Ο ΒΑΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Την πόλη της Ξάνθης, θα επισκεφθεί την Τρίτη 21/06/2011, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Πανελλήνιου  Άρματος Πολιτών, κ. Γιάννης Βαθειάς. Ο κύκλος των επαφών του θα ξεκινήσει στις 09.30, όπου θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μ. Στυλιανίδη και εν συνεχεία στις 10.30, θα επισκεφθεί τον Αντιπεριφερειάρχη  Ξανθης κ Φ. Καραλίδη. Στις 12.30, θα μεταβεί στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, όπου θα συνομιλήσει με τον Πρόεδρο κ Ά. Μπεμπεκίδη, ενώ στις 13:15 θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Ο κ.

Την πόλη της Ξάνθης, θα επισκεφθεί την Τρίτη 21/06/2011, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Πανελλήνιου  Άρματος Πολιτών, κ. Γιάννης Βαθειάς. Ο κύκλος των επαφών του θα ξεκινήσει στις 09.30, όπου θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μ. Στυλιανίδη και εν συνεχεία στις 10.30, θα επισκεφθεί τον Αντιπεριφερειάρχη  Ξανθης κ Φ. Καραλίδη. Στις 12.30, θα μεταβεί στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, όπου θα συνομιλήσει με τον Πρόεδρο κ Ά. Μπεμπεκίδη, ενώ στις 13:15 θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Ο κ.

Την πόλη της Ξάνθης, θα επισκεφθεί την Τρίτη 21/06/2011, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Πανελλήνιου  Άρματος Πολιτών, κ. Γιάννης Βαθειάς. Ο κύκλος των επαφών του θα ξεκινήσει στις 09.30, όπου θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μ. Στυλιανίδη και εν συνεχεία στις 10.30, θα επισκεφθεί τον Αντιπεριφερειάρχη  Ξανθης κ Φ. Καραλίδη. Στις 12.30, θα μεταβεί στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, όπου θα συνομιλήσει με τον Πρόεδρο κ Ά. Μπεμπεκίδη, ενώ στις 13:15 θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Ο κ. Βαθειάς, θα καταλήξει στα Αβδηρα, στις 14:15 όπου θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο κ.Β.Τσολακίδη.

 

Προς τον

Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

 και Πρωθυπουργό της Ελλάδος

κ. Γιώργο Παπανδρέου

Ιπποκράτους 22, Αθήνα

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΒΑΘΕΙΑΣ 

πρώην ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΠΑΣΟΚΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

 

 

 

          Αθήνα,12 Απριλίου2011

 

 

                                                     

ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

 

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

 

Σας αποστέλλω αυτή την ανοιχτή επιστολή, σε πληθυντικό ευγενείας, με απόλυτη ειλικρίνεια και με σεβασμό σε σας και στις ιδιότητές σας.

Στις Εθνικές Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, ο Ελληνικός Λαός, αποδοκίμασε την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας ( και ορθώς έως σήμερα συνεχίζει να την καταψηφίζει) και υπερψήφισε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που εσείς προσωπικά αναλύσατε και βάσει αυτού εκλεγήκατε με ποσοστό 44%.

Ουδεμία ομιλία σας όμως ή κείμενο του ΠΑΣΟΚ περιελάμβανε, προσφυγή σε οποιοδήποτε μηχανισμό στήριξης της Οικονομίας, πολύ περισσότερο στο Δ.Ν.Τ. , εγκαθίδρυση Τρόικας, υπογραφή Μνημονίου με τους πλέον επαχθείς, προσβλητικούς και απαξιωτικούς όρους που συνιστούν απώλεια Εθνικής κυριαρχίας και “τυπική” λειτουργία των θεσμών, όπως του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Πουθενά στο πρόγραμμά μας με τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις έναντι του Ελληνικού Λαού, και ο οποίος μας ψήφισε με βάση αυτό, δεν συμπεριλαμβανόταν: εκτεταμένες οριζόντιες μειώσεις μισθών των Εργαζομένων και των Συνταξιούχων, Μείωση του αγροτικού εισοδήματος, απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, Απολύσεις, Ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη, άδικοι έμμεσοι φόροι και όλα εκείνα που οδηγούν στο φαύλο κύκλο της ύφεσης στην Οικονομία, την συρρίκνωση της μεσαίας τάξης, την μεγέθυνση του χάσματος μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών (νεόπτωχοι), στον κοινωνικό αυτοματισμό και την ενοχοποίηση όλων των εργατικών κλάδων, στις κοινωνικές συγκρούσεις και τέλος στην κατάρρευση και πλήρη αναξιοπιστία του πολιτικού Συστήματος.

Είναι ό,τι πιο επικίνδυνο για την λειτουργία θεσμών του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος για τα οποία και ο ίδιος προσωπικά έχετε τόσο αγωνιστεί.

Η πλήρης αναξιοπιστία της πολιτικής και των πολιτικών εξαιτίας της  συγκάλυψης και της ατιμωρησίας των πολιτικών ενόχων για μια σειρά διαβόητα σκάνδαλα που συγκλόνισαν και συγκλονίζουν το Πανελλήνιο, συμπαρασύρει τους θεσμούς της Δημοκρατίας.

Στις Δημοκρατικές κοινωνίες όμως πάντα, κύριε Πρόεδρε, οι Λαοί αποφασίζουν για το μέλλον τους.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Ελληνικός Λαός έχει το αναφαίρετο Δημοκρατικό δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον του. Άν δέχεται την εκποίηση – πώληση Δημόσιας Περιουσίας 50 Δισεκατομμυρίων ευρώ. Άν δέχεται τα συνεχή δυσμενή νέα μέτρα, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2012-2015 που μας επιβάλλεται, υπονομεύοντας το μέλλον των νεώτερων γενιών, με δεσμεύσεις που ξεπερνούν κατά πολύ την Κοινοβουλευτική σας θητεία.

Αν αποδέχεται τη συνεχή κατάπτωση των αξιών.

Αν αντέχει και άλλο την υποβάθμιση της ζωής του.

Ήδη πλέον κατέστη γνωστό ότι η κυβέρνησή σας εφαρμόζει ένα αδιέξοδο οικονομικό πρόγραμμα (που δεν ταιριάζει και στη φιλοσοφία του ελληνικού λαού) «καθ’ υπόδειξιν» των Τοκογλύφων-Δανειστών που φυσικά, ούτε κατ’ ελάχιστον δεν έχει εγκρίνει ο Ελληνικός Λαός και  ιδιαίτερα όσοι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις  Εθνικές Εκλογές,  δημιουργώντας την Κυβερνητική πλειοψηφία.

 

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

 

Είχα «τολμήσει» να αποστείλω σε σας και στο Κίνημα ορισμένες επιστολές τα τελευταία χρόνια, με «λιτό» πιθανά οικονομικό ενδιαφέρον.

Σας επισυνάπτω και τώρα αναδημοσιευμένο κείμενο σε Οικονομικό Ελληνικό Περιοδικό από τον Economist, με απόψεις και Ευρωσκεπτικιστών, τον Νοέμβριο του 2008. Το κείμενο αυτό είναι και σήμερα «Διπλής Ανάγνωσης».

Η πρώτη ανάγνωση αποδεικνύει, ότι οι κ.κ. Καραμανλής και Σαμαράς. Πρωθυπουργός και κορυφαίος υπουργός αντίστοιχα της τότε Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας,επιχειρηματολογούσαν με σαφή, ψευδή, στοχευμένη διάθεση να συγκαλύψουν την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησής τους και στο οικονομικό επίπεδο.

Η δεύτερη ανάγνωση αποδεικνύει, ότι εσείς γνωρίζατε μεν, αγνοήσατε ή υποτιμήσατε δε, όλα τα οικονομικά δεδομένα μιας μεγάλης περιόδου. Συνέπεια όλων αυτών ήταν να αναληφθούν δεσμεύσεις από εσάς προσωπικά και μέσω του κυβερνητικού σας προγράμματος απέναντι στον Ελληνικό Λαό, η ακύρωση των οποίων δεσμεύσεων έχει οδηγήσει, δυστυχώς, στην ανυποληψία του ΠΑΣΟΚ και του προοδευτικού χώρου  γενικότερα.

 

Εξαιτίας όλων, Κύριε Πρόεδρε, οι γενιές και γενιές αγωνιστών της Δημοκρατίας, που συνυπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ αλλά και ευρύτερα, έχουν να δώσουν μία και μοναδική απάντηση: όχι στην υποτέλεια, όχι άλλη εξαθλίωση, αλλά διαμόρφωση νέων ιδανικών και αγώνων με απόλυτη ανιδιοτέλεια.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι φίλοι, μέλη, στελέχη του Κινήματος, παραμένουν στις αρχές τους, εγκαταλείπουν όμως μαζικά τη στήριξη της Κυβέρνησής σας, που την αισθάνονται πλέον ως ξένη απέναντί τους και δημιουργούν με νέες αντιλήψεις ένα αγωνιστικό και δημιουργικό δικό τους μέλλον.

 

Μαζί με τον Γιάννη Δημαρά επικεφαλής και τον Βασίλη Οικονόμου  (που δικαιώνονται περίτρανα, καταψηφίζοντας το Μνημόνιο και τους επαχθείς όρους του) και τους χιλιάδες ανώνυμους… τώρα για το σημερινό πολιτικό Σύστημα, αλλά επώνυμους στους αγώνες για την Δημοκρατία, δημιουργήσαμε το νέο Κόμμα, στην ευρύτερη Δημοκρατική Παράταξη, για όλους τους Έλληνες με την επωνυμία:

«Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών».

 

Επιθυμούμε όλοι μαζί να αναδείξουμε και να φέρουμε στο προσκήνιο της Πολιτικής.

Τις Νέες Κοινωνικές Δυνάμεις και την Νεότερη Γενιά της Ελλάδας, προκειμένου να ανατρέψουν το υπάρχον σαθρό Πολιτικό Σύστημα.

Στους αγωνιστές της Ελλάδας και την νέα γενιά δεν ταιριάζει η κατάθλιψη.

Σε εμάς ταιριάζει η αισιοδοξία, ο αγώνας και  η ελπίδα για το μέλλον.

Ένα ελπιδοφόρο μέλλον για όλους τους Έλληνες και τις οικογένειές τους.

 

Καλή αντάμωση στις επερχόμενες εθνικές εκλογές από διαφορετικό πολιτικό μετερίζι.

 

 

      Σας Αποχαιρετώ Πολιτικά

       Με σεβασμό

 

 

      Γιάννης Βαθειάς

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button