“Ας έρθουν οι άλλοι μαζί μου”

Την Άνοιξη του 2011 περιμένουν πολλοί από τους επαγγελματίες της πόλης μας να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για το νέο ΔΣ του Επιμελητηρίου Ξάνθης. Είναι γεγονός ότι με τον Καλλικράτη και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας και ειδικότερα του νομού, αναμένονται ανακατάταξης στην κοινωνικοοικονομική ζωή της περιοχής μας. Το Επιμελητήριο μοιραία θα κληθεί να παίξει σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια και απαιτείται, σύμφωνα με επαγγελματίες της πόλης μας, να είναι στελεχωμένο από επαγγελματίες οι οποίοι πονάνε πραγματικά τον κλάδο και νοιάζονται για αυτόν.

   Την Άνοιξη του 2011 περιμένουν πολλοί από τους επαγγελματίες της πόλης μας να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για το νέο ΔΣ του Επιμελητηρίου Ξάνθης.


   Είναι γεγονός ότι με τον Καλλικράτη και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας και ειδικότερα του νομού, αναμένονται ανακατάταξης στην κοινωνικοοικονομική ζωή της περιοχής μας. Το Επιμελητήριο μοιραία θα κληθεί να παίξει σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια και απαιτείται, σύμφωνα με επαγγελματίες της πόλης μας, να είναι στελεχωμένο από επαγγελματίες οι οποίοι πονάνε πραγματικά τον κλάδο και νοιάζονται για αυτόν.


    Σύμφωνα με πληροφορίες στην παράταξη του σημερινού προέδρου του Επιμελητηρίου Π. Ανδρικόπουλου, παρ όλο που επίσημα ο ίδιος δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα είναι και εκ νέου υποψήφιος, νέοι κυρίως επαγγελματίες που είναι μέλη της παράταξής του, από το περασμένο καλοκαίρι έχουν ξεκινήσει τις επαφές και τους υπολογισμούς προκειμένου να αλλάξει ή να ενισχυθεί η παράταξη τους που υποστηρίζεται από την ΝΔ.


   Στην παράταξη που ηγείται ο Γιάννης Αθανασιάδης και που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετώπισε τον προηγούμενο χρόνο από μέλη της όπως ο Γιάννης Σιούτας, ο οποίος είναι από τα βασικά στελέχη της παράταξης αλλά δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον επικεφαλής.


   Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάννης Αθανασιάδης ήδη έχει προτείνει σε μέλη του επιμελητηρίου επαγγελματίες να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του. Δεν γνωρίζει κανείς αν ο Γιάννης Αθανασιάδης έχει προεξοφλημένη τη στήριξη του Σωκράτη Ξυνίδη και της Νομαρχιακής.


  Είναι δεδομένο ότι μέλη της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης που είναι επαγγελματίες θα δώσουν τη στήριξη τους στον Γιάννη Αθανασιάδη ο οποίος στα πλαίσια της θεσμικής του ιδιότητας ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης έχει κάνει σοβαρές προτάσεις προς την Κυβέρνηση με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον των επαγγελματιών της περιοχής.


   Είναι γνωστό το ενδιαφέρον του προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών της Ξάνθης Σωτήρη Τσιακίρογλου για την κάθοδό του στην εκλογική διαδικασία και τη διεκδίκηση της προεδρίας. Επιβεβαίωσε το γεγονός ότι θα “κατεβάσει” ανεξάρτητο συνδυασμό και θα διεκδικήσει την προεδρεία του Επιμελητηρίου.


   Σχετικά με την ύπαρξη των δύο συνυποψήφιων του Π. Ανδρικόπουλο και Γ. Αθανασιάδη και τις τυχόν δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει αν συμμετάσχει ως τρίτη δύναμη στην διεκδίκηση του Επιμελητηρίου απάντησε: “Δεν έχουν παρά να έρθουν μαζί μου”. Θεωρώντας προφανώς ότι είναι σίγουρος όχι μόνο για την επικράτησή του αλλά και τη νίκη.


  Παράλληλα τη Δευτέρα ο σύλλογος υφασματοπωλών μετά τις αρχαιρεσίες θα συγκροτηθεί σε Σώμα και είναι βέβαιο πώς τα μέλη του θα στηρίξουν αυτόν που πιστεύουν ότι θα τους εκπροσωπήσει στο Επιμελητήριο.


   Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται θερμή προεκλογική περίοδος μέχρι την Άνοιξη μεταξύ των μελών του επιμελητηρίου.



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button