ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΑΓΟΡΑ

Δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα στους επαγγελματίες οι εκπτώσεις, δηλώνει στον “ΑΓΩΝΑ” ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Σωτήρης Τσιακίρογλου.

Μία ύφεση που ξεπερνά το 7% πανελλαδικά συντελεί στην απραξία και στην έλλειψη κύκλου εργασιών και για το 2012 η αρνητική ανάπτυξη προβλέπεται να ξεπεράσει το 12% κάτι που έχει σαν συνέπεια, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ξάνθης Σ.

Δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα στους επαγγελματίες οι εκπτώσεις, δηλώνει στον “ΑΓΩΝΑ” ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Σωτήρης Τσιακίρογλου.

Μία ύφεση που ξεπερνά το 7% πανελλαδικά συντελεί στην απραξία και στην έλλειψη κύκλου εργασιών και για το 2012 η αρνητική ανάπτυξη προβλέπεται να ξεπεράσει το 12% κάτι που έχει σαν συνέπεια, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ξάνθης Σ. Τσιακίρογλου, να είναι κλειστά πολλά καταστήματα, τα οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις στην πόλη μας αγγίζουν το 25 με 30% και μέχρι τα Χριστούγεννα θα κλείσει και το υπόλοιπο 10 με 15% και θα αγγίξουμε το 45 με 50% κλεισίματος των καταστημάτων και αυτό είναι απόρροια της ύφεσης.

Λογικό πλέον, θεωρεί, το γεγονός ότι με τις εκπτώσεις να μην έχουν τα επιθυμητά οικονομικά αποτελέσματα των καταστηματαρχών, να παρουσιάζεται αυτή η εικόνα στην πόλη μας. Η κίνηση στην αγορά, συνεχίζει,  είναι μικρότερη με αποτέλεσμα οι εισπράξεις και ο τζίρος να είναι πολύ μικρότερος. Αυτός ο φαύλος κύκλος θα επιφέρει απολύσεις και οι επιχειρήσεις δεν θα δίνουν τα αντίστοιχα χρήματα στην εργασία σε συνάρτηση με το κράτος που τα δίνει στους πολίτες μέσω των ταμείων ανεργίας, κάτι που σαφώς σημαίνει ότι με τα επιδόματα αυτού του τύπου δεν μπορεί να στηριχθεί η αγορά.

Τραγική χαρακτηρίζει την κατάσταση ο κ. Τσιακίρογλου όταν η Κοινωνική εργασία πληρώνεται με 600 ευρώ για πέντε μήνες.

Η μόνη λύση είναι όπως τονίζει η επανεκκίνηση της οικονομίας στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, διαφορετικά η ύφεση και η ανέχεια θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνία.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button