Το τρίτο μάτι

Σαφώς και κανένας δεν θα υποδείξει ή θα παρέμβει στο έργο του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, όμως η εικόνα που παρουσίασε στην τελευταία συνεδρίαση κάθε άλλο παρά δικαιολόγησε την παρουσία του στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Η όλη εικόνα που κατεγράφη το βράδυ της Τρίτης δεν τιμά το Σώμα. Α. Δεν τηρήθηκαν οι χρόνοι στα εκτός ημερησίας θέματα. Προβλέπεται μία ώρα συζήτηση και αυτή κράτησε 2,5 ώρες.

Σαφώς και κανένας δεν θα υποδείξει ή θα παρέμβει στο έργο του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, όμως η εικόνα που παρουσίασε στην τελευταία συνεδρίαση κάθε άλλο παρά δικαιολόγησε την παρουσία του στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Η όλη εικόνα που κατεγράφη το βράδυ της Τρίτης δεν τιμά το Σώμα.


Α. Δεν τηρήθηκαν οι χρόνοι στα εκτός ημερησίας θέματα. Προβλέπεται μία ώρα συζήτηση και αυτή κράτησε 2,5 ώρες.


Β. Υπήρχαν πάρα πολλά τακτικά θέματα προς συζήτηση (105) . Ήταν πάρα πολλά για μία συνεδρίαση. Με αυτόν τον αριθμό των προς συζήτηση θεμάτων επέρχεται κόπωση στο Σώμα, κάτι που αν η Διοίκηση θελήσει να το εκμεταλλευτεί, θα το πράξει.


Μπορεί να περάσει ομόφωνη απόφαση στο “ντούκου”, όπως το 5ο θέμα που αφορούσε καθιέρωση εξαιρέσεων από την εφαρμογή της πενθήμερης εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων και που δεν ξεκαθαρίστηκε τι ακριβώς θα γίνει και πώς θα γίνει, όπως τι εννοούσε η εισήγηση για εικοσιτετράωρη εργασία π.χ. της υπηρεσίας πρασίνου. Απ όσο ξέρουμε το καλοκαίρι όντως τα ποτίσματα του πρασίνου στην πόλη πρέπει να γίνονται τις βραδινές ώρες. Πώς όμως; Μην ξεχνάμε ότι πολλοί από τους εργαζομένους είναι ΑΜΕΑ και είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουν ή μήπως θα ανοίγουν τις βάνες και θα αφήνουν όλη την νύχτα το νερό να τρέχει και το λογαριασμό στο τέλος θα τον πληρώνουν οι Ξανθιώτες;


Επίσης δεν ήρθε πρόταση αξιοποίησης των νερών από το βιολογικό καθαρισμό για πότισμα προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι. Το προεδρείο της ΔΕΥΑΞ κάποια στιγμή πρέπει να δει και αυτό το θέμα.


Γ. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος δεν επέβαλε τάξη και δεν μοίρασε σωστά το χρόνο τοποθέτησης των συμβούλων. Επίσης συμπεριφέρθηκε μεροληπτικά απέναντι στους συμβούλους της αντιπολίτευσης Βορίδη και Πατσίδου οι οποίοι ζήτησαν το λόγο και αγνοήθηκαν από τον πρόεδρο.


Η κ. Πατσίδου παρ ότι έχει ζητήσει επανειλημμένα τον λόγο, ο κ. Δημαρχόπουλος δεν της έκανε την χάρη και η απορία όλων των συναδέλφων είναι καταγεγραμμένη στα πρόσωπα τους. Γιατί Μπάμπη το έκανες αυτό;



Δ. Μπορεί ο Γραμματέας της έδρας Ν. Ανταμπούφης να είναι επικεφαλής παράταξης, όμως αυτό δεν του επιτρέπει να φωνάζει περισσότερο από το δήμαρχο. Η εικόνα που έδωσαν οι δύο άνδρες πάνω στην έδρα, φωνάζοντας ο ένας περισσότερο από τον άλλο, σαφώς και δεν τιμά κανέναν από τους δύο.


Σίγουρα ήταν μία πολύ κακή ημέρα (νύχτα) και τα νεύρα όλων ήταν τεντωμένα, λόγω των πολλαπλών υποχρεώσεων που απορρέουν από τον Καλλικράτη, όμως η δουλειά του προεδρείου είναι να συντονίζει τη συζήτηση ήρεμα απλά και κατανοητά.


αγαπημένοι κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου οι δύο αρχηγοί.


Είπαμε συναίνεση αλλά τόση ποια; Παραλίγο να κολλήσουμε από τα σιρόπια κύριε Πούλιο και κύριε Στυλιανίδη.


Τα “βρήκατε” στο συνήγορο του δημότη;


 


ΠΕΠΗ ΣΤΑΝΤΖΙΟΥ


Σαφέστατα και είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να πλαισιώσει το θεσμό του συνηγόρου του δημότη. Είναι γνώστης των αυτοδιοικητικών, δεν είναι κομματικοποιημένο πρόσωπο, η πορεία της στα πολιτικά πράγματα ήταν ακέραιη και ήταν υπόδειγμα προσφοράς τα 8 χρόνια ως νομαρχιακή σύμβουλος.


Γιατί ο δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης δεν αξιοποίησε αυτό το πολιτικό στέλεχος του τόπου και δεν την κάλεσε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του, αδικώντας έτσι ένα σοβαρό, στέλεχος της “αυτοδιοικητικής” παράταξης είναι άγνωστο.


Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει κάνει αίτηση για συνήγορος του δημότη, όμως οι δύο αρχηγοί των παρατάξεων Χ. Πούλιος και Μ. Στυλιανίδης θα έπρεπε να δουν και να αξιολογήσουν πιο προσεκτικά τον ανθρωπο που θα πλαισιώσει αυτόν τον θεσμό.


Πληροφορίες μας λένε, ότι αν ο Μ. Στυλιανίδης υποστηρίξει την κ. Στάντζιου, μεμονωμένοι σύμβουλοι της μείζονος αλλά και της ελάσσονος αντιπολίτευσης θα στήριζαν αυτή την υποψηφιότητα.


Ο Χ. Πούλιος τοποθετήθηκε με τη γραπτή δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα, όμως ο Μ. Στυλιανίδης κρατά τα χαρτιά του κλειστά και δεν θέλει να διακινδυνέψει μία απόρριψη σε τυχόν πρόταση του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το θέμα δεν απασχόλησε τον ίδιο και την παράταξη του.


Όμως στο συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο υπηρέτησε επί σειρά ετών την Ξάνθη, μάλλον θα πρέπει να γίνει κρούση από πάνω προς τα κάτω, δηλαδή από τους επικεφαλής προς τους υποψηφίους.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button