“Η Ξάνθη έχει τον πρώτο λόγο”

Τον άτυπο τίτλο της σχολής τερματοφυλάκων κατέχει δικαίως τα τελευταία χρόνια η Ξάνθη, μια και οι παίκτες που ήρθαν στην πόλη μας και υπερασπίστηκαν την εστία της, κατάφεραν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον μεγαλύτερων ομάδων. Πιζανόφσκι, Μπούτσεκ και Μάλαρτζ, είναι τερματοφύλακες, οι οποίοι όχι μόνο δικαίωσαν τους ανθρώπους της Ξάνθης για την επιλογή τους, αλλά έκαναν τον σύλλογο πλουσιότερο με τις μεταγραφές τους.

  Τον άτυπο τίτλο της σχολής τερματοφυλάκων κατέχει δικαίως τα τελευταία χρόνια η Ξάνθη, μια και οι παίκτες που ήρθαν στην πόλη μας και υπερασπίστηκαν την εστία της, κατάφεραν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον μεγαλύτερων ομάδων. Πιζανόφσκι, Μπούτσεκ και Μάλαρτζ, είναι τερματοφύλακες, οι οποίοι όχι μόνο δικαίωσαν τους ανθρώπους της Ξάνθης για την επιλογή τους, αλλά έκαναν τον σύλλογο πλουσιότερο με τις μεταγραφές τους.



Την παράδοση αναμένεται να συνεχίσει ο Μίκαελ Γκσπούρνινγκ, καθώς κάνει άλλη μια εξαιρετική χρονιά με τη φανέλα της Skoda. Ο 27χρονος Αυστριακός τερματοφύλακας μίλησε στην “Εξέδρα” για τη φετινή χρονιά, αναφέρεται στον άδικο χαμό του Ολουμπάγιο Αντεφέμι και προσπαθεί να μετρήσει τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε τα τελευταία πέντε χρόνια στα Πηγάδια…


 



– Μίκαελ, μια αντικειμενικά δύσκολη χρονιά για την Ξάνθη, έλαβε τέλος. Ποιον τίτλο θα έδινες;


“Οπως είπες, ήταν δύσκολη χρονιά, αλλά ευτυχώς στο τέλος όλα πήγαν καλά. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα δεν κινδύνευσε να χάσει την κατηγορία. ‘Τέλος καλό, όλα καλά’, είναι ο τίτλος που θα έδινα, με μεγάλη ανακούφιση”.


– Κάνοντας μια αναδρομή, τι λάθη πιστεύεις ότι έγιναν και είχατε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή σας;


“Το ποδόσφαιρο πάντα έχει σκαμπανεβάσματα. Οχι μόνο η Ξάνθη, αλλά όλες οι ομάδες. Δεν νομίζω να είχαμε τη δυνατότητα κάποια στιγμή να παίξουμε καλά και να μην το κάναμε. Παίζαμε πάντα συγκεντρωμένα, αλλά η τύχη δεν ήταν πάντα με το μέρος μας. Αυτό ήταν κάτι που σε ορισμένα παιχνίδια το πληρώσαμε. Οι ήττες είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αλλωστε, το καλό και το κακό είναι πολύ κοντά. Κάναμε δύο νίκες και όλοι έλεγαν τι καλή ομάδα που ήμασταν και στην πρώτη ήττα μας κατηγόρησαν για κοιλιά. Δυστυχώς οι ισορροπίες είναι λεπτές”.


– Για ακόμα μια χρονιά σημειώθηκε “παρέλαση” προπονητών στην Ξάνθη…


“Θα ακουστεί λίγο… αναίσθητο, αλλά δεν θεωρώ ότι είχαμε πρόβλημα. Βλέπεις, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Οταν δεν πάει κάτι καλά, αλλάζεις τον προπονητή. Ο,τι έγινε δεν έγινε για το κακό κανενός, αλλά για να καλυτερεύσει η εικόνα της ομάδας. Δυστυχώς, δεν ήταν στο χέρι μας, αφού δεν αποφασίζαμε εμείς. Εμείς απλά πρέπει να δουλεύουμε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες”.


– Βρίσκεσαι πέντε χρόνια στην Ξάνθη. Με πόσους προπονητές έχεις συνεργαστεί; Πρέπει να έχεις μεγάλη ποικιλία…


“Ειλικρινά έχω χάσει τον αριθμό. Πλέον δεν τους μετράω!”.


– Εχεις ξεχωρίσει κάποιον από όλους αυτούς που πέρασαν από την Ξάνθη;


“Είμαι άνθρωπος που θέλω από τον κάθε προπονητή να μάθω όσο γίνεται περισσότερα. Από τη φύση μου μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και να γνωρίζω νέες προσωπικότητες. Πάντα έχεις να κερδίσεις κάτι καινούργιο. Με όλους είχα εξαιρετική συνεργασία. Το παν είναι να διαβάζεις τους ανθρώπους και να έρχεσαι σε επαφή μαζί τους. Αυτό έκανα και εγώ με όλους τους προπονητές μου. Αν θες να σου ξεχωρίσω κάποιον, για καθαρά λόγους επικοινωνίας, θα σου πω τον Βόλφγκανγκ Βολφ, με τον οποίον μιλούσαμε την ίδια γλώσσα και ήταν λογικό να έρθουμε πιο κοντά”.


– Επειτα από μια πενταετία στα Πηγάδια, τι σκοπεύεις να κάνεις φέτος; Αν δεν κάνω λάθος το συμβόλαιό σου λήγει τον Δεκέμβριο…


“Για μένα το πιο σημαντικό είναι τα πέντε υπέροχα χρόνια που πέρασα στην Ξάνθη. Δεν θέλω με τίποτα να καταστραφούν. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με όλα όσα έχω ζήσει εδώ και με τον τρόπο που μου έχουν φερθεί. Για τν λόγο αυτόν, προτεραιότητά μου είναι η Ξάνθη και η συζήτηση που θα έχω με τον κύριο Πανόπουλο. Νομίζω ότι είναι το πιο δίκαιο. Πρώτα θα μιλήσω με την ομάδα μου και μετά με οποιοδήποτε άλλον”.


– Εσύ νιώθεις έτοιμος για κάτι μεγαλύτερο στην καριέρα σου;


“Αν δεν νιώθεις έτοιμος, τότε δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο. Είμαι ανοιχτός σε κάθε νέα πρόταση, αρκεί να ξέρω ότι αυτή θα είναι η καλύτερη για μένα και για τη ζωή μου. Είμαι έτοιμος και σε κάθε παιχνίδι δείχνω τι μπορώ να κάνω. Θέλω να κάνω νέα πράγματα και δεν φοβάμαι τον ανταγωνισμό που θα βρω μπροστά μου, είτε στην Ξάνθη είτε σε μια μεγαλύτερη ομάδα”.


– Είναι αλήθεια ότι πέρυσι, όταν δεν κλήθηκες, ζήτησες να μη σε καλέσουν ξανά;


“Θα σου εξηγήσω τι έγινε. Πέρυσι με είχαν καλέσει ξανά για το φιλικό κόντρα στην Ελλάδα. Ωστόσο, είδα ότι ο Μάχο δύσκολα θα έφευγε από τη θέση του βασικού. Ετσι λοιπόν μίλησα με τον προπονητή μου και του είπα ότι δεν θέλω να έρχομαι και να μην παίζω χάνοντας προπονήσεις με την Ξάνθη. Ο ίδιος μου είπε να καθίσω και να περιμένω, αλλά δεν ήθελα να χάσω χρόνο. Ηθελα να συγκεντρωθώ απόλυτα στην Ξάνθη και θεώρησα ότι θα ήταν το καλύτερο για μένα. Νιώθω ότι πήρα τη σωστή απόφαση”.


– Τέλος, θέλω να μου κάνεις ένα σχόλιο σχετικά με την υπόθεση των κασετών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με στημένα παιχνίδια… 


“Είναι σίγουρα πολύ δύσκολο και με έχει προβληματίσει αρκετά όλο αυτό το σίριαλ. Οχι μόνο εμένα, αλλά και όλα τα παιδιά στην ομάδα. Νιώθω πολύ άβολα όταν ακούω να γίνονται τέτοια πράγματα. Κάποιες στιγμές τρελαίνομαι με το θράσος κάποιων. Πώς μπορεί κανείς να κάνει κάτι τέτοιο; Εις γνώση του δηλαδή να κάνει κακό και λάθη εις βάρος μιας ομάδας; Φαντάσου πώς νιώθουν και οι παίκτες με όλα αυτά που ακούγονται. Σκέψου να ετοιμάζεσαι να παίξεις και από πριν κάποιοι να λένε ότι θα χάσεις. Αντε να τους πείσεις εσύ μετά ότι το λάθος που έκανες ήταν ανθρώπινο και έγινε άθελά σου. Φοβάσαι πλέον να κάνεις το παραμικρό λάθος, μην τυχόν και σε κατηγορήσουν για στήσιμο του αγώνα! Είναι απλά τραγικό”.


 


“Η πιο τραγική στιγμή”


Από τη συζήτηση με τον Αυστριακό τερματοφύλακα, δεν θα μπορούσε να λείψει και η αναφορά στον τραγικό χαμό του συμπαίκτη του, Ολουμπάγιο Αντεφέμι.


“Ηταν η πιο τραγική στιγμή στην καριέρα μου. Ολα τα παιδιά συγκλονιστήκαμε με τον χαμό του Ολουμπάγιο. Καθόμαστε και ασχολούμαστε με ασήμαντα πράγματα, όπως τα συμβόλαιά μας και οι μεταγραφές, χάνοντας την πραγματική αξία. Ολοι στην ομάδα είμαστε συγκλονισμένοι. Θεωρώ ότι περάσαμε την πιο δύσκολη εβδομάδα και η λύπη μας είναι τεράστια”, δήλωσε ο 29χρονος γκολκίπερ. Και συμπλήρωσε: “Η σκέψη μας θα είναι πάντα μαζί του και μαζί με την οικογένειά του. Χρειάζονται κουράγιο και δύναμη”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button