Πορεία των δημοτικών υπαλλήλων της Ξάνθης…

Συγκέντρωση στις 11 το πρωί χθες έξω από το δημαρχείο της πόλης και πορεία, προγραμμάτισαν οι δημοτικοί υπάλληλοι της Ξάνθης, στα πλαίσια της νέα 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης που ξεκίνησε τη Δευτέρα. Οι εργαζόμενοι στο δήμο της Ξάνθης συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για τις αλλαγές που προωθεί στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις νέες περικοπές μισθών. Οι εργαζόμενοι στους δήμους όλης της χώρας διεκδικούν μεταξύ άλλων την άμεση υπογραφή της ΣΣΕ, νέο ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο και αναπλήρωση των απωλειών των εισοδημάτων τους.

Συγκέντρωση  στις 11 το πρωί χθες έξω από το δημαρχείο της πόλης και πορεία, προγραμμάτισαν οι δημοτικοί υπάλληλοι της Ξάνθης, στα πλαίσια της νέα 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης που ξεκίνησε τη Δευτέρα.


Οι εργαζόμενοι στο δήμο της Ξάνθης συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε  η ΠΟΕ ΟΤΑ, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για τις αλλαγές που προωθεί στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις νέες περικοπές μισθών.


Οι εργαζόμενοι στους δήμους όλης της χώρας διεκδικούν μεταξύ άλλων την άμεση υπογραφή της ΣΣΕ, νέο ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο και αναπλήρωση των απωλειών των εισοδημάτων τους.


Η διοίκηση του Συλλόγου  Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης ζητά την κατανόηση των δημοτών για την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη από το σωρό των σκουπιδιών, μια και λόγω της απεργίας δε γίνεται αποκομιδή των απορριμμάτων.


Αξίζει να σημειωθεί ότι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου ξεκίνησαν την απεργία τους από την περασμένη Παρασκευή.


Επίσης ζητούν την κατανόηση και από τις εργαζόμενες μητέρες, καθώς οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Δήμου είναι κλειστοί, λόγω της συμμετοχής του προσωπικού τους στην απεργία.


 



Η Ντόρα έκανε Κίνημα….


Οι φήμες και τα σενάρια μηνών που ήθελαν τη Ντόρα Μπακογιάννη μετά την ήττα της από τον Αντώνη Σαμαρά για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, να ιδρύει δικό της κόμμα, επαληθεύτηκαν την περασμένη Κυριακή.


Η Ντόρα Μπακογιάννη παρουσίασε το νέο πολιτικό φορέα που ίδρυσε, Κίνημα και όχι κόμμα όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.


Πάντως όπως και να έχει, η ίδια αποφάσισε και προχώρησε στην ίδρυσή του, τις αρχές του οποίου παρουσίασε στην Αθήνα και στο χώρο του Μπάτμιτον ενώπιον 5000 υποστηρικτών της.


Έτσι μετά τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, από την περασμένη Κυριακή 21 Νοεμβρίου έχουμε και τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.


Ο νέος πολιτικός φορέας που έχει σύμβολό του ένα δέντρο ελιάς  σε φόντο μπλε και πορτοκαλί, χαρακτηρίστηκε από την αρχηγό του ως ένα ανεξάρτητο συμμετοχικό δημοκρατικό κίνημα.


Τώρα αν η χώρα και οι πολίτες της είχαν ανάγκη από την παρουσία ενός ακόμη κόμματος ο χρόνος θα δείξει.


Τώρα αυτό που προέχει είναι η απόκτηση πυρήνων του σε όλη την επικράτεια και εδώ εστιάζεται πλέον το ενδιαφέρον και σε τοπικό επίπεδο. Για το ποιοι δηλαδή θα συστρατευτούν μαζί με τη Ντόρα Μπακογιάννη.


Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε, όταν τέθηκε θέμα εκλογής νέας ηγεσίας στα ηνία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η πλειοψηφία των αιρετών που πρόσκεινται στη Ν.Δ. είχαν ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας της Μπακογιάννη. Ο μόνος δήμαρχος που ήταν από την αρχή με την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά ήταν ο δήμαρχος Σταυρούπολης Γιώργος Καρασακαλίδης.


Παυλίδης, Στυλιανίδης, Τσακίρη, Ζλάτκος, Κοντός και Τσαλίδης, δηλωμένοι “Μπακογιαννικοί” έστειλαν τις ευχές τους στη Ντόρα για το νέο της ξεκίνημα;


 



Στα θρανία οι δήμαρχοι του Καλλικράτη…. 


Από το περασμένο Σαββατοκύριακο ξεκίνησε η επιμόρφωση των νεοεκλεγέντων αιρετών της αυτοδιοίκησης, δημάρχων και περιφερειαρχών πάνω στις αλλαγές που θα επιφέρει ο Καλλικράτης στους δήμους και αυτά που θα εισάγει με το θεσμό της αιρετής περιφέρειας.


Το πρώτο γκρουπ των αιρετών, από το κέντρο και τη νησιωτική περιοχή μετέβη στη Ρόδο για την εκπαίδευσή του πάνω στα ζητήματα της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης.


Το επόμενο, που θα αποτελείται από δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα παρακολουθήσει το σχετικό σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη στις 4 και 5 Δεκεμβρίου.


Και όπως μας δήλωσε και ο νέος Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, ο οποίος προσκλήθηκε να το παρακολουθήσει θα πρέπει όλοι να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή έτσι ώστε να μπορέσουν να είναι προετοιμασμένοι όταν θα αναλάβουν τα καθήκοντα τους από τις αρχές του νέου έτους.


 



Στην Αθήνα ο Φώτης Καραλίδης….


Για την πρωτεύουσα αναχωρεί ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Φώτης Καραλίδης προκειμένου να παρακολουθήσει σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών σεμινάριο για το νέο θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και των όσων προβλέπονται από τον Καλλικράτη για την οργάνωση και λειτουργία του.


Το σεμινάριο, στο οποίο θα συμμετέχουν φυσικά οι αιρετοί που εκλέχθηκαν για να υπηρετήσουν το νέο θεσμό της αιρετής περιφέρειας, φέρει την ευθύνη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Πάντως από την πλευρά του ο κ. Καραλίδης θεωρεί πως θα πρέπει να υπάρξει συνέχεια στην επιμόρφωση των νεοκελεγέντων, καθώς θα κληθούν να προχωρήσουν στην ανοικοδόμηση εξαρχής του θεσμού της αυτοδιοίκησης, κάτι πραγματικά δύσκολο και στη δεδομένη οικονομική συγκυρία, οπότε απαραίτητη προϋπόθεση για να το πράξουν σωστά είναι να κάνουν βίωμά τους τα όσα ορίζει ο νέος νόμος του Καλλικράτη. “Θα πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι και γνώστες των αλλαγών που ορίζει ο Καλλικράτης, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και τα τυχόν προβλήματα που ενδεχόμενα να παρουσιαστούν κατά τη μετάβαση στο νέο θεσμό της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης”, σημείωσε χαρακτηριστικά.


 


 


Δυναμική η συμμετοχή


στην απεργία…


Καθολική συμμετοχή υπήρξε στη 48ωρη απεργία των εργαζομένων στο Δήμο Ξάνθης. Οι δημοτικοί υπάλληλοι της Ξάνθης το απέδειξαν άλλωστε με την παρουσία τους στην πορεία που πραγματοποίησαν χθες λίγο μετά τις έντεκα το πρωί στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η πορεία είχε και όγκο και παλμό.


Οι εργαζόμενοι στους δήμο της Ξάνθης συμμετείχαν στην απεργία που κήρυξε του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού τους οργάνου της ΠΟΕ ΟΤΑ, προκειμένου να προασπίσουν τα κεκτημένα εργασιακά τους δικαιώματα, να ζητήσουν να σταματήσουν οι περικοπές τους μισθούς τους και οι απολύσεις που ακούγεται ότι θα γίνουν.


 



Ετοιμάζονται οι εργαζόμενοι


 του ιδιωτικού τομέα …


Στην φάση των προετοιμασιών για την 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 15 Δεκεμβρίου βρίσκεται το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.


Η διοίκηση προχωρά στο συντονισμό όλων των απαραίτητων διαδικασιών, έτσι ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζομένων στην προγραμματισμένη αυτή απεργία.


Μάλιστα όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης, έχει στείλει προσκλήσεις συμμετοχής σε όλους τους παραγωγικούς φορείς του νομού και μέχρι στιγμής του απάντησε θετικά ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης, κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου.


Παράλληλα το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των Εργατικών Κέντρων Α.Μ-Θ στην Καβάλα, καθώς οι διοικήσεις τους θέλουν στην απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί να τεθούν τοπικά ζητήματα, να επιτευχθεί η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων και να γίνουν συλλαλητήρια.


Στις 4 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον κ. Μπεμπεκίδη οι πρόεδροι των ΕΚ θα κατέβουν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν σε σύσκεψη στα γραφεία της ΓΣΕΕ υπό την προεδρία του προέδρου της Γιάννη Παναγόπουλου και με θέμα τι άλλο από την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της 15ης Δεκεμβρίου.


 



Ενδιαφέρουσα η σημερινή συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Ξάνθης…


Σίγουρα η σημερινή συνεδρίαση το Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ξάνθης αναμένεται να είναι ενδιαφέρουσα, καθώς το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορά την ημερομηνία των Επιμελητηριακών εκλογών στις 3 και 4 Απριλίου.


Με αφορμή τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος κάποιοι από τους συμβούλους θα αποκαλύψουν τις προθέσεις και θα ξεκινήσει η άτυπη εκδήλωση ενδιαφέροντος των μνηστήρων της θέσης του προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης.


Με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση που θα κρατήσει ο νυν πρόεδρος του φορέα Παναγιώτης Ανδρικόπουλος.


 



Η Δημοκρατική Αριστερά της Ξάνθης….


Μέσα στην επόμενη εβδομάδα τα στελέχη του νεοσύστατου πολιτικού φορέα της Δημοκρατικής Αριστεράς προγραμματίζουν να κάνουν την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.


Μετά την παρουσίαση τους, του πυρήνα των 15 ατόμων που στελεχώνουν την οργάνωση της Ξάνθης, πριν από μερικούς μήνες, έχουν πλέον έτοιμο και το χώρο τους, τον οποίο και θα παρουσιάσουν στα τοπικά ΜΜΕ την ερχόμενη εβδομάδα.


Τα γραφεία τους βρίσκονται επί της 28ης Οκτωβρίου, εκεί που ήταν παλιά τα γραφεία του ΛΑΟΣ.


Να θυμίσουμε επίσης ότι επίκειται και επίσκεψη στην Ξάνθη του προέδρου του κόμματος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Φώτη Κουβέλη, μέσα στον ερχόμενο μήνα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button