Να επιλυθεί το στεγαστικό πρόβλημα του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης – 20ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης και του 8ου Γυμνασίου Ξάνθης

Επανερχόμαστε στο πρόβλημα της σχολικής στέγης των συστεγαζόμενων σχολείων 15ο Δημοτικό Ξάνθης – 20ο Δημοτικό Ξάνθης – 8ο Γυμνάσιο Ξάνθης, καθώς εξακολουθεί να υφίσταται. Το γνωστοποιήσαμε για πρώτη φορά το 2009 με ερώτηση μας (αρ. πρωτ. 14262/12-2-2009), αλλά δεν πάρθηκε κανένα μέτρο για την οριστική λύση του προβλήματος. Στην δεύτερη σχετική ερώτηση (9009/20-4-10) που έθεσε το κόμμα μας, δεν υπήρξε μέχρι σήμερα καμία απάντηση από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το οποίο είχε χαρακτηριστεί στις απαντήσεις των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών ως το αρμόδιο για την επίλυση του θέματος.

Επανερχόμαστε στο πρόβλημα της σχολικής στέγης των συστεγαζόμενων σχολείων 15ο Δημοτικό Ξάνθης – 20ο Δημοτικό Ξάνθης – 8ο Γυμνάσιο Ξάνθης, καθώς εξακολουθεί να υφίσταται.


Το γνωστοποιήσαμε για πρώτη φορά το 2009 με ερώτηση μας (αρ. πρωτ. 14262/12-2-2009), αλλά δεν πάρθηκε κανένα μέτρο για την οριστική λύση του προβλήματος. Στην δεύτερη σχετική ερώτηση (9009/20-4-10) που έθεσε το κόμμα μας, δεν υπήρξε μέχρι σήμερα καμία απάντηση από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το οποίο είχε χαρακτηριστεί στις απαντήσεις των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών ως το αρμόδιο για την επίλυση του θέματος.


Τα τρία σχολεία συστεγάζονται σε προκατασκευασμένες αίθουσες (προκάτ) και το 8ο Γυμνάσιο λειτουργεί το απόγευμα. Οι κτιριακές αυτές εγκαταστάσεις καθίστανται ανε-παρκείς για τη στέγαση του αριθμού των τμημάτων, καθώς κάθε χρόνο αυξάνονται οι εγγεγραμμένοι μαθητές.


Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την αντιμετώπιση του οξύτατου στεγαστικού προβλήματος και την κατασκευή νέων κτιρίων, χρηματοδοτούμενων αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα, που ουσιαστικά ιδιωτικοποιούν τη σχολική στέγη και επιβαρύνουν το λαϊκό εισόδημα.


ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης και του 8ου Γυμνασίου Ξάνθης και με ποιο χρονοδιάγραμμα;   


Οι βουλευτές


Άγγελος Τζέκης


Γιάννης Ζιώγας


Σοφία ΚαλαντίδουΣχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button