«ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΟΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΤΑ 30%»

Η Δημοτική Αρχή λέει ότι λόγοι οικονομίας επιβάλλουν το κλείσιμο νωρίτερα από το προβλεπόμενο της λειτουργίας του. Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι είναι και άλλοι λόγοι που άπτονται της δημόσιας υγείας και ερευνώνται από την δικαιοσύνη που αναστέλλουν την λειτουργία του.
Ερωτηθείς ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης ανέφερε σχετικά. «Κάθε χρόνο το κολυμβητήριο κλείνει το πρώτο δεκαήμερο και το αργότερο στις 15 Ιουλίου ανάλογα με τις ανάγκες και τους αγώνες που υπάρχουν. Φέτος οι αγώνες τελειώνουν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και ως εκ τούτου ο οργανισμός άθλησης επειδή υπάρχει και οικονομικό πρόβλημα, θα κλείσει το κολυμβητήριο την πρώτη Ιουλίου».

Η Δημοτική Αρχή λέει ότι λόγοι οικονομίας επιβάλλουν το κλείσιμο νωρίτερα από το προβλεπόμενο της λειτουργίας του. Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι είναι και άλλοι λόγοι που άπτονται της δημόσιας υγείας και ερευνώνται από την δικαιοσύνη που αναστέλλουν την λειτουργία του.


Ερωτηθείς ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης ανέφερε σχετικά. «Κάθε χρόνο το κολυμβητήριο κλείνει το πρώτο δεκαήμερο  και το αργότερο στις 15 Ιουλίου ανάλογα με τις ανάγκες και τους αγώνες που υπάρχουν. Φέτος οι αγώνες τελειώνουν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και ως εκ τούτου ο οργανισμός άθλησης επειδή υπάρχει και οικονομικό πρόβλημα, θα κλείσει το κολυμβητήριο την πρώτη Ιουλίου».


Στην συνέχεια ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα και δεν υπάρχει επίσης αγωνιστικό ενδιαφέρων και είναι μία ευκαιρία να γίνει μία καλλίτερη συντήρηση για να μην ξαναπαρουσιαστούν τα προβλήματα με μικροοργανισμούς και κολοβακτηρίδια που παρουσιάστηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Από την άλλη, όπως τόνισε, για να γίνει η σχετική οικονομία των δέκα ημερών.


Επανέλαβε δε το γεγονός ότι οι επιχορηγήσεις προς τον δήμο από την Κεντρική διοίκηση έχουν μειωθεί από 20 έως 35% και καθώς η τιμή του πετρελαίου έχει φτάσει το 1, 30 έως και 1,35  επιβάλλεται να γίνει οποιαδήποτε οικονομία.


Άλλο ένα επιχείρημα που παραθέτει σχετικά με την οικονομία είναι ότι τα τιμολόγια της ΔΕΗ έχουν ανεβεί  στα ύψη. Όλα αυτά συντελούν στην απόφαση του Οργανισμού Άθλησης του δήμου να κλείσει το κολυμβητήριο ενωρίτερα κατά δέκα ημέρες.


Βεβαίως σκέψη να αποφέρει κάποια χρήματα το διάστημα που δεν πραγματοποιούνται αγώνες δεν υπάρχει, όπως παραδείγματος χάρη η πρόταση του επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστου Πούλιου να χρησιμοποιείται ως πισίνα για το κοινό με ή χωρίς εισιτήριο και  να λειτουργεί το κυλικείο για να προστεθούν κάποια έσοδα στον δήμο.


 


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ


 


Σε σχετικό ερώτημα του «Α» ο κ. Πούλιος ανέφερε ότι επίσημα δεν του έγινε κάποια ενημέρωση έχει ακούσει τις ανησυχίες των συνδημοτών μας και  ότι δεν αντιλαμβάνεται τους λόγους που κλείνει ενωρίτερα του κανονικού.


Δεσμεύθηκε ότι θα ζητήσει επίσημη ενημέρωση από την δημοτική αρχή.


Θεωρεί δε ότι είναι αδιανόητο και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες να κλείνει το κολυμβητήριο και ειδικότερα  ο μήνας Ιούνιος που κλείνουν τα σχολεία και οι συνδημότες μας θέλουν αξιοποιημένο τον χώρο του λημνίου. «Δεν αντιλαμβάνομαι τους λόγους για τους οποίους κλείνει. Υποψιάζομαι βέβαια αρκετά πράγματα. Έχουν ακουστεί αρκετά τον τελευταίο καιρό ότι δηλαδή υπάρχουν και θέματα υγιεινής του νερού του κολυμβητηρίου. Δεν ξέρω αν κρύβεται κάτι τέτοιο πίσω από αυτά ή έλλειψη χρημάτων την οποία επικαλείτε η δημοτική αρχή».


Στη συνέχεια ανέφερε πώς ότι και αν συμβαίνει είναι εντελώς απαράδεκτο να κλείνει το κολυμβητήριο αυτή την εποχή.


Σχετικά με την αξιοποίηση του κολυμβητηρίου και της προσφοράς του στους συνδημότες μας με δεδομένου ότι είναι περιουσιακό τους στοιχείο και με δεδομένου ότι τους καλοκαιρινούς μήνες δεν υπάρχει κόστος θέρμανσης του νερού και να δίνεται η δυνατότητα να κάνουν ένα μπάνιο ή να πιούν έναν καφέ ο κ. Πούλιος ανέφερε ότι αυτό για την παράταξή του είναι αυτονόητο. «Έχουμε δεσμευτεί κατ επανάληψη ότι ο αθλητισμός δεν είναι απλά υποχρέωση του δήμου είναι και δικαίωμα των συνδημοτών αυτά  τα μίνιμουμ  θα πρέπει να παράσχουμε αύριο μεθαύριο όταν εμείς θα είμαστε δημοτική αρχή». Τονίζοντας πώς στην πόλη μας τα αυτονόητα είναι ζητούμενα αυτό το χαρακτήρισε   ατυχές. «Δεν ζητάνε τίποτα οι συνδημότες μας και μάλιστα σε περιόδους οικονομικής κρίσεις που υφίστανται όλοι αυτή την εποχή, ζητάνε το αυτονόητο δηλαδή η δημοτική αρχή να μπορεί να τους παρέχει χώρο ο οποίος τους ανήκει. Το δημοτικό κολυμβητήριο ανήκει στον λαό της Ξάνθης και σαν τέτοιος χώρος θα έπρεπε να ήταν στην διάθεση των δημοτών όλη τη χρονιά».


 


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ


Alexpavlikianos@gmail.com


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button