ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ: ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Βγήκαν πολλά συμπεράσματα από την συνέντευξη που οργάνωσαν οι “Πολίτες για την Αλλαγή” το μεσημέρι της Δευτέρας. Ο Χ. Πούλιος μένει, δεν φεύγει από το τιμόνι της Παράταξης. Ο Θανάσης Ξυνίδης παραμένει ο ισχυρός της παράταξης. Η παράταξη του Μ. Στυλιανίδη που είναι τόσα χρόνια στην εξουσία και έχει τόσο μεγάλη εμπειρία, θα υποχρεωθεί να λειτουργήσει στα πλαίσια του Καλλικράτη ο οποίος δεν συγχωρεί λάθη.

Βγήκαν πολλά συμπεράσματα από την συνέντευξη που οργάνωσαν οι “Πολίτες για την Αλλαγή” το μεσημέρι της Δευτέρας.


Ο Χ. Πούλιος μένει, δεν φεύγει από το τιμόνι της Παράταξης.


Ο Θανάσης Ξυνίδης παραμένει ο ισχυρός της παράταξης.


Η παράταξη του Μ. Στυλιανίδη που είναι τόσα χρόνια στην εξουσία και έχει τόσο μεγάλη εμπειρία, θα υποχρεωθεί να λειτουργήσει στα πλαίσια του Καλλικράτη ο οποίος δεν συγχωρεί λάθη.


Με δεδομένο μάλιστα ότι σύμφωνα με τον Καλλικράτη θα πρέπει το αργότερο σε 6 μήνες να μπει ο τρόπος διοίκησης του δήμου Ξάνθης στα “ίσα” του, καταλαβαίνει κανείς ότι δεν συγχωρούνται λάθη και παραλείψεις. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι η αντιπολίτευση όχι μόνο θα αναδείξει τις όποιες παρατυπίες αλλά θα στείλει αρκετά πράγματα στην εισαγγελική αρχή. Αυτό δείχνει και η απόφαση του Θανάση Ξυνίδη να επιλέξει τη συμμετοχή του στο ΔΣ της ΔΕΥΑΞ. Τουλάχιστον αυτό έδειξε η στάση του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, άρα θα πρέπει να προσέχουν οι διοικούντες γιατί και πολιτική πείρα διαθέτει αλλά κυρίως γνώση. Ζητούμενο ωστόσο παραμένει αν θέλει και έχει τον χρόνο να ασχοληθεί.


ΗΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΟΥΔΗΣ


Η οξύτητα του πνεύματος, η ευστροφία και η γνώση των προβλημάτων της πόλης και η διάθεση προσφοράς από πλευράς του, χάνεται στα πολλά λόγια.


Δ. ΒΟΡΙΔΗΣ


Η μαχητικότητά του και η δυναμική θα μπορούσε να βγάλει από δύσκολες καταστάσεις τον Χ. Πούλιο αλλά και να τον “βάλει” σε περιπέτειες. Είναι ο άνθρωπος που δεν σκύβει το κεφάλι και στα δύσκολα θα μπορούσε να πάρει πράγματα στην πλάτη του. Ο δημοτικός σύμβουλος συμπληρώνει το “τιμ” της παράταξης με χρώματα αισιοδοξίας και με τη λογική αν δεν αλλάξουν τα πράγματα “θα τα αλλάξουμε εμείς”. Η διοίκηση του δήμου θα έχει απέναντί της έναν δύσκολο αντίπαλο και προ πάντων δύσπλαστο.


ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ


Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης που ως άμεση προτεραιότητα έβαλε τα προβλήματα της Σταυρούπολης. Καταγράφεται η ανησυχία του για τον τόπο του και η βεβαιότητα ότι η δημοτική αρχή ίσως άθελά της, ίσως λόγω νοοτροπίας  να μην δώσει αυτά που δικαιούται. Ήρεμα καταγράφει την κατάσταση ως έχει και αποτυπώθηκε η διάθεσή του να υποστηρίξει τα συμφέροντα των συντοπιτών του. Είναι δεδομένη η στήριξη του Χ. Πούλιου σε αυτή του την προσπάθεια.


ΜΠΕΤΥ ΠΑΤΣΙΔΟΥ


Υπεύθυνη κατά δήλωση αρχηγού της παράταξης για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Ήδη έχουμε μπροστά μας τις ΘΛΕ και είναι σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις των κολυμβητικών συλλόγων του κολυμβητηρίου. Πεδίο δόξης λαμπρό για τη δημοτικό σύμβουλο και νομικό της παράταξης.


ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ


Γνώστης της σκληρής πραγματικότητας και ακόμη πιο σκληρής καθημερινότητας που ταλανίζει τους Ξανθιώτες. Ανασυντάσεται προκειμένου οι προτάσεις στον κοινωνικό τομέα που θα κληθεί η παράταξη να βάλει στο δημοτικό συμβούλιο να έχουν το δικό του χρώμα. Επειδή είναι νέος δημοτικός σύμβουλος η στήριξη του Χ. Πούλιου θεωρείται δεδομένη.



ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ


Αφού η Κυβέρνηση ελλείψει ελεγκτικών μηχανισμών δεν κατάφερε να εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο, σκέφτηκε να κονομήσει κανένα φράγκο από το “τσιγαρόσημο”. Και αφού ο κ. Λοβέρδος δεν είδε προθυμία από τους συναρμόδιους συντρόφους Υπουργούς αλλά και από την πλευρά των καταστηματαρχών να φορτωθούν ακόμη έναν φόρο στην πλάτη τους, επιστράτευσε τον Πρωθυπουργό της χώρας για να μας θυμίσει ότι ο νόμος υπάρχει και δεν αλλάζει.


Πάντως έχει πείσμα αυτή η Κυβέρνηση. Ενώ ξέρει ότι αυτόν το νόμο δεν τον θέλουν οι Έλληνες, βάλθηκε να τον εφαρμόσει.


Μήπως, όπως τα μικρά παιδιά που κάνουν πείσματα, να λέγαμε ναι σε όλα και η Κυβέρνηση επειδή δεν υπάρχει αντίδραση να μην ψήφιζε κανέναν νόμο κόντρα στους Έλληνες;



Ν. ΦΩΤΙΑΔΗΣ


Επικοινωνήσαμε με τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αστυνομίας Νίκο Φωτιάδη για το θέμα του παζαριού όπου σύμφωνα με καταγγελία των μικροπωλητών παραγωγών στο παζάρι πολύ ξενοτοπίτες έρχονται και στήνουν πάγκο με αποτέλεσμα να μειώνεται το μεροκάματο. Πολύ περισσότερο που οι Ξανθιώτες όλο και μειώνουν τη δαπάνη συντήρησης των οικογενειών τους.


Ήδη αυτή τη στιγμή με την βοήθεια της νεαρής βοηθού για θέματα εμπορίου που της διατέθηκε από την Αντιπεριφέρεια και η οποία εργαζόταν στο τμήμα εμπορίου της παλιάς νομαρχίας, άρχισε το “ξεσκαρτάρισμα” και ο έλεγχος των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των μικροπωλητών.


Όσο δε για τους ξενοτοπίτες και ιδιαίτερα τους Καβαλιώτες, ο κ. Φωτιάδης αναφέρει ότι υπάρχει το σύστημα της αμοιβαιότητας. Δηλαδή η Ξάνθη στέλνει κάποιους παραγωγούς να εργαστούν και να πουλήσουν την πραμάτεια τους στην Καβάλα και αντίστοιχα οι Καβαλιώτες στέλνουν τους δικούς τους.


Όσο για τους πωλητές παραγωγούς που έρχονται από Νάουσα, Βέροια Γιάνενα και αλλού, ανέφερε ότι ήδη έχουν εντοπιστεί και με τη βοήθεια της δημοτικής αστυνομίας θα ελεγχτούν.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button