μεσογείου που ξετυλίγονται ανάγλυφα μέσα από τις ιστορίες των τραγουδιών, συμπληρώνονται από τα σύντομα, μικρά κείμενα (performance) συνοδεία κρουστών. Ξεχωριστή ψηφίδα στο μωσαϊκό των μουσικών διαδρομών της Μεσογείου αποτελεί η Ελλάδα, με γνωστά παραδοσιακά τραγούδια από την Κρήτη (τραγούδια  του γάμου, ριζίτικα), τα Δωδεκάνησα, τη Θράκη κ.τ.λ.

Η ιδιαίτερη συναισθηματική θερμοκρασία που χαρακτηρίζει  ιδιοσυγκρασιακά τους λαούς της Μεσογείου, σε όλες τους σχεδόν τις  εκδηλώσεις ζωής (duende), προβάλλεται μέσα από ένα ευρύ φάσμα  αντιθέσεων: το διονυσιακό στοιχείο της χαράς, του ξέφρενου γλεντιού και  του παθιασμένου έρωτα, συνυπάρχει με το στοιχείο της δραματικότητας,  υφαίνοντας ένα μουσικό σύνολο γεμάτο εναλλαγές σε ατμόσφαιρες,  ηχοχρώματα και διαθέσεις, που παρασέρνουν τον θεατή στα μυστικά  μονοπάτια της Μεσογείου.

Συντελεστές:

Lamia Bedioui – τραγούδι, Εύα Ψυλλάκη – τραγούδι, performance, Solis Barki – κρουστά, Γιώργος Βουρνάς – ούτι, κιθάρα, λαούτο, Λουκία Κωνσταντάτου – κανονάκι, Δημήτρης Χιώτης – κρητική λύρα

 

Νεανική & Εναλλακτική Σκηνή – Βασ. Σοφίας & Ύδρας

22:00 Συναυλία

1. Stream

Οι Stream είναι ένα τετραμελές μέταλ σχήμα που δημιουργήθηκε το 2009 και απαρτίζεται από τους: Νίκο – φωνητικά, Κώστα – κιθάρα, Σπύρο – μπάσο, και Πάνο – ντραμς.

Οι επιρροές της μπάντας είναι από το χώρο του μέταλ, hard core, progressive, κλπ. Το Setlist (30-45 λεπτών) απαρτίζεται από δικά της τραγούδια, καθώς και από διασκευές κλασσικών μέταλ τραγουδιών,και από δυνατά ρυθμικά τραγούδια.

 

Συναυλία

2. Μώβ Όνειρα – Αφιέρωμα στο Hard Rock

Τα Μώβ Όνειρα είναι ένα πενταμελές ροκ σχήμα που δημιουργήθηκε το 2003 και έπειτα από πολλές ανακατατάξεις απαρτίζεται από τους:

Δημήτρη – φωνητικά, Στέλιο – κιθάρα, Κυριάκο – μπάσο, Πόλυ – ντραμς και Γιώργο – αρμόνιο.

Οι επιρροές της μπάντας είναι από το χώρο του rock, hard rock, ελληνικό ροκ, έντεχνο, κλπ. Το δίωρο Setlist απαρτίζεται από δικά της τραγούδια, καθώς και μια ευρεία γκάμα από διασκευές κλασσικών έως και σύγχρονων ροκ τραγουδιών, και από μπαλάντες έως δυνατά ρυθμικά τραγούδια.

 

Σκηνή Νησάκι – Ορφέως

& Πινδάρου

19:00 Ίδρυμα Θρακικής

Τέχνης & Παράδοσης

1. Ντέντεκτιβ σε δράση:

διαβάζουμε, παίζουμε, εξιχνιάζουμε μυστήρια του βυθού

Με αφορμή το βιβλίο της Ελένης Σβορώνου, Ντετέκτιβ Βεντουζίνι:

Ένα τόσο δα λεκεδάκι (εκδ. Μεταίχμιο) οι μικροί μας φίλοι θα γίνουν βοηθοί του φοβερού ντετέκτιβ Βεντουζίνι και θα εξιχνιάσουν το μυστήριο του λεκέ! Θα αναζητήσουν τις βαθύτερες αιτίες ενός εγκλήματος που αναστάτωσε την Άνω Μπουρμπουλήθρα και θα πάρουν την τύχη της πολιτείας αυτής του βυθού στα χέρια τους.

Επιμέλεια: Ελένη Σβορώνου, Φιλόλογος-συγγραφέας, υπεύθυνη της ομάδας  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης WWF Ελλάς

Προϋποθέσεις: παιδιά Δημοτικού με αγάπη για διάβασμα, παιχνίδι και συνεργασία

Συνεργασία με το πρόγραμμα:”προώθηση της ανάγνωσης-εκσυγχρονισμός των βιβλιοθηκών στο Ν. Ξάνθης του ΥΠ.ΠΟ.Τ.- Ε.ΚΕ.ΒΙ.”

 

20:30 Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης

2. Συναυλία Xanthi’s Brass Band Project

Εδώ και έναν χρόνο δραστηριοποιείται, με έδρα την Ξάνθη, στην

Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, το μουσικό σχήμα των Xanthi’s Brass Band

Το συγκρότημα απαρτίζεται από 10 Ξανθιώτες μουσικούς έχει σαν κύριο μέσο έκφρασης του τα πνευστά μουσικά όργανα, τα κρουστά και το τραγούδι, με επιρροές Latin-Jazz, Mambo, Tango, Rock ‘n Roll, Twist, Dixieland κ.ά., δημιουργώντας ενθουσιασμό όπου κι αν παίζει μιας και απευθύνεται, ανεξαιρέτως σε όλες τις ηλικίες.

Μουσικοί: Γιώργος Ηλιάδης – τρομπέτα, Λευτέρης Ηλιάδης – τρομπέτα, beatboxer, Νεκταρία Ευστρατίου – σαξόφωνο τενόρο, Δάκης Ηλιάδης – σαξόφωνο τενόρο, Παναγιώτης Ανδρέου – σαξόφωνο άλτο, Διαμαντής Σιδεράς – τρομπόνι, Δημήτρης Κανταρτζής – τούμπα, Γιώργος Παναηλίδης – κρουστά-latin, percussions, Αγκόπ Γιακουπιάν – ντραμς, Αντώνης Βαρβατσούλιας – vocals

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button