ΑΤΥΧΗ ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΗ

Δυνατά μπήκε στα πρώτα λεπτά ο Εργοτέλης θέλοντας να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους αλλά δεν τα κατάφερε. Άμεσα η ξανθιώτικη ομάδα ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς να μπορέσει να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία. Μέσα σε δύο λεπτά όμως όλα άλλαξαν.

Δυνατά μπήκε στα πρώτα λεπτά ο Εργοτέλης θέλοντας να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους αλλά δεν τα κατάφερε. Άμεσα η ξανθιώτικη ομάδα ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς να μπορέσει να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία. Μέσα σε δύο λεπτά όμως όλα άλλαξαν.


Αρχικά ο Μαρσελίνιο στη φάση του 30′ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα λάθη της άμυνας του Εργοτέλη αφού το πλασέ του βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ, ενώ σχεδόν αμέσως μετά (32′) ο Ρομάνο κέρδισε την κόντρα – μετά την πάσα του Μπούντιμιρ – και με πλασέ νίκησε τον Λυμπερόπουλο κάνοντας το 0-1. Στη φάση αυτή τραυματίστηκε ο γκολκήπερ της SKODA ΞΑΝΘΗ κι αντικαταστάθηκε.


Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου η πίεση των γηπεδούχων αυξήθηκε αλλά οι Κατόγκο – Μπόατεγκ αρχικά δεν βρήκαν στόχο στα σουτ τους, ενώ ο Μαρσελίνιο νικήθηκε στο σουτ από κοντά από τον Δασκαλάκη.



Περιγραφή αγώνα


Με την έναρξη του β’ μέρους η SKODA ΞΑΝΘΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Μουγκουρέλ Μπούγκα, που είχε περάσει στη θέση του Σουάνη, με τακουνάκι προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την σέντρα του Κατόγκο, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Δασκαλάκη. Στη συνέχεια ο Εργοτέλης με σωστή τακτική κρατούσε μακριά τους παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου ότι κι αν δοκίμαζε ο προπονητής της ξανθιώτικης ομάδας. Κάποιες προσπάθειες στα μισά του β’ μέρους με τον Μπούγκα και τον Φλίσκα δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι προσπαθήσουν να ροκανίσουν τον χρόνο ενώ η SKODA ΞΑΝΘΗ είχε άλλη μία καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Μπούγκα αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε…


Φάσεις – Γκολ


Στο 5′ αδύναμο σουτ του Κατόγκο μπλόκαρε ο Δασκαλάκης.


Στο 23′ σουτ του Μαρσελίνιο άουτ.


Στο 27′ το φάουλ του Φραγκουλάκη ήταν άστοχο.


Στο 30′ ο Μαρσελίνιο βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ του βρήκε το οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε άουτ!


Στο 32′ ο Μπούντιμιρ έδωσε την ασίστ, ο Ρομάνο κέρδισε την κόντρα και με πλασέ νίκησε τον Λυμπερόπουλο κάνοντας το 0-1.


Στο 43′ σουτ του Κατόγκο μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.


Στο 44′ νέο σουτ του Μπόατεγκ πέρασε άουτ.


Στο 45′ όμορφη ενέργεια του Φλίσκα που έδωσε την ασίστ στον Μαρσελίνιο αλλά ο τελευταίος νικήθηκε από τον Δασκαλάκη.


Στο 47′ ο Κατόγκο έκανε την σέντρα, ο Μπούγκα το τακουνάκι αλλά η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι του Δασκαλάκη!


Στο 65′ σέντρα του Μαρσελίνιο κεφαλιά του Μπούγκα μπλόκαρε ο Δασκαλάκης.


Στο 66′ ο Φλίσκας έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.


Στο 75′ σουτ του Κυριακίδη άουτ.


Στο 77′ μετά από σύγχιση στην περιοχή των φιλοξενούμενων το σουτ του Μπούγκα κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.


Στο 85′ σέντρα του Μπέρτου κεφαλιά του Μπούγκα πέρασε άουτ.



Διαιτητές


Διαιτητής: Κωνσταντινέας Πέτρος (ΕΠΣ Μεσσηνίας)


Α’ Βοηθός: Φαντόπουλος Νικόλαος (ΕΠΣ Πειραιά)


Β’ Βοηθός: Δημόπουλος Νικόλαος (ΕΠΣ Μακεδονίας)


4ος Διαιτητής: Παπαδόπουλος Ιωάννης (ΕΠΣ Μακεδονίας)


Κίτρινες:37′ Κατόγκο, 39′ Φραγκουλάκης, 90 Μπεκαμέγκα.



Συνθέσεις:


SKODA ΞΑΝΘΗ:Λυμπερόπουλος (34′ Γκσπούρνινγκ), Μπέρτος, Τζάγκι, Βάλλας, Κωστούλας, Φλίσκας, Μπόατεγκ, Μαρσελίνιο, Κατόγκο, Πόι (72′ Μπεκαμπέγκα), Σουάνης (46′ Μπούγκα).


Εργοτέλης:Δασκαλάκης, Βίσιο, Χίμπλιγκερ, Γιαλούσης, Μπέτο, Φραγκουλάκης (69′ Κυριακίδης), Μπούντιμιρ (90′ Ορφανός), Τζούνιορ, Ρομάνο, Βερπακόφσκις (90′ Χαντί), Σασιασβίλι.


 


 


 


Έκοψε την πίτα της η SKODA ΞΑΝΘΗ


 


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το απόγευμα της Παρασκευής στο Le Chalet η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ.



Σε μία εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν αρκετοί επίσημοι, η επαγγελματική ομάδα, το ΤΕΠ, η εφηβική ομάδα αλλά και το προσωπικό της, η ξανθιώτικη ΠΑΕ τήρησε το έθιμο κι ευχήθηκε “καλή χρονιά”.


Ο Πρόεδρος της ομάδας κ. Άρης Πιαλόγλου στην σύντομη ομιλία του, πέραν από τις καθιερωμένες ευχές για υγεία, αναφέρθηκε στην ιστορία της SKODA ΞΑΝΘΗ στην μεγάλη κατηγορία αλλά και στο γεγονός ότι αυξάνονται οι απαιτήσεις χρόνο με το χρόνο. Επίσης τόνισε πως ενωμένη η SKODA ΞΑΝΘΗ θα ξεπεράσει και το τελευταίο εμπόδιο, που δεν είναι άλλο από την κλήση της από τον εισαγγελέα για τα συνθήματα που ακούστηκαν στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.


Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων που πέρα από το αγωνιστικό, τόνισε και το κοινωνικό πρόσωπο της SKODA ΞΑΝΘΗ και προσωπικά του κ. Πανόπουλου, με την ευαισθησία που δείχνει η ΠΑΕ σε ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας, όπως είναι το Γηροκομείο Ξάνθης και το Ψυχολογικό Κέντρο.


Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Πιαλόγλου έδωσε την επιταγή για το Ψυχολογικό Κέντρο στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος κος. Νίκος Επιτρόπου την αντίστοιχη επιταγή στην υπεύθυνη του Γηροκομείου κα. Στυλιανίδου.


Το φλουρί που αντιστοιχεί σε χρηματικό ποσό, έτυχε ο Τζορτζ Μπόατεγκ.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button