ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΚΟΥΜΑ

Μαύρες πλερέζες φόρεσαν τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ. για το εκλογικό αποτέλεσμα στο νομό ….. Μα τόσο πολύ να πέσουν έξω οι άνθρωποι….; Η πολιτική διορατικότητα φαίνεται πως όλο το προηγούμενο διάστημα απεργούσε…. Διαφορετικά δεν εξηγείται πώς ένας καταγάλανος νομός, πάππου προς πάππου, να πρασινίσει τόσο πολύ …..

*Μαύρες πλερέζες φόρεσαν τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ. για το εκλογικό αποτέλεσμα στο νομό …..


Μα τόσο πολύ να πέσουν έξω οι άνθρωποι….;


Η πολιτική διορατικότητα φαίνεται πως όλο το προηγούμενο διάστημα απεργούσε….


Διαφορετικά δεν εξηγείται πώς ένας καταγάλανος νομός, πάππου προς πάππου, να πρασινίσει τόσο πολύ …..


Πρασίνισε όχι επιδερμικά, αλλά σχεδόν μέχρι το κόκαλο…


Εννέα μονάδες πιο μπροστά το ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία στο νόμο….


Εφιάλτης για τη ΝΟΔΕ, τρελό όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τη ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης….  


 



*Μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, ήρθε η ώρα της επεξεργασίας τους, της ανάλυσής τους και φυσικά της εξαγωγής πολιτικών συμπερασμάτων….


Ειδικοί και μη, πολιτικοί, πολιτευτές, κομματικοί παράγοντες, υποψήφιοι, εκλεγμένοι και χαμένοι, ψηφοφόροι και λαός και φυσικά και η τέταρτη εξουσία, όλοι αυτές τις ημέρες κάνουν τις δικές τους αναλύσεις….


Καταλήγουν στα δικά τους συμπεράσματα, προσπαθούν να περάσουν τις δικές τους εκτιμήσεις και να πείσουν στα διάφορα πηγαδάκια που συμμετέχουν για την ορθότητα της δικής τους πολιτικής προσέγγισης επί του εκλογικού αποτελέσματος που αναλύουν…..


“Δε φταίει εκείνος, όμως αυτός  όντως φταίει…..και φυσικά δεν φταίω εγώ…..εγώ τα έλεγα, αλλά ποιος με άκουγε εμένα…; “…..


Λόγια που σίγουρα θα έχουν ειπωθεί αυτές τις ημέρες από τοπικά στελέχη της Ν.Δ…..;


Και η απορία η δική μου, αφού κάποια από τα τοπικά στελέχη είχαν επίγνωση της άσχημης κατάστασης που θα διαμορφώνονταν για το κόμμα τους, γιατί δε βγήκαν ανοιχτά να κρούσουν το καμπανάκι του κινδύνου….;


 



*Βέβαια κατόπιν εορτής μπορούν να γίνουν όλοι μεσσίες….


Εκ του ασφαλούς και εκ του αποτελέσματος κριτική μπορεί να κάνει ο καθείς, αλλά ποια η αξία της….;


Όλοι αναγορεύονται σε ειδήμονες και κρίνουν  αβίαστα τους πάντες και τα πάντα….


Γεγονός είναι πως τοπικά η Ν.Δ. υπέστη μια συντριπτική ήττα ….


Για κάποιους, αυτή η ήττα θα μπορούσε να προβλεφθεί και να αποφευχθεί …..με κάποιες καίριες και σωτήριες κινήσεις…..


Αν μέσα στο κόμμα όλοι, στελέχη και υποψήφιοι λειτουργούσαν ομαδικά και όχι αποκλειστικά με κριτήριο το ατομικό τους συμφέρον….


Η αλήθεια είναι πως το κάθε κόμμα, είτε σε τοπικό, είτε σε πανελλαδικό επίπεδο, θέλει προς τα έξω να δείχνει πως είναι μια αγαπημένη και δεμένη οικογένεια, άσχετα αν στο εσωτερικό του τα εσωκομματικά μαχαιρώματα, τα πισώπλατα και τα κάτω από τη μέση ενδεχόμενα να βρίσκονται σε καθημερινή βάση….. …..


Μόνο που φαίνεται να ξεχνούν πως η όποια αλήθεια, μικρή ή μεγάλη, έρχεται αργά ή γρήγορα, με τον έναν ή με τον  άλλον τρόπο στο φως…


Και δυστυχώς για τη Ν.Δ. τοπικά, ήρθε με την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων…..


 


*Η επόμενη μέρα των εκλογών, βρίσκει πολλά στελέχη και υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας με σκυμμένο το κεφάλι… μάλιστα κάποιοι λένε πως ντρέπονται να βγουν από το σπίτι τους, να κυκλοφορήσουν μέσα στην τοπική κοινωνία….


Όμως αυτά δεν έχει η δημοκρατία….;


Το όποιο αποτέλεσμα βγάλει η κάλπη, είναι σεβαστό, είτε μας χαροποιεί, είτε μας πληγώνει….


Εκεί που θα πρέπει ωστόσο να δώσει κανείς βαρύτητα είναι στην αυτοκριτική και στην  ανάληψη ευθυνών, αν υπάρχουν για το όποιο δυσάρεστο αποτέλεσμα…..


Το  ομιχλώδες τοπίο στη ΝΟΔΕ θα πρέπει να καθαρίσει, για να μπορέσουν έτσι να γίνουν και  οι όποιες διορθωτικές κινήσεις για την αποφυγή στο μέλλον ανάλογων δυσάρεστων καταστάσεων….         


Πάντως δεν είναι και λίγο να κερδίζει το κόμμα σου, να επανεκλέγεται κυβέρνηση και εσύ να μην μπορείς να το γιορτάσεις γιατί τοπικά υπέστης ήττα…..


Είναι για να σε γράψουν στο Γκίνες…..


 



*Αυτή τη χαρμολύπη αισθάνονται αντιστρόφως ανάλογα και στο τοπικό ΠΑΣΟΚ….


Τοπικά θέλουν να πανηγυρίσουν για την πράγματι μεγάλη ανατροπή και επιτυχία τους, ωστόσο βλέποντας πανελλαδικά το εκλογικό αποτέλεσμα που έφερε το κόμμα τους και μάλιστα με τις εξελίξεις που τώρα δρομολογούνται, νιώθουν να τους πλακώνει βαρύ πένθος…..


Ποιος το περίμενε πως θα έφτανε εκείνη η μέρα που σε τοπικό επίπεδο Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, θα ένιωθαν περίπου τα ίδια αισθήματα με κυρίαρχη τη χαρμολύπη…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button