ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΠΥΡΟΥ ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ”

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Πολίτες για την Αλλαγή που ζει, εργάζεται και δραστηριοποιείται στην κοινωνία της Ξάνθης. Ήρθε ο καιρός, όπως λέει σε μία κατάθεση ψυχής, να προσφέρει για τον κόσμο της πόλης, ότι κάνει δηλαδή καθημερινά μέσα στον εργασιακό του χώρο. Σαν εργαζόμενος στον ΟΑΕΔ και ως διευθυντής γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα της ανεργίας, και της επιβίωσης πολλών συνδημοτών μας. Ας τον γνωρίσουμε.

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Πολίτες για την Αλλαγή που ζει,  εργάζεται και δραστηριοποιείται στην κοινωνία της Ξάνθης.


Ήρθε ο καιρός, όπως λέει σε μία κατάθεση ψυχής, να προσφέρει για τον κόσμο της πόλης, ότι κάνει δηλαδή καθημερινά μέσα στον εργασιακό του χώρο.


Σαν εργαζόμενος στον ΟΑΕΔ και ως διευθυντής γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα της ανεργίας, και της επιβίωσης πολλών συνδημοτών μας. Ας τον γνωρίσουμε.


·ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ. Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να συμμετάσχετε στον συνδυασμό του Χρήστου Πούλιου.


·Σ. ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ: “Τρία πράγματα ήταν αυτά που με ώθησαν να μπω στην διαδικασία. Επισκεπτόμενος την ιστοσελίδα των “Πολιτών για την Αλλαγή” και διαβάζοντας την προσεκτικά, έβλεπα τον εαυτό μου να συμφωνεί με όλα αυτά που πιστεύει ο Χρήστος Πούλιος και ο συνδυασμός. Με κέντρισαν οι θέσεις της παράταξης σε σχέση με το πρόβλημα της απασχόλησης ,της διαφάνειας στη διαδικασία των προσλήψεων, της μείωσης των ελαστικών δαπανών μέσω των οποίων γίνεται η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, της αλληλεγγύης για τους οικονομικά ασθενέστερους .


Δεύτερο σημείο ήταν ότι, ενώ εγώ έκανα αυστηρή κριτική στις κυβερνήσεις και τα κόμματα, στις δημοτικές παρατάξεις και στους συνδικαλιστές, οι από μέσα πάντα μου έλεγαν μπες στο χορό για να δεις πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα. Θα δώσω λοιπόν το παρόν γιατί τώρα νοιώθω έτοιμος και ώριμος να συμμετάσχω στα κοινά του Δήμου.


Και ο τρίτος λόγος της υποψηφιότητας μου είναι η μεγάλη επιθυμία μου, μέσα από τα πιστεύω και τα θέλω του Χρήστου Πούλιου, να δημιουργήσουμε εκείνες τις πρακτικές που θα βοηθήσουν πυροσβεστικά τον πρώτο καιρό, τους συμπολίτες μας που πλήττονται περισσότερο από την δυσχερή οικονομική κατάσταση.


Ο συνδυασμός θα ενεργοποιήσει ένα κοινωνικό ταμείο του δήμου, γραφείο υποστήριξης των ανέργων και των επιτηδευματιών, κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο”



Με ποιους πόρους θα γίνει το Κοινωνικό Ταμείο του Δήμου


·Σ. ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ:  “Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να βρεθούν με κάθε τρόπο αυτά τα χρήματα. Τώρα πρέπει να δούμε τι είμαστε διατιθέμενοι να μοιραστούμε. Πρώτοι θα προσφέρουν λοιπόν το ένα τρίτο των αντιμισθιών και των αποζημιώσεων τους, όσοι θα καταλάβουν τις αιρετές θέσεις του Δήμου. Πρέπει κατά τη γνώμη μου να εξετάσουμε και την περίπτωση να εξοικονομηθούν χρήματα από τα καρναβάλια και τις γιορτές παλιάς πόλης. Θα πρέπει να δούμε επιτέλους το ζήτημα της ανεργίας στην πόλη μας πολύ σοβαρά και πρέπει να βρεθούν εκείνες οι λύσεις που θα ανακουφίσουν τους άνεργους συνδημότες μας. Φυσικά μέχρι στο βαθμό που αναλογεί στο Δήμο. Πρέπει με κάθε θυσία να αποφύγουμε την κοινωνική έκρηξη στην Ξάνθη. Εγώ πιστεύω πώς το θέμα αυτών των δημοτικών εκλογών είναι η ανεργία, η φτώχεια, η ανέχεια. Υπάρχει μία κοινή αίσθηση σήμερα ότι ο κόσμος έχει ξυπνήσει και θέλει πια, ανεξάρτητα από το τι πιστεύει και ψηφίζει, όταν θα πάει να καταθέσει τα δικαιολογητικά του για πρόσληψη στις Υπηρεσίες του Δήμου να τον κρίνουν αντικειμενικά και αν έχει τις προϋποθέσεις να μπει στην δουλειά. Αλλά σε καμία περίπτωση να μπαίνουν οι ημέτεροι και αυτοί που για κάποιους λόγους έχουν κάποιους γνωστούς. Ο Δημοτικός συνδυασμός μας εγγυάται την διαφάνεια και θα την κάνει πράξη όταν θα διαχειρισθεί την τύχη του Δήμου”



 Πεζοδρόμια. Μπορεί μία μάνα να περπατήσει σπρώχνοντας το καροτσάκι με το παιδί της;


Σ.ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ: “Δυστυχώς όλοι μας ταλαιπωρούμαστε και πολύ περισσότερο όσοι μεταφέρουν τα παιδιά τους με καροτσάκια, τα άτομα με ειδικές ανάγκες κλπ.”



Τι θα κάνετε αν αύριο θα είστε η δημοτική αρχή;


·Σ. ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ: “Μεγάλο το πρόβλημα .Κατ’ αρχήν εμείς οι ίδιοι ταλαιπωρούμε τους εαυτούς μας γιατί εκτός από πεζοί είμαστε και οι οδηγοί, που λόγω της έλλειψης χώρων στάθμευσης, παρκάρουμε τα αμάξια μας όπου βρούμε μέσα στη πόλη.


Μετά, καθήκον του Δήμου είναι η σωστή ενημέρωση του δημότη και η εφαρμογή του Νόμου. Και φυσικά πάνω απ όλα η δημιουργία δημοτικών χώρων στάθμευσης στα όρια του κέντρου, ποδηλατοδρόμων,αλλά πάνω απ όλα ο σεβασμός στους συνανθρώπους μας”



Κυκλοφοριακό.


·Σ.ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ “Ποτέ δεν ταλαιπωρήθηκαν τόσοι πολλοί οδηγοί, πεζοί και καταστηματάρχες σε μια τόση μικρή πόλη τα τελευταία χρόνια. Έργα που χρειάζονται αδικαιολόγητα μεγάλο χρόνο για να τελειώσουν,  ενοποιήσεις πλατειών χωρίς προηγουμένως να σχεδιασθεί από ειδικούς συγκοινωνιολόγους η κυκλοφοριακή κίνηση , είναι οι αιτίες του προβλήματος. Η λύση είναι η σωστή οργάνωση και εκτέλεση αυτών των έργων μέσα από κοινή διαβούλευση με όλους τους φορείς της πόλης”



Είναι καθαρή η πόλη μας;


·Σ. ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ: “Δυστυχώς η πόλη μας δεν είναι καθαρή. Να αποδώσω μερίδιο ευθύνης στη Δημοτική Αρχή που μας διοικεί, όμως η ευθύνη βαρύνει όλους μας Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε να είναι καθαρά τα σπίτια μας και να αδιαφορούμε για τους δρόμους και τις πλατείες μας. Παιδεία χρειάζεται που θα ξεκινήσει από την οικογένεια και τα σχολεία, έτσι ώστε να είναι ευθύνη όλων η καθαριότητα της πόλης μας”



Ανακύκλωση


·Σ. ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ “Είμαστε από τις πόλεις που έχουμε πραγματοποιήσει ελάχιστα πάνω σ ‘ αυτό το θέμα. Άλλες πόλεις έχουν προχωρήσει πάρα πολύ. Πρώτα πρέπει να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος, να ενημερωθεί σωστά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης από φυλλάδια κλπ. Μετά να τοποθετηθούν κάτω από τις πολυκατοικίες ειδικοί κάδοι όπου θα τακτοποιούνται, ανάλογα με το είδος, όλα τα σκουπίδια για να βοηθήσουμε στην ανακύκλωση. Ορισμένοι από μας το κάνουνε. Κάποιοι μαζεύουν τα αλουμίνια, τα μπουκάλια. Επίσης η κομποστοποίηση των οργανικών απορριμμάτων, όπου υπάρχουν κήποι είναι μίας πρώτης τάξης ανακύκλωση. Γενικά όμως πρέπει να ενδιαφερθούμε περισσότερο σαν δημοτική αρχή”



Εκτός του περιμετρικού πρασίνου είσθε ικανοποιημένος από το πράσινο της πόλης μας;


·Σ. ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ: “Οι δημότες μιας πόλης δεν πρέπει να είναι ευχαριστημένοι από το πράσινο που έχουν. Όπου υπάρχει ελεύθερος χώρος, πιστεύω ότι ο Χ. Πούλιος θα επιδιώξει να υπάρχει πράσινο. Να γίνει προσπάθεια να “πρασινίσουν” τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών με ευθύνη των συμπολιτών μας”.


 Θα βραβεύατε ένα μπαλκόνι πράσινο;


Σ. ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ: “Να λοιπόν μία πολύ καλή ιδέα. Μέσα από τις δραστηριότητες της, η Υπηρεσία του Φυτωρίου του Δήμου Ξάνθης, μπορεί να παίξει ένα πολύ μεγάλο ρόλο. Γνωρίζω τους υπαλλήλους που εργάζονται στο φυτώριο. Πιστεύω ότι μπορούν να προσφέρουν πάρα πολλά”



 Ποιά είναι μερικά θέλω σας για το Δήμο


Σ.ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ “ Θέλουμε και θα προσπαθήσουμε να καταστεί πραγματικότητα η πράσινη ανάπτυξη στο Δήμο Ξάνθης και η αξιοποίηση κάθε είδους ενεργειακού πόρου.


Θέλουμε και θα προσπαθήσουμε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια σε κάθε επίπεδο όσον αφορά τη λειτουργία των δημοτικών αρχών.


Θέλουμε και θα προσπαθήσουμε να στηριχθεί ο επιχειρηματικός κόσμος και να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες οικονομικής δραστηριότητας


Θέλουμε και θα προσπαθήσουμε να αναδειχθεί η Ξάνθη σε διεθνή πόλη και σε σύγχρονο οικονομικό και τουριστικό κέντρο.


Θέλουμε και θα προσπαθήσουμε να συσφιχθούν οι οικονομικές, πολιτιστικές και κάθε είδους σχέσεις συνεργασίας της πόλης μας με άλλες ελληνικές, βαλκανικές, ευρωπαϊκές πόλεις”



 Οι πολίτες νοιώθουν απαξίωση για την πολιτική. Με αυτό σκεπτικό γιατί να ψηφίσουν την παράταξή σας και κατ ‘επέκταση κι εσάς.


Σ. ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ: “Όταν συζητώ με τους φίλους μου και τους λέω ότι θα συμμετάσχω στις δημοτικές εκλογές μου λένε ότι τους βάζω σε μπελάδες. Ήταν αποφασισμένοι να μην πάνε να ψηφίσουν γιατί νοιώθουν πικραμένοι, θυμωμένοι με όλους αυτούς που μας διοίκησαν στον δήμο και κυρίως με τις κυβερνήσεις τόσων ετών. Μου λένε ότι τα έχουν κάνει όλα μπάχαλο και δεν υπάρχει αντικειμενικότητα και όσοι βγαίνουν δεν σκέπτονται τον λαό. Αυτό που τους λέω είναι ότι έχω βάλει ένα στοίχημα με τον εαυτό μου και θέλω να με ψηφίσουν για να προσπαθήσω να το κερδίσω. Μέσα από την πολύχρονη επαφή μου, με εκείνους τους συναλλασσόμενους του ΟΑΕΔ, που είναι φτωχοί, άνεργοι, και ψάχνουν να βρουν το μεροκάματο, θέλω να προσφέρω όλες τις δυνάμεις μου για να καλυτερεύσω την ζωή τους. Άρα λοιπόν σε αυτόν τον τομέα νομίζω ότι έχω τα προσόντα και την θέληση να βοηθήσω.


Η διαχείριση των οικονομικών του Δήμου πρέπει να είναι σαν αυτή της οικογένειας. Δεν πρέπει να ξοδεύουμε παρά πάνω από αυτά που έχουμε αλλά και αυτά που ξοδεύουμε να είναι αντίστοιχα των έργων και των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους δημότες. Και οι δημότες να ξέρουν ότι τα χρήματά τους πιάνουν τόπο. Με την διαχείριση αυτή θα περισσεύουν χρήματα για τον κοινωνικό ρόλο που καλείται ο δήμος να παίξει σε αυτή την δύσκολη περίοδο”..


Α.Π . Σας εύχομαι καλή επιτυχία.


Σ.ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ Ευχαριστώ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button